• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll • jozef
Chcete zde být uvedeni?

Mléčná potahovací hmota

Recepty na výrobu domácích potahovacích a modelovacích hmot nebo návody jak se kterou hmotou pracovat pro dokonalý výsledek

Moderátor: MajkaZajka


Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Arielll » 23. květen 2009, 21:47

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

    20 dkg sušeného polotučného mléka (prosít),
    20 dkg moučkového cukru (prosít),
    3-4 lžičky oleje (kdo chce hmotu měkčí dá 3-4 lžíce oleje),
    3-4 lžíce pšeničného sirupu (lžíce nestírat prstem, ale nechat volně stéct a znovu nabrat).
Dá se použít i jiný sirup např. kukuřičný nebo ječný. (Pokud nepečete často a sirup vám zbyde, tak je to skvělé a zdravé sladidlo do čaje.)
Kdo by sirupy nesehnal, může je nahradit medem. Hmota pak není tolik elastická a ozdoby z ní mají tendenci vysychat a praskat.
Trochu teplé vody (asi 30-50 ml) ale s vodou velmi pomalu a opatrně. Určitě nelít všechnu vodu najednou.
Můžete přidat různé aroma. Dle chuti.

Zadělávám v pekárně nebo v robotu s hnětacími metlami, ale jen tehdy, pokud máte výkonný stroj. Jinak by se mohl zavařit motor. Hmota je dost tuhá. Ručně ho uděláte také, ale víc se nadřete. Pekárnu nastavuji na program Těsto. 45 minut hnětení a pak přijde kynutí. Tehdy program ukončuji a hmotu vyndavám. Dlouhodobé nahřívání by způsobilo vysychání vody a hmota by okorala.

Některé pekárny se mouhou brusnými účinky moučkového cukru poškrábat!!!

Hmota je po zadělání zahřátá a proto je vždycky měkká a lepí. Dejte jí do sáčku a nechte tak 2 hodiny vychladnout. Pokud je stále měkká, zahustěte stejným dílem sušeného mléka a cukru. Pokud lepí, potřete si ruce olejem a propracujte.

Jelikož hodně záleží na poměru surovin (hlavně těch tekutých a vody nejspíš dáme každá trošku jiné množství) zkontrolujte druhý den konzistenci marcipánu. Pokud se vám bude zdát, že tuhne, opět namočte ruce a znovu propracujte.

Pokud je tuhá hned po zadělání, obsahuje málo tekutin. Namočte si ruce a hmotu propracujte. Tento postup opakujte tak dlouho, dokud nemá konzistenci plastelíny.

Hmotu klidně udělejte dopředu. Určitě se nezkazí, protože má trvanlivost stejně dlouhou jako má sušené mléko, které použijete, ale musí být vždy dobře zabalená v igelitu a v plastové misce. Igelitem myslím ten silný. Ne mikroten. Pokud jí celou nespotřebujete, tak skladujte v lednici.

V lednici hmota ztuhne. Proto jí před použitím nahřejte v mikrovlnce a mokrýma rukama znovu rozpracujte. Když ani to nepomůže přidejte pšeničný sirup.

Pod marcipán v ŽÁDNÉM případě NEPATŘÍ krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový nebo ze zakysané smetany). To samé platí i pro jakýkoliv krém, do kterého dáte málo másla (alespoň 250g másla na jeden pudink nebo kaši uvařenou z 250ml mléka. Marcipán se na něm začne roztékat.
Je možno použít krém z pudinku, másla a cukru nebo nastavovaný kaší.
Dort před potažením nepotíráme velkou vrstvou krému, ale jen tolik, abychom zadělali nerovnosti a dáme ztuhnout do lednice. Korpus pomazaný krémem nechte v lednici tak dlouho než krém ztuhne. Lépe se potom potahuje, potahovací hmota po něm neklouže a dort nesesedá. Tudíž vám nebude krém dělat po potažení na bocích boule.
Hotový dort skladujte v lednici, ale zvyšte její výkon. Tudíž v ní snížíte teplotu.

Potah vyválejte minimálně 3 – 4 mm silný. Pak se nemusíte bát, že by vám dort tekl. Podsypávejte kukuřičný škrobem Gustinem. Můžete i moučkovým cukrem, ale nesmí se ho do hmoty dostat moc, protože pak by začala být tuhá a drolila by se.

Na střední kulatý dort si udělejte raději dávku z 30dkg mléka a z 30dkg cukru. O jednu třetinu zvyšte i ostatní suroviny. S vodou velmi opatrně.

Pokud potřebujete hmotu obarvit jen jednou barvou, tak jí přidejte před zaděláváním. Pokud potřebujete více barev, nechte hmotu přírodní a pak nabarvěte požadované množství.
Nevýhodou hmoty je, že má nažloutlou barvu od sušeného mléka.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8955
Obrázky: 2479
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7339.46
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 44
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod vavrovahanka » 29. květen 2009, 21:18

Moc dobře se mi s touto hmotou pracuje, ale zpracovávala jsem zatím jen ručně, a poprvé mi málem upadly ruce :) s pekárnou zatím nemám zkušenost co se týká marcipánu, jinak už jsem v ní dělala snad všechno... :D Zítra budu připravovat marcipán na neděli, tak to zkusím :)
Uživatelský avatar
vavrovahanka
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 50
Obrázky: 10
Registrován: 27. květen 2009, 22:01
Zůstatek v hotovosti: 93.10
Bydliště: Český Těšín
Věk: 36

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod elizabet » 25. červen 2009, 19:18

Ráno ji jdu zkusit. Bude to můj první pokus o tuto hmotu, jinak dělám z bonbonů, tak mi držte palce :dort:
elizabet
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 52
Obrázky: 36
Registrován: 23. červen 2009, 21:36
Zůstatek v hotovosti: 136.07
Věk: 34
Křestní jméno: Eliška

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod habimeda » 28. červenec 2009, 15:48

Ahojky...
Jsem začátečník...min. týden jsem zkoušela dělat pot. hmotu a dopadlo to katastrofálně :nechapu: :nechapu: ..nevím,co jsem udělala špatně,ale roztékala se mi a lepila :nechapu: a myslela jsem,jaký udělám krásný dortík pro synovce :krik: ,už se mi ani nechce zkoušet znova...bojím se neúspěchu... :nechapu: ...co s tím???
Uživatelský avatar
habimeda
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: 27. květen 2009, 21:03
Zůstatek v hotovosti: 100.06
Věk: 35
Křestní jméno: Lucie
Specializace: Jsem svá ...

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Dajka » 28. červenec 2009, 15:55

Dělala jsi podle receptu Arielll? Ta ti jistě poradí nejlíp - je odborník, ale jestli drobounce můžu, ze svých začátků - vypadalo to podobně. Na začátek je opravdu dobré hmotu se naučit udělat ručně - naučíš se utrefit vodu. Začít po lžícich a přidávat. Nevím jak přesnou máš váhu. Ale jistě to bude tou vodou.
To je třeba dostat do oka. Ale rozhodně se NEVZDÁVEJ. To by ses připravila o velkou radost. Zkoušej.
Uživatelský avatar
Dajka
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2353
Obrázky: 211
Registrován: 26. červen 2009, 09:18
Zůstatek v hotovosti: 2769.03
Bydliště: Ostrava
Věk: 41
Křestní jméno: Dagmar
Specializace: ráda zkouším nové

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod habimeda » 28. červenec 2009, 17:18

No nevzdám to,to je jasný :hop: ,ale snad to příště vyjde :souhlas:
Uživatelský avatar
habimeda
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: 27. květen 2009, 21:03
Zůstatek v hotovosti: 100.06
Věk: 35
Křestní jméno: Lucie
Specializace: Jsem svá ...

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Arielll » 28. červenec 2009, 18:30

Opravdu jsi to přehnala s vodou. S tou se musí pracovat opravdu opatrně. Přidat můžeš vždycky, ubrat už ne. Když je hmota moc řídká, tak pomáhá přidat stejný díl cukru a sušeného mléka. Neřeknu ti kolik. Prostě musíš postupně přisypávat a propracovávat.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8955
Obrázky: 2479
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7339.46
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 44
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod jaja » 4. srpen 2009, 10:29

Á tak já si myslela že recept je stejný jako můj a já místo sirupu dávám na to množství 2 lžíce oleje 8 lžic vody a lžičku aroma hořká mandle :hop:
jaja
Rozkoukaný začátečník
Rozkoukaný začátečník
 
