• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Krém z bílků

Recepty pro naplnění korpusu nebo polevy na dorty pro dokonalejší chuť

Moderátor: MajkaZajka

Jak Vám tento krém vyhovoval?

Super, vřele doporučuji
2
100%
Super, ale náročný na přípravu
0
Žádná hlasování
Průměrný
0
Žádná hlasování
Špatně se s ním pracuje
0
Žádná hlasování
podle receptu se to nedá vyrobit
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 2

Krém z bílků

Nový příspěvekod Arielll » 29. březen 2009, 14:46

Na jeden bílek 5 - 7 dkg pískového cukru. Vařit v páře a průběžně šlehat. Nevařit prudce. Pak vyšlehat máslo, zchladlé bílky do toho zamíchat a přidat trochu rumu.

4 bílky + 18 dkg pískového cukru krupice se dá najednou do hrnce, který musí dobře sedět vo většího hrnce. Do větší ho se nalije voda a postaví se na oheň. Bílky s cukrem se šlehají už od začátku zahřívání, tj. nečekat až bude voda teplá. Plamen je třeba nastavit tak, aby proces ohřívání vody do varu trval ccca 10 minut a celou dobu se bílky s cukrem šlehají na nejvyšší otáčky.

Jakmile voda dosáhne varu, šlehá se ještě chvilku tak 15-30 vteřin. Maximálně minutu, pak by se bílky srazily. Po vypnutí plamene se šlehá dál. Už to nemusí být nejvyšší otáčky. Jde spíš o promíchávání a pomalé ochlazování. To trvá ještě tak 2-3 minuty.

Pak se hrnec z horké lázně vyndá, ještě se chvíli míchá a pak se nechá chladnout. Aby se na povrchu neusušila krusta, je dobré hrnec zakrýt utěrkou. Přes ní může pára ven, ale bílky si zachovají vlhkost a neoschne povrch.

Studené se zašlehá do vyšlehaného másla.

Toto množství sněhu je určeno na 2 másla, vyšlehané s 10 dkg prosátého moučkového cukru.

Nalezla jsem na internetu, bohužel už nevím kde.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 46
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod hajcena » 31. březen 2009, 14:10

Já ho kdysi dělala na svatební dort, protože je krém krásně bílý. Akorát jsem to máslo už nesladila - zdálo se mi to sladké tak akorát. :dort:
Uživatelský avatar
hajcena
Dostudovaný začátečník
Dostudovaný začátečník
 
Příspěvky: 244
Obrázky: 285
Registrován: 24. březen 2009, 09:38
Zůstatek v hotovosti: 568.28
Bydliště: Brno-venkov
Věk: 39
Křestní jméno: Hana
Specializace: Dělat dorty mě fakt baví:-)

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod Hanys77 » 19. duben 2010, 11:20

Tak tento krém mám taky vyzkoušený, já ho našla u Pavlíny N.(pavlis) na MMB. A tam píše v komentářích Marcela P.(rybickarybka) že je to recept její maminky. Je sice malinko pracnější, ale já s ním byla maximálně spokojená. Byl krásně světlounký, jemný, perfektně držel a prý je i hodně trvanlivý, a hodí se do svatebních dortů v letních měsících :hop: ale to jsem nezkoušela.
Každopádně doporučuji!
Není důležité vědět, ale vědět, kde to najít :)
Selžou-li všechny pokusy, přečti si návod k použití
Uživatelský avatar
Hanys77
Globální moderátor
Globální moderátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7338
Obrázky: 269
Registrován: 5. únor 2010, 12:04
Zůstatek v hotovosti: 8102.00
Bydliště: Prostějov
Věk: 41
Křestní jméno: Hanka
Specializace: cukrářka amatérka, ale baví mě to :o)

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod marky » 10. listopad 2010, 02:53

Zajímalo by mě,jestli by se dal udělat tento krém i s použitím rozvaru,tak jak bychom dělali sníh do trubiček.Tímto postupem jak píše Marcelka jsem krém do svat.dortu i cukroví dělala,ale nevím,zda by to šlo i s tím rozvarem,aby to člověk nemusel šlehat dat tou párou.?
Je lepší shořet, než vyhasnout
Když všichni mluví o nemožnostech, hledej možnosti.
Uživatelský avatar
marky
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1243
Obrázky: 578
Registrován: 23. březen 2009, 14:35
Zůstatek v hotovosti: 432.09
V bance: 0.00
Bydliště: Huslenky,okr.Vsetin
Věk: 39
Křestní jméno: Markéta
Specializace: cukroví,zákusky,dorty a porucha pravopisu

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod blanka » 12. leden 2011, 18:13

Marcelko, prosím tě jeden dotaz ohledně tohoto krému.
Můžu o použít jen jako plnku nebo i pod WI?
Uživatelský avatar
blanka
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1326
Obrázky: 376
Registrován: 22. září 2009, 16:11
Zůstatek v hotovosti: 756.39
V bance: 20.45
Bydliště: Tvrdonice
Věk: 45
Křestní jméno: Blanka
Specializace: rodina, pečení, ruční práce, zahrádka, klavír

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod Arielll » 12. leden 2011, 23:38

Blani pod potahovku nevím. To jsem nezkoušela, ale myslím, že by to nemělo, vzhledem k surovinám, ničemu vadit.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 46
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod marky » 13. leden 2011, 00:06

Marcelko a myslíš že by šlo dělat ten krém i s tím rozvarem?Děkuji.
Je lepší shořet, než vyhasnout
Když všichni mluví o nemožnostech, hledej možnosti.
Uživatelský avatar
marky
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1243
Obrázky: 578
Registrován: 23. březen 2009, 14:35
Zůstatek v hotovosti: 432.09
V bance: 0.00
Bydliště: Huslenky,okr.Vsetin
Věk: 39
Křestní jméno: Markéta
Specializace: cukroví,zákusky,dorty a porucha pravopisu

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod Arielll » 14. leden 2011, 14:25

Marky to fakt netuším. Trochu bych se bála, aby to pak nebylo moc řídké.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 46
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod Yvette » 20. leden 2011, 20:10

Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat jak nejlépe docílit, aby byl krém bílý. Vždy mi od másla zažloutne. :thanks:
Yvette
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 3
Registrován: 20. leden 2011, 19:54
Zůstatek v hotovosti: 100.03
Věk: 34

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod Arielll » 20. leden 2011, 20:59

Použij tento.
HeRa s ním zdobí svatební dorty a sama vidíš, že je krásně bílý.
4303643036
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 46
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod Yvette » 20. leden 2011, 21:19

Moc děkuji. Hned zítra vyzkouším, jen bych se ještě zeptala, jestli i tento krém jde použít na celý dort tzn. náplň, na povrch a jestli s ním jde i zdobit (např. tvořit růžičky a podobně). Ještě jednou moc děkuji za rady. :hop:
Yvette
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 3
Registrován: 20. leden 2011, 19:54
Zůstatek v hotovosti: 100.03
Věk: 34

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod Arielll » 20. leden 2011, 21:29

Tak to fakt nevím. Já ho nedělala. Musíš se se svým dotazem obrátit na HeRu.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 46
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod Sateli » 16. září 2011, 20:07

nevím od koho je tento krém,nikde jsem ho ještě neviděla.Mě zůstalo jednou hodně bílků a tak jsem si řekla že zkusím udělat krém .A vyšlo to.Tak jsem si myslela že jsem objevila Ameriku,a ejhle on už ho někdo dělá dávno předemnou.
Máslo taky nesladím.
Do sněhu jsem zamíchala borůvkový gel od zeelandie a taky super i bez másla.
Uživatelský avatar
Sateli
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1058
Obrázky: 87
Registrován: 4. červenec 2010, 11:24
Zůstatek v hotovosti: 470.88
Bydliště: Prostějov-Vrahovice
Věk: 63
Křestní jméno: Anna

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod inthedark » 26. květen 2015, 22:06

Chci tímto krémem obmazat a nazdobit celý dort (část "bílá" a část obarvená gelovou barvou).
Můžu na to po zatuhnutí použít na boky stencil a opět to přetřít tímto krémem? Nebo bude lepší královská glazura?
Svatba bude v srpnu, tak mám obavy, aby se to v tom horku nerozteklo ... :?:
inthedark
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 33
Obrázky: 53
Registrován: 24. květen 2015, 16:22
Zůstatek v hotovosti: 135.72
Věk: 34
Křestní jméno: Jitka

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod Arielll » 27. květen 2015, 06:43

Nemyslím si, že tento krém díky máslo ztuhne tak, aby se na něj dala přiložit stencila a nanést další vrstvu čehokoli. Krému nebo Královské glazury. Spíš jen nastříkat sprejem.
Tímto způsobem, kterým chceš stencilu použít, bys musela mít dort potažený.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 46
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod inthedark » 27. květen 2015, 09:27

Já jsem to tak také původně plánovala, že dort potáhnu. Jenže jsem dort ještě nikdy nepotahovala a poté, co jsem si tady přečetla o rosení a tečení potahovky v létě, už na to nemám ani odvahu. Dort bude svatební třípatrový, tak nemůžu předávat jakési tekoucí cosi. Z toho mám opravdu strach. Nevím, jak tento bílkový krém, ale já dělám ten francouzský a ten teda po vychlazení zatuhne opravdu hodně. S krémem z pudinku se to nedá rovnat. Ale taky se bojím, že se mi tam ta stencila obtiskne ... ?
inthedark
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 33
Obrázky: 53
Registrován: 24. květen 2015, 16:22
Zůstatek v hotovosti: 135.72
Věk: 34
Křestní jméno: Jitka

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod MajkaZajka » 27. květen 2015, 21:45

Neriskovala by som stencilu na tortu obmazanú krémom, aj ked viem, že amíci na tie svoje tukové krémy stencily robia. ale tie sú absolútne nechutné (krémy). z tvojich otázok mám pocit, že zatiaľ nemáš veľa skúseností, a robiť vzor stencilou na krém je oveľa ťažšie ako na poťah.

pokiaľ dodržíš základné pravidlá, tak ti torta nepotečie. žiadne "jakési tekoucí cosi". rosiť sa bude, lebo to je jednoducho fyzika a tá nepustí - pri zmene teplôt sa na chladnejšom predmete zráža voda - PRETO sa torty po vybratí z chladničky rosia. potom zas postupne obschnú.

aby som to teda zopakovala
1. pod poťah maslový krém s vysokým podielom masla - kľudne urob do torty ten francúzsky čo si plánovala, ale pod poťah doň ešte pridaj maslo, aby si mala istotu
2. poťah nevyvaľkávaj veľmi natenko, hrubší poťah lepšie odoláva teplotným zmenám a lepšie tortu izoluje
3. v chladničke nenastavuj priveľmi nízku teplotu, aby rozdiel teplôt chladnička-vonkajšok nebol priveľký
4. preštuduj poradňu, je tam niekoľko tém, kde sa tento problém a jeho riešenie rozoberá
5. nepanikár!
6. trénuj ;-)
Uživatelský avatar
MajkaZajka
Globální moderátor
Globální moderátor
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3746
Obrázky: 156
Registrován: 1. červen 2009, 13:14
Zůstatek v hotovosti: 863.24
V bance: 10246.49
Bydliště: Bratislava
Věk: 47
Křestní jméno: Majka
Specializace: skúšam čo dokážem

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod inthedark » 27. květen 2015, 22:01

Moc děkuju, Majko, že jsi mi věnovala čas. S potahovkou opravdu nemám žádné zkušenosti, ale Ty jsi mě vcelku uklidnila! Vyprdnu se tedy na domácí hmoty a zkusím koupit ten SmartFlex. Naučili se to ostatní, tak se to naučím taky, no ne? :-)
A na ten SmartFlex pak můžu se stencilou použít jak tento krém, tak královskou glazuru, předpokládám ...
inthedark
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 33
Obrázky: 53
Registrován: 24. květen 2015, 16:22
Zůstatek v hotovosti: 135.72
Věk: 34
Křestní jméno: Jitka

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod MajkaZajka » 27. květen 2015, 22:16

Kráľovskú glazúru alebo airbrush či práškovú farbu. S týmto krémom neviem, nemám skúsenosť. Najlepšie bude, ak si to vopred vyskúšaš. :mala: Naozaj to chce len trénovať, zbavíš sa zbytočných obáv a budeš istejšia.
Uživatelský avatar
MajkaZajka
Globální moderátor
Globální moderátor
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3746
Obrázky: 156
Registrován: 1. červen 2009, 13:14
Zůstatek v hotovosti: 863.24
V bance: 10246.49
Bydliště: Bratislava
Věk: 47
Křestní jméno: Majka
Specializace: skúšam čo dokážem

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod inthedark » 27. květen 2015, 22:20

Moc Ti děkuju!
inthedark
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 33
Obrázky: 53
Registrován: 24. květen 2015, 16:22
Zůstatek v hotovosti: 135.72
Věk: 34
Křestní jméno: Jitka

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod danaaan » 16. červen 2016, 23:03

Marcelo, moc te zdravim a mam prosbu. delam rada pusinky a trubicky a bilkovy maslovy krem. jsem uplny amater, tak ber prosim muj dotaz s rezervou. jde mi o to, kt snih je lepsi ci vhodnejsi. kdyz delam pusinky, tak usleham snih, pridam cukr a sleham nad parou, posleze sleham mimo ni do zchladnuti. u trubicek a masloveho kremu usleham snih a prilevam cukerny rozvar. dosleham do zchladnuti. u masloveho kremu pak jeste zasleham zmekle maslo. ale neni celkove stabilnejsi a pevnejsi snih slehany nad parou? slehany s rozvarem mi prijde takovy nakyprenejsi a lehci. take slehaneho nad parou je ve finale mene, ten s rozvarem tak nakypi. prosim muzes mi rici svuj nazor. diky moc. dana
danaaan
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 2
Registrován: 17. březen 2016, 12:46
Zůstatek v hotovosti: 100.02
Věk: 48
Křestní jméno: dana

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod Arielll » 17. červen 2016, 09:33

Ahoj Dano, nejsem si jistá, jestli jsem ta pravá na radu ohledně bílkového krému. Dělala jsem ho jen párkrát. Rozhodně o něm víš víc než já ;) .
Největší odbornicí na vařený bílkový sníh je HeRa. Její recept a diskusi k němu najdeš zde. Kdyžtak jí napiš.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 46
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod malinkajana » 17. červen 2016, 10:37

Já teda když dělám něco se sněhem,tak jedině s rozvarem..pusinky,trubičky i máslový krém..šlehanej nad parou už vůbec nedělám. Mě se krém z něj zdá být super.
Naučila mě to snacha,že to tak dělají v cukrárně a od té doby už dělám sníh jen takhle.Pusinky jsou z něj úžasný,nerozjedou se,krásně drží.
Snacha to má z cukrárny "v oku"..žádný teploměry,drátěný očka..se s tím nemazlí,jako já.. :lol: ;)
Uživatelský avatar
malinkajana
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8566
Obrázky: 925
Registrován: 9. leden 2010, 19:37
Zůstatek v hotovosti: 1559.27
Bydliště: Kuřim
Věk: 54
Křestní jméno: Jana
Specializace: amatérská cukrářka a pekeřka

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod Hanys77 » 17. červen 2016, 11:43

Já bych řekla, že sněhu nad parou je méně hlavně proto, že se část napálí na misku. S rozvarem se toto nestane. Vůbec bych se nebála používat ten s rozvarem i do krému. Hlavní je, aby byl udělaný správně. Tzn. správná teplota rozvaru. Aby se nestalo, že pak zřídne.
Není důležité vědět, ale vědět, kde to najít :)
Selžou-li všechny pokusy, přečti si návod k použití
Uživatelský avatar
Hanys77
Globální moderátor
Globální moderátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7338
Obrázky: 269
Registrován: 5. únor 2010, 12:04
Zůstatek v hotovosti: 8102.00
Bydliště: Prostějov
Věk: 41
Křestní jméno: Hanka
Specializace: cukrářka amatérka, ale baví mě to :o)

Re: Krém z bílků

Nový příspěvekod danaaan » 17. červen 2016, 15:55

Diky za vase zkusenosti. je pravda, ze cast bilku zustane na stene misy, ale myslim, ze to neni uplne smerodatny. ja jsem si ted zkusila po jednom bilku nad parou a s rozvarem. nevim, jestli delam neco spatne, ale jak jsem psala. nad parou je hutnejsi, s rozvarem je takovy naslehanejsi nakyprenejsi. neumim to uplne vyjadrit. oba drzi stejne. jen pusinky se mi daleko lepe udelaly z bilku nad parou, ty s rozvarem mi nesly vubec, zgumovately a ne a ne se dosusit. co delam spatne?
danaaan
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 2
Registrován: 17. březen 2016, 12:46
Zůstatek v hotovosti: 100.02
Věk: 48
Křestní jméno: dana


Zpět na Krémy, náplně a polevy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?