• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Pařížský krém

Recepty pro naplnění korpusu nebo polevy na dorty pro dokonalejší chuť

Moderátor: MajkaZajka

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod Akras » 28. srpen 2013, 14:48

Tento recept musím moc pochválit, povedl se hned na poprvé a je chuťově báječný. :tleskam: :tleskam: :souhlas:
Akras
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 1
Obrázky: 129
Registrován: 13. leden 2013, 16:39
Zůstatek v hotovosti: 164.51
Věk: 48

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod dandula » 17. září 2013, 21:57

ahoj, kolik je té čokolády v gramech? :thanks:
dandula
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 39
Obrázky: 9
Registrován: 24. leden 2010, 00:30
Zůstatek v hotovosti: 119.33
Věk: 33
Křestní jméno: Dáša

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod Hanys77 » 17. září 2013, 22:17

Já bych dala 100 g tabulku čokolády.
Není důležité vědět, ale vědět, kde to najít :)
Selžou-li všechny pokusy, přečti si návod k použití
Uživatelský avatar
Hanys77
Globální moderátor
Globální moderátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7338
Obrázky: 269
Registrován: 5. únor 2010, 12:04
Zůstatek v hotovosti: 8102.00
Bydliště: Prostějov
Věk: 41
Křestní jméno: Hanka
Specializace: cukrářka amatérka, ale baví mě to :o)

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod dandula » 18. září 2013, 19:20

děkuji a máte vyzkoušený s jakým korpusem je úplně nej.Já chci dělat čokoládový korpus II tak snad to bude ok.
dandula
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 39
Obrázky: 9
Registrován: 24. leden 2010, 00:30
Zůstatek v hotovosti: 119.33
Věk: 33
Křestní jméno: Dáša

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod Hanys77 » 18. září 2013, 21:00

Dášo, volba kombinace krému s korpusem je naprosto subjektivní. Každý má rád něco jiného. Já třeba nedělám jiný tmavý korpus než Sachr cukrářský od Mivojtiho. Ale klidně bych tento krém zkombinovala i s klasickým světlým, nebo ořechovým či kokosovým korpusem. Prostě zkoušej, co zrovna tvým strávníkům sedne :) .
Není důležité vědět, ale vědět, kde to najít :)
Selžou-li všechny pokusy, přečti si návod k použití
Uživatelský avatar
Hanys77
Globální moderátor
Globální moderátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7338
Obrázky: 269
Registrován: 5. únor 2010, 12:04
Zůstatek v hotovosti: 8102.00
Bydliště: Prostějov
Věk: 41
Křestní jméno: Hanka
Specializace: cukrářka amatérka, ale baví mě to :o)

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod lumpik77 » 13. listopad 2013, 17:20

Šárka,ďakujem za recept,super drží,na mňa viac sladký,ale to sa dá doladiť,ako má kto rád. :thanks:
Uživatelský avatar
lumpik77
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6814
Obrázky: 27
Registrován: 12. říjen 2011, 12:24
Zůstatek v hotovosti: 117.38
V bance: 204.85
Bydliště: Bratislava III -Krasňany
Věk: 40
Křestní jméno: Inka

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod sobotkova25 » 13. listopad 2013, 19:53

dandula píše:děkuji a máte vyzkoušený s jakým korpusem je úplně nej.Já chci dělat čokoládový korpus II tak snad to bude ok.

Tento,se všema!!!! :D
Uživatelský avatar
sobotkova25
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 14421
Obrázky: 1713
Registrován: 27. duben 2010, 14:18
Zůstatek v hotovosti: 1292.06
V bance: 722.37
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Věk: 64
Křestní jméno: Milena
Specializace: začátečník samouk

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod MajkaZajka » 13. listopad 2013, 23:55

A niekedy dokonca aj bez (korpusu) :mrgreen:
Uživatelský avatar
MajkaZajka
Globální moderátor
Globální moderátor
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3744
Obrázky: 156
Registrován: 1. červen 2009, 13:14
Zůstatek v hotovosti: 863.22
V bance: 10246.49
Bydliště: Bratislava
Věk: 47
Křestní jméno: Majka
Specializace: skúšam čo dokážem

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod hancapulicarova » 16. březen 2014, 11:40

Krém je skvělý a fakt moc dobrý!! Kolikrát mám co dělat, aby něco zbylo. :D Musím zaťukat, ale zatím se mi vždycky povedl. Děkuji za supr recept. :)
hancapulicarova
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 23
Obrázky: 0
Registrován: 15. květen 2012, 15:28
Zůstatek v hotovosti: 101.75
Bydliště: okolí Jihlavy
Věk: 30
Křestní jméno: Hana
Specializace: Jsem začátečník, ale hrozně mě to baví.