Příspěvky: 87
Obrázky: 16
Registrován: 18. červen 2009, 13:50
Zůstatek v hotovosti: 102.54
Věk: 30

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod holkytotky » 12. srpen 2009, 22:28

Jak dlouho prosím hmota vydrží?
díky, L
holkytotky
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: 12. srpen 2009, 10:23
Zůstatek v hotovosti: 100.00
Věk: 35
Křestní jméno: Lucie

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Ajoun » 12. srpen 2009, 23:31

Přímo v textu je to napsané:
Hmotu klidně udělejte dopředu. Určitě se nezkazí, protože má trvanlivost stejně dlouhou jako má sušené mléko, které použijete, ale musí být vždy dobře zabalená v igelitu a v plastové misce. Igelitem myslím ten silný. Ne mikroten. Pokud jí celou nespotřebujete, tak skladujte v lednici.
Uživatelský avatar
Ajoun
Globální moderátor
Globální moderátor
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1174
Obrázky: 752
Registrován: 23. březen 2009, 13:42
Zůstatek v hotovosti: 8007.58
V bance: 3347.86
Bydliště: Pardubice
Věk: 36
Křestní jméno: Radka

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod holkytotky » 13. srpen 2009, 00:07

No to já sem četla, ale zdá se mi divné, že by byla trvanlivost stejná, jako na krabici od mlíka, vzhledem k tomu, že jsem to sušené smíchala s vodou, de facto vzato. Takže jsem spíš myslela, jestli s tím nemá někdo konktrétní zkušenost, nevím po dvou měsících v lednici už byla hmota divná ..
L
holkytotky
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: 12. srpen 2009, 10:23
Zůstatek v hotovosti: 100.00
Věk: 35
Křestní jméno: Lucie

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Arielll » 13. srpen 2009, 08:16

Nikdo tu hmotu tak dlouho neskladuje. Já jí spotřebovávala během maximálně 14 dnů. Ona pak začne vysychat a tvrdnout.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8955
Obrázky: 2479
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7339.46
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 44
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod bubisek » 29. srpen 2009, 16:20

Také pracuji ve většině případů s touto hmotou, ale sirup používám javorový, je to také ok, nemá to vliv ani na chuť ani na barvu :kytka: :souhlas:
Uživatelský avatar
bubisek
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 16
Obrázky: 27
Registrován: 25. srpen 2009, 12:01
Zůstatek v hotovosti: 144.57
Věk: 33
Křestní jméno: Pavla

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Dagmajka » 30. srpen 2009, 00:45

Dneska jsem s mléčnou hmotou pracovala a poprvé jsem do ní dala pšeničný sirup tak, jako je v receptu. Dosud jsem používala med, protože jsem sirup neměla doma. Hmotu jsem připravovala v dom. pekárně. Přesto, že jsem se držela všech rad a doporučení Arielll (přidala jsem cukr + mléko, propracovávala rukama potřenýma olejem, mokrýma rukama a tak pořád dokolečka... ), tak hmota ukrutně lepila. Musela jsem ji vyvalovat jedině mezi dvěma igelity, protože jakmile jsem ji položila na pracovní desku (podsypala jsem Solamylem), tak se přilepila a při nejlepší vůli jsem ji nedostala dolů jinak než seškrábáním nožem. :vyrizen: Když jsem dříve dávala med, byla v pohodě, pracovalo se mi s ní líp. Nejsem si samozřejmě jistá, jestli je zádrhel právě v tom sirupu... ale nemůže to být třeba i množstvím sirupu? Můj problém je, že množstvím čehokoli nešetřím a dám radši víc než míň a v tom může být taky chyba :) Prosím, Arielll nebo některá ze zkušených dortařek, nevíte, čím by to mohlo být? Podle vašich komentářů a zkušeností by se s hmotou mělo pracovat jedna báseň... :kava: Podotýkám, že jsem začátečník :o Moc děkuju! :kytka:
Uživatelský avatar
Dagmajka
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 2
Registrován: 22. srpen 2009, 20:43
Zůstatek v hotovosti: 100.00
Věk: 39
Křestní jméno: Dáša

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Rendolína » 30. srpen 2009, 06:36

Dášo se sirupem se to taky nesmí přehánět.A nechala jsi hmotu vychladnout a chvíli odstát? Pokud je zahřátá, tak lepí určitě.
Uživatelský avatar
Rendolína
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2961
Obrázky: 1362
Registrován: 23. březen 2009, 10:27
Zůstatek v hotovosti: 6958.68
Bydliště: Brno
Věk: 41
Křestní jméno: Renáta

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Arielll » 30. srpen 2009, 09:41

Dášo, přesně jak píše Renča. Se sirupem se to nesmí přehnat. Je to vlastně tekutina, kterou tam přidáváš. Hmota je hnětením zahřátá. Je lepší jí nechat 2-3 hodiny odstát. Jednak vystydne a jednak absorbuje vodu a trochu ztuhne.
Prostě si ty poměry surovin musíš vychytat. Nedá se určit přesné množství sirupu. Takže platí po menších dávkách a postupně přidávat. Ubrat už to pak nejde.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8955
Obrázky: 2479
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7339.46
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 44
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Dagmajka » 30. srpen 2009, 10:44

Arielll, Renčo, hmotu jsem večer udělala a pracovala s ní až ráno, takže vystydlá a odleželá byla. Ale spíš bych vsadila na ten sirup, nešetřila jsem a dala poctivé lžíce. Přístě dám míň a kdyžtak přidám. Děkuju, jste zlaté ! :hop: :kytka:
Uživatelský avatar
Dagmajka
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 2
Registrován: 22. srpen 2009, 20:43
Zůstatek v hotovosti: 100.00
Věk: 39
Křestní jméno: Dáša

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod danuschka » 14. říjen 2009, 22:17

Dobrý den Ariel, mám podobný problém jako Renča, hmota se mi pořád lepí a nevím co s tím, už jsem tam přidala takového cukru a jakmile ho do toho zapracuju, hned to zase lepí? Prosím prosím, co s tím? :thanks:
Uživatelský avatar
danuschka
Rozkoukaný začátečník
Rozkoukaný začátečník
 
Příspěvky: 85
Obrázky: 99
Registrován: 14. říjen 2009, 22:09
Zůstatek v hotovosti: 324.03
Bydliště: Olovnice, okr. Mělník
Věk: 45
Křestní jméno: Dana
Specializace: brouk pytlík

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Bulíček » 14. říjen 2009, 22:22

Danuško přidej taky sušené mléko, nejen cukr, nechej tu hmotu v mikroténu vychladit v lednici a pak už by to mělo být lepší. Třeba ti Arielll ještě poradí něco dalšího ;)
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11576
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 65.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 47
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod danuschka » 14. říjen 2009, 22:25

Díky moc, ale to bude asi problém, dělala jsem to z dvojité dávky, a spotřebovala celé mléko a jiné mi nezbylo, zkusím to nechat v té ledničce a znovu propracovat. díky moc snad to pomůže, jestli ne tak mě asi trefí šlak, jsem celá natěšená, že udělám dcerce k 2. narozeninám dort s Peppinou a teď to vypadá, že upeču tak štrůdl. :mala: :mala:
Uživatelský avatar
danuschka
Rozkoukaný začátečník
Rozkoukaný začátečník
 
Příspěvky: 85
Obrázky: 99
Registrován: 14. říjen 2009, 22:09
Zůstatek v hotovosti: 324.03
Bydliště: Olovnice, okr. Mělník
Věk: 45
Křestní jméno: Dana
Specializace: brouk pytlík

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Bulíček » 14. říjen 2009, 22:31

No ono se to musí právě dosypávat vždycky stejným množstvím cukru i sušeného mléka :nechapu: Držím palce.
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11576
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 65.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 47
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod danuschka » 14. říjen 2009, 22:34

No když mě přijde, že tuhé je to dost, právě se mi zdá, že už to cukr ani mléko nepotřebuje, ale pořád to lepí, tk nevím, jdu se na to mrknout, jeslti už to nebude lepší. Tak mi držte palce ať to neletí do koše (což nehrozí, protože dcery marcipán milují). :thanks: :thanks: :thanks: :thanks:
Uživatelský avatar
danuschka
Rozkoukaný začátečník
Rozkoukaný začátečník
 
Příspěvky: 85
Obrázky: 99
Registrován: 14. říjen 2009, 22:09
Zůstatek v hotovosti: 324.03
Bydliště: Olovnice, okr. Mělník
Věk: 45
Křestní jméno: Dana
Specializace: brouk pytlík

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Bulíček » 14. říjen 2009, 22:43

Danuško, jednak si tu všechny - všichni tykáme :ahoj: a pak mě napadá ještě jedna věc. Namaž si ruce olejem a pak už by ti měla hmota přestat lepit.
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11576
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 65.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 47
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Arielll » 14. říjen 2009, 22:59

Vlastně už není co dodat. Zahušťuje se se stejným dílem cukru a mléka. Také pomáhá namastit si ruce olejem.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8955
Obrázky: 2479
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7339.46
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 44
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod danuschka » 15. říjen 2009, 00:17

Tak díky moc holky za všechny rady. Nakonec stačilo nechat to chvíli v ztuhnoust v ledničce, takže už to mám zpracovaný, nelepí se a už jen čeká na pátek až se do toho pustím. Tak mi držte palečky ať si neuříznu před rodinkou ostudu. Ještě jednou díky a dobrou :thanks: :thanks: :thanks: :tleskam: :tleskam: :tleskam:
Uživatelský avatar
danuschka
Rozkoukaný začátečník
Rozkoukaný začátečník
 
Příspěvky: 85
Obrázky: 99
Registrován: 14. říjen 2009, 22:09
Zůstatek v hotovosti: 324.03
Bydliště: Olovnice, okr. Mělník
Věk: 45
Křestní jméno: Dana
Specializace: brouk pytlík

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod danuschka » 16. říjen 2009, 09:12

Holky prosím nemáte tu někde odkaz, jak potáhnout obdélníkový dort? Nemůžu se rozhodnout jestli kulatý nebo obdélník, tak se chci rozhodnou až podle náročnosti potahování. díky moc :thanks: :thanks: :thanks: :thanks:
Uživatelský avatar
danuschka
Rozkoukaný začátečník
Rozkoukaný začátečník
 
Příspěvky: 85
Obrázky: 99
Registrován: 14. říjen 2009, 22:09
Zůstatek v hotovosti: 324.03
Bydliště: Olovnice, okr. Mělník
Věk: 45
Křestní jméno: Dana
Specializace: brouk pytlík

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Arielll » 16. říjen 2009, 09:20

Dano, když zadáš do kolonky hledej klíčová slova - potáhnout dort - tak ti to vyhledá toto. Chce to jen tuto funkci použít. ;)
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8955
Obrázky: 2479
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7339.46
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 44
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod danuschka » 16. říjen 2009, 09:29

Díky moc Marcel, už jsem ho mezitím našla, tak příště slibuju, že budu nejdřív hleda a pak až psát. Jinak včera jsem si koupila v trafice Dortomanii a je fakt super, máte všichni velkou pochvalu. Jen tak dál. :tleskam: :tleskam: :tleskam: :tleskam:
Uživatelský avatar
danuschka
Rozkoukaný začátečník
Rozkoukaný začátečník
 
Příspěvky: 85
Obrázky: 99
Registrován: 14. říjen 2009, 22:09
Zůstatek v hotovosti: 324.03
Bydliště: Olovnice, okr. Mělník
Věk: 45
Křestní jméno: Dana
Specializace: brouk pytlík

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod katkak » 20. říjen 2009, 16:05

Dobrý den Marcelo, prosím Vás na jak velký asi průměrově dort je recept na Vaší hmotu? Budu jí dělat poprvé. Děluji Katka
Uživatelský avatar
katkak
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 8
Obrázky: 1
Registrován: 20. říjen 2009, 15:39
Zůstatek v hotovosti: 100.00
Věk: 43
Křestní jméno: Kateřina
Specializace: pokročilý začátečník

Re: Mléčná potahovací hmota

Nový příspěvekod Arielll » 20. říjen 2009, 18:17

Dávka vystačí na potah běžného korpusu o průměru 24cm. Pokud chceš dělat i nějaké zdobení, tak si připrav dvojitou dávku.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8955
Obrázky: 2479
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7339.46
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 44
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Další


  • Reklama

Zpět na Potahovací a modelovací hmoty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • ASIM • jozef
Chcete zde být uvedeni?
  • Reklama