• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Krém nastavovaný kaší - vhodný pod potah

Recepty pro naplnění korpusu nebo polevy na dorty pro dokonalejší chuť

Moderátor: MajkaZajka

Jak Vám tento krém vyhovoval?

Super, vřele doporučuji
93
98%
Super, ale náročný na přípravu
1
1%
Průměrný
0
Žádná hlasování
Špatně se s ním pracuje
0
Žádná hlasování
podle receptu se to nedá vyrobit
1
1%
 
Celkem hlasů : 95

Krém nastavovaný kaší - vhodný pod potah

Nový příspěvekod Arielll » 29. březen 2009, 14:43

  • 250 ml mléka
  • 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g Omegy
  • moučkový cukr dle chuti
  • 250 g másla


Abychom zabránili hrudkám, mouku rozděláme do mléka přes sítko. Do hotové horké kaše dáme 1 vanilkový cukr a 50g Omegy. Mícháme do rozpuštění tuku. Na kaši položíme igelitový sáček (tím zabráníme vzniku škraloupu) a necháme vychladnout. Máslo a cukr dle chuti šlehačem utřeme a po lžících přidáme vychladlou kaši. Vše by mělo mít pokojovou teplotu. Můžeme přidat kakao.

Tento krém je lehký, krásně našlehaný a vhodný na potahované dorty.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 46
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod zlatickomegi » 11. duben 2009, 20:39

tak jsem ten krém teď udělala, je dobrý, ale zbyde mi. A protože v nejbližších dnech nemám v plánu žádný dort zkusím ho dát do mrazáku - nemáte s tím někdo zkušenost? Je po rozmrazení použitelný? :thanks:
Megí
Uživatelský avatar
zlatickomegi
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 631
Obrázky: 120
Registrován: 23. březen 2009, 12:00
Zůstatek v hotovosti: 226.24
Bydliště: Plzeň
Věk: 40
Křestní jméno: Markéta
Specializace: dortování je zábava :-)

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod Bulíček » 11. duben 2009, 20:43

Megí mám s tím zkušenosti - běžně krém s kaší nebo s pudinkem mrazím v nějakém zavřeném kelímku a když ho chci použít, tak ho nechám pomalu rozmrznout a znovu vyšlehám. Je v pohodě. :dance:
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11577
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 68.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 49
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod Arielll » 11. duben 2009, 20:48

Jen pozor, pokud jsi krém dělala z čerstvého nezmrazeného másla, tak ho klidně zmraž. Já kupuji másla ve velkém v Makru (40ks) a pak je mám v mrazáku. Tudíž už podruhé mrazit nemůžu.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 46
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod jiřka » 15. duben 2009, 19:12

myslím,že se vyplatí investovat čas do přípravy...pokud se dobře ochutí,není v něm tuk poznat .Ozdoby stříkané tímto krémem daleko lépe drží tvar, už ani jiný nedělám...dá se kombinovat s čokoládou,svařeným salkem(karamelový),..
Uživatelský avatar
jiřka
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2976
Obrázky: 755
Registrován: 27. březen 2009, 20:17
Zůstatek v hotovosti: 386.31
Bydliště: Havířov
Věk: 44
Křestní jméno: Jiřka
Specializace: Baví mně tvořit

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod VěrkaD » 15. duben 2009, 19:22

Taky používám krém s kaší, je super :souhlas: Dělám čokoládový, na 250ml mléka 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky a 50g čokolády na vaření - vše přidám do mléka, postupně rozpustím a uvařím kaši. Nedám na něj dopustit :kytka:
Uživatelský avatar
VěrkaD
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1148
Obrázky: 294
Registrován: 24. březen 2009, 15:02
Zůstatek v hotovosti: 501.44
V bance: 1414.67
Bydliště: Plzeň
Věk: 40
Křestní jméno: Věra
Specializace: do všeho jdu naplno ..

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod jarrus » 20. květen 2009, 13:45

tenhle krém dělám často a dávám do něho ledové kaštany nebo milenu,je potom mňamozní :souhlas: :souhlas: :souhlas:
Uživatelský avatar
jarrus
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2367
Obrázky: 736
Registrován: 25. březen 2009, 14:09
Zůstatek v hotovosti: 308.35
V bance: 1135.46
Bydliště: Opava
Věk: 41
Křestní jméno: Jarka
Specializace: pečení mě baví

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod artep21 » 8. červen 2009, 09:07

Dobry den, chcem sa spytat cim by som mohla na SK tu omegu nahradit, u nas som take nevidela, Je to vlastne rastlinny tuk /hera, helia, palmarin/?
artep21
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: 7. červen 2009, 18:21
Zůstatek v hotovosti: 101.29
Věk: 39