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod sobotkova25 » 16. březen 2014, 18:35

Taky ho mám oblíbený.Jak mám dělat čokoládový,tak jedině tento.
Uživatelský avatar
sobotkova25
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 14421
Obrázky: 1713
Registrován: 27. duben 2010, 14:18
Zůstatek v hotovosti: 1292.06
V bance: 722.37
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Věk: 64
Křestní jméno: Milena
Specializace: začátečník samouk

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod OlgaC » 3. červen 2014, 17:20

Mám doma koupenou už hotovou pařížskou šlehačku v kelímku, myslíte, že by to s ní taky šlo? Abych nemusela nic vařit, stačí ji jen vyšlehat a pak zašlehat máslo? Nezkoušel jste někdo?
Zeptejte se, poradím, třeba o tom něco vím.
Pokud si nevíte s čímkoli rady, napište SZ, ráda pomůžu.
Uživatelský avatar
OlgaC
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 22790
Obrázky: 6308
Registrován: 24. březen 2009, 13:36
Zůstatek v hotovosti: 1042.92
V bance: 17084.60
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 52
Křestní jméno: Olina
Specializace: figurky, krajinkové terénní dorty, stavbičky

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod vlastoruz » 4. červen 2014, 14:58

Přesně to samé zajímá i mě. Kdo odpoví? :thanks:
Uživatelský avatar
vlastoruz
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2686
Obrázky: 1090
Registrován: 8. říjen 2009, 21:32
Zůstatek v hotovosti: 1196.92
Bydliště: Kopřivnice
Věk: 65
Křestní jméno: Vlasta
Specializace: stále se učím ...

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod sobotkova25 » 4. červen 2014, 18:25

Holky,řekla bych že to nepůjde.Ona ta šlehačka svařená s čokoládou je něco jako ganache,tuhé,to s máslem jde,ale šlehačka :nesouhlas: .Třeba má někdo jinou zkušenost.
Uživatelský avatar
sobotkova25
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 14421
Obrázky: 1713
Registrován: 27. duben 2010, 14:18
Zůstatek v hotovosti: 1292.06
V bance: 722.37
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Věk: 64
Křestní jméno: Milena
Specializace: začátečník samouk

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod vlastoruz » 4. červen 2014, 21:25

Tož to si ňa nepotěšila. Ale já to zkusím. Svařila jsem si jednu šlehačku (40%) s čoko (100g) a jsem stopro přesvědčená, že se dvěma kupovanýma pařížskýma šlehajdama to vyjde. Samozřejmě podle Šárky to jsou tři dávky, tudíž tam vrazím min. 1 a půl másla. Šak uvidíme. Dám vědět. ;)
Uživatelský avatar
vlastoruz
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2686
Obrázky: 1090
Registrován: 8. říjen 2009, 21:32
Zůstatek v hotovosti: 1196.92
Bydliště: Kopřivnice
Věk: 65
Křestní jméno: Vlasta
Specializace: stále se učím ...

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod OlgaC » 4. červen 2014, 22:09

Dej Vlasti vědět, zítra jdu na to, díky.
Zeptejte se, poradím, třeba o tom něco vím.
Pokud si nevíte s čímkoli rady, napište SZ, ráda pomůžu.
Uživatelský avatar
OlgaC
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 22790
Obrázky: 6308
Registrován: 24. březen 2009, 13:36
Zůstatek v hotovosti: 1042.92
V bance: 17084.60
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 52
Křestní jméno: Olina
Specializace: figurky, krajinkové terénní dorty, stavbičky

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod vlastoruz » 5. červen 2014, 09:15

Oli, já na to jdu teprve za chvíli.
11.50 hod.:
Tak, hotovo. Chladím první vrstvu korpusu. Dělala jsem to tím opačným způsobem, tzn. vyšlehat máslo (2 ks, tj. 500 g) s trochou cukru (dávám dle chuti) a přidávala jsem pomalu dvě pařížské koupené a jednu 40% svařenou s 10 dkg čoko. Stejně mi tam ale vespod zůstávala jakoby "voda". Ale tak jsem to měla i když jsem dělala podle původního Šárčina recepisu. Po delším šlehání jsem se na to vyprdla a zamíchala to stěrkou, pak už to nebylo vidět. Mám obdélník 30x20 cm, takže na omaz to asi nevyjde. Ale neva, mám práškové Bolero, takže to nebude až zase taková patlačka.
Tož tak. Zkus. :souhlas:
Uživatelský avatar
vlastoruz
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2686
Obrázky: 1090
Registrován: 8. říjen 2009, 21:32
Zůstatek v hotovosti: 1196.92
Bydliště: Kopřivnice
Věk: 65
Křestní jméno: Vlasta
Specializace: stále se učím ...

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod OlgaC » 5. červen 2014, 14:38

Díky :souhlas:
Zeptejte se, poradím, třeba o tom něco vím.
Pokud si nevíte s čímkoli rady, napište SZ, ráda pomůžu.
Uživatelský avatar
OlgaC
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 22790
Obrázky: 6308
Registrován: 24. březen 2009, 13:36
Zůstatek v hotovosti: 1042.92
V bance: 17084.60
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 52
Křestní jméno: Olina
Specializace: figurky, krajinkové terénní dorty, stavbičky

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod sobotkova25 » 6. červen 2014, 10:33

Vlasti,tu pařížskou šlehačku jsi lila z kelímku,nebo ušlehanou?
Uživatelský avatar
sobotkova25
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 14421
Obrázky: 1713
Registrován: 27. duben 2010, 14:18
Zůstatek v hotovosti: 1292.06
V bance: 722.37
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Věk: 64
Křestní jméno: Milena
Specializace: začátečník samouk

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod vlastoruz » 7. červen 2014, 16:45

Možná pozdě, ale lila jsem to tam po částech z kelímku a tu svařenou po částech stěrkou, páč byla samozřejmě hustá.
Uživatelský avatar
vlastoruz
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2686
Obrázky: 1090
Registrován: 8. říjen 2009, 21:32
Zůstatek v hotovosti: 1196.92
Bydliště: Kopřivnice
Věk: 65
Křestní jméno: Vlasta
Specializace: stále se učím ...

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod melulinek » 19. červen 2014, 21:13

Ahoj holky, prosím Vás děláte mantinel, nebo ne? moc děkuji:)
melulinek
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 13
Obrázky: 12
Registrován: 17. prosinec 2013, 21:23
Zůstatek v hotovosti: 119.10
Bydliště: Pardubice
Věk: 33
Křestní jméno: Elena

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod Hanys77 » 19. červen 2014, 22:04

Když projdeš komentáře pod receptem, zjistíš, že nejsou potřeba.
Vidíš TADY a TADY?
Není důležité vědět, ale vědět, kde to najít :)
Selžou-li všechny pokusy, přečti si návod k použití
Uživatelský avatar
Hanys77
Globální moderátor
Globální moderátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7338
Obrázky: 269
Registrován: 5. únor 2010, 12:04
Zůstatek v hotovosti: 8102.00
Bydliště: Prostějov
Věk: 41
Křestní jméno: Hanka
Specializace: cukrářka amatérka, ale baví mě to :o)

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod sivet » 11. prosinec 2014, 15:23

tenhle krém je fakt výborný. Používám ho i na plnění trubiček :-)
sivet
Rozkoukaný začátečník
Rozkoukaný začátečník
 
Příspěvky: 81
Obrázky: 24
Registrován: 14. listopad 2011, 15:25
Zůstatek v hotovosti: 105.81
Bydliště: České Budějovice
Věk: 34
Křestní jméno: Iveta

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod Luďa » 15. říjen 2016, 22:49

Tak po delší době jsem dělala krém a opět vynikající. Tentokrát jsem dávala smetanu do másla a poprvé se nesrazil!!!
Luďa
Začátečník maturant
Začátečník maturant
 
Příspěvky: 178
Obrázky: 0
Registrován: 20. červenec 2010, 21:07
Zůstatek v hotovosti: 106.46
Bydliště: Česká Lípa
Věk: 71
Křestní jméno: Ludvíka
Specializace: máma a bába

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod Letty » 15. březen 2018, 02:33

ahoj holky :)
nevím, jestli tu po takové době někdo odpoví, ale zkusím :mrgreen:
vyčetla jsem, že na 26cm že tří dávek. rozumí se tím 2x proříznutý, nebo 1x? :nechapu: budu dělat průměr 24cm - bude mi na 2x proříznutý + potření pod potahovku stačit ze 2 šlehaček, nebo raději 3? :nechapu:
Letty
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: 4. říjen 2010, 12:08
Zůstatek v hotovosti: 100.04
Bydliště: Jihlava
Věk: 29
Křestní jméno: Aneta
Specializace: nadšená matla :D

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod Dexi » 15. březen 2018, 17:47

Já ho teda nedělala, ale myslím, že ze 2 šlehaček by měl stačit. Teda pokud s ním nebudeš zdobit i nahoře.A taky záleží, jakou vrstvu krému máte rádi. Ať se daří ;)
Uživatelský avatar
Dexi
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1946
Obrázky: 274
Registrován: 22. únor 2012, 14:35
Zůstatek v hotovosti: 609.60
Bydliště: Brno
Věk: 33
Křestní jméno: Dana
Specializace: moc toho neumím, ale snažím se :)

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod Letty » 30. březen 2018, 16:33

děkuji :) nakonec jsem udělala ze 2 šlehaček, ale dala jsem víc másla. krém nakonec ještě zbyl (což nám vůbec nevadilo - ochutnali jsme hned s odkrojky dortu 8-) )
krém byl moc dobrý, měl velký úspěch!
:thanks:
Letty
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: 4. říjen 2010, 12:08
Zůstatek v hotovosti: 100.04
Bydliště: Jihlava
Věk: 29
Křestní jméno: Aneta
Specializace: nadšená matla :D

Předchozí

Zpět na Krémy, náplně a polevy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: ˙Bot-Google Adsense a 4 návštevníků

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?