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod Ajoun » 8. červen 2009, 09:16

Omega je rostlinný stoprocentní tuk.
Uživatelský avatar
Ajoun
Globální moderátor
Globální moderátor
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1174
Obrázky: 752
Registrován: 23. březen 2009, 13:42
Zůstatek v hotovosti: 8007.58
V bance: 3347.86
Bydliště: Pardubice
Věk: 38
Křestní jméno: Radka

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod MajkaZajka » 8. červen 2009, 14:05

artep21 píše:Dobry den, chcem sa spytat cim by som mohla na SK tu omegu nahradit, u nas som take nevidela, Je to vlastne rastlinny tuk /hera, helia, palmarin/?


môžeš ju nahradiť Cerou.
Uživatelský avatar
MajkaZajka
Globální moderátor
Globální moderátor
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3746
Obrázky: 156
Registrován: 1. červen 2009, 13:14
Zůstatek v hotovosti: 863.24
V bance: 10246.49
Bydliště: Bratislava
Věk: 47
Křestní jméno: Majka
Specializace: skúšam čo dokážem

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod vavrovahanka » 8. červen 2009, 20:46

jarrus píše:tenhle krém dělám často a dávám do něho ledové kaštany nebo milenu,je potom mňamozní :souhlas: :souhlas: :souhlas:



Moc prosím o radu, ty ledové kaštany rozpustíte ve vodní lázni a pak přidáváte do vyšlehaného krému? :jazyk: :jazyk: :jazyk: :mala: :mala: :mala:

Díky :kytka:
Uživatelský avatar
vavrovahanka
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 50
Obrázky: 10
Registrován: 27. květen 2009, 22:01
Zůstatek v hotovosti: 93.10
Bydliště: Český Těšín
Věk: 38

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod Arielll » 8. červen 2009, 20:58

Hani, přesně tak. Já je přidávám k našlehanému máslu s cukrem a pak dám kaši. Ale nesmějí být teplé.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 46
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod Bulíček » 8. červen 2009, 21:09

Já ty Ledové kaštany nebo Milenu nebo jinou čokoládu nerozpouštím mimo, ale přidávám je do horké, čerstvě uvařené moučné kaše spolu se stoprocentním tukem. Hned to míchám a ty čokolády se v tom hezky rozpustí. Pak to nechám normálně vychladnout a pokračuju s přípravou krému normálně.
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11577
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 68.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 49
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod vavrovahanka » 8. červen 2009, 21:09

Arielll píše:Hani, přesně tak. Já je přidávám k našlehanému máslu s cukrem a pak dám kaši. Ale nesmějí být teplé.


Děkuji moc, příští dortík zkusím s tímto krémem. Dá se udělat nějak i verze ananasová? :kytka:
Uživatelský avatar
vavrovahanka
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 50
Obrázky: 10
Registrován: 27. květen 2009, 22:01
Zůstatek v hotovosti: 93.10
Bydliště: Český Těšín
Věk: 38

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod Niky » 9. červen 2009, 15:09

Já bych udělala krém bez příchutě, kterým bych promazala a pak pokladla ananasovým na kousky nakrájeným kompotem. Ale určitě by šlo udělat moučnou kaši ne z vody, ale ze šťávy z kompotu. Do krému bych se bála dát kousky mokrého ananasu, aby se to nesrazilo. Ikdyž tento krém se nesráží tak jako pudinkový. A určitě tam jde dát jakékoliv aroma. Kdybys chtěla dát ananas přímo do krému, tak bych ho umixovala a smíchala s kaší, kterou bych pak přidávala do našlehaného másla.
Uživatelský avatar
Niky
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3707
Obrázky: 355
Registrován: 24. březen 2009, 14:54
Zůstatek v hotovosti: 104.16
V bance: 1494.84
Bydliště: Nasavrky, okres Chrudim
Věk: 54
Křestní jméno: Veronika
Specializace: peču ráda

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod vavrovahanka » 9. červen 2009, 22:07

To je super nápad s tou moučnou kaší z vody z ananasu, protože já jsem se právě jednou o ananasový krém pokoušela u klasického pudingového, dala jsem do něj rozmixované kousky ananasu s tím, že pak na vrstvu krému dám kousky ananasu, krém se mi samozřejmě srazil a kousky ananasu zůstaly osušené v utěrce a všimla jsem si jich až po potažení dortu :souhlas: :souhlas: :souhlas: :souhlas: :souhlas:

Díky :thanks:
Uživatelský avatar
vavrovahanka
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 50
Obrázky: 10
Registrován: 27. květen 2009, 22:01
Zůstatek v hotovosti: 93.10
Bydliště: Český Těšín
Věk: 38

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod vavrovahanka » 9. červen 2009, 22:09

Bulíček píše:Já ty Ledové kaštany nebo Milenu nebo jinou čokoládu nerozpouštím mimo, ale přidávám je do horké, čerstvě uvařené moučné kaše spolu se stoprocentním tukem. Hned to míchám a ty čokoláda se v tom hezky rozpustí. Pak to nechám normálně vychladnout a pokračuju s přípravou krému normálně.


Tak já vyzkouším obě varianty, při té tvojí je každopádně míň práce a méně nádobí :tleskam: A efekt je vlastně stejný :mala:
Uživatelský avatar
vavrovahanka
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 50
Obrázky: 10
Registrován: 27. květen 2009, 22:01
Zůstatek v hotovosti: 93.10
Bydliště: Český Těšín
Věk: 38

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod vavrovahanka » 15. červen 2009, 13:22

Dnes budu poprvé dělat tento krém, chtěla bych se zeptat, tu mouku dáváte do horkého mléka, vlažného nebo do studeného?

Díky :thanks:


H.
Uživatelský avatar
vavrovahanka
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 50
Obrázky: 10
Registrován: 27. květen 2009, 22:01
Zůstatek v hotovosti: 93.10
Bydliště: Český Těšín
Věk: 38

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod Niky » 15. červen 2009, 14:05

Nejsem sice autorka receptu, ale mouku dej do mléka studeného a dobře ji rozmíchej. Pak teprve vař a neudělají se ti hrudky. Kdybys dala mouku do mléka teplého, tak by se ti mohly udělat hrudky, kterých by ses pak jen velmi těžko zbavovala. Ať se ti krém podaří.
Uživatelský avatar
Niky
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3707
Obrázky: 355
Registrován: 24. březen 2009, 14:54
Zůstatek v hotovosti: 104.16
V bance: 1494.84
Bydliště: Nasavrky, okres Chrudim
Věk: 54
Křestní jméno: Veronika
Specializace: peču ráda

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod Bulíček » 15. červen 2009, 14:13

Já jsem se už naučila, že mouku dám do studeného mléka a pak ji rozšlehám buď takovým minišlehačem co dělá pěnu z mléka do kávy anebo normálním ručním ponorným mixérem. Hrudky od té doby nemám. :souhlas:
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11577
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 68.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 49
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod Bulíček » 15. červen 2009, 14:20

vavrovahanka píše:
Bulíček píše:Já ty Ledové kaštany nebo Milenu nebo jinou čokoládu nerozpouštím mimo, ale přidávám je do horké, čerstvě uvařené moučné kaše spolu se stoprocentním tukem. Hned to míchám a ty čokoláda se v tom hezky rozpustí. Pak to nechám normálně vychladnout a pokračuju s přípravou krému normálně.

Tak já vyzkouším obě varianty, při té tvojí je každopádně míň práce a méně nádobí :tleskam: A efekt je vlastně stejný :mala:

A to je právě Hani ten důvod, proč to dělám takhle jednoduše - ušetřím čas, energii i nádobí a výsledný efekt je stejný. Ta čokoláda potřebuje na rozpuštění teplo a to právě v té kaši je. Mícháním s tou chladnou čokoládou se zase ta kaše ochlazuje a nedělá se škraloup, protože kromě tuku i ta čokoláda tu kaši omastí. :souhlas:
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11577
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 68.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 49
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod vavrovahanka » 16. červen 2009, 22:13

Tak jsem krém vyzkoušela a je opravdu perfektní :mala: Udělala jsem kaši a podle tvého návodu pak přimíchala Omegu a 3 Mileny a výsledek byl fakt super :tleskam: :tleskam: :tleskam:
Uživatelský avatar
vavrovahanka
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 50
Obrázky: 10
Registrován: 27. květen 2009, 22:01
Zůstatek v hotovosti: 93.10
Bydliště: Český Těšín
Věk: 38

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod Bulíček » 17. červen 2009, 08:53

To je moc dobře, že se ti to povedlo! Já si taky myslím, že s čokoládami Milena je to chuťově nejlepší! Ale hodně lidí má rádo i ty Ledové kaštany :souhlas:
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11577
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 68.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 49
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod andika » 18. červen 2009, 21:02

:thanks: minulý týždeň som si nevedela rady -aký krém použiť -tak som vyskúšala tento .poviem vám je božský aj ako náplň a osvedčil sa aj na tú vodu ...Vdaka ariell :kytka: :kytka: :kytka:
andika
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 16
Obrázky: 22
Registrován: 11. červen 2009, 22:22
Zůstatek v hotovosti: 163.69
Bydliště: Dvory nad Žitavou
Věk: 44
Křestní jméno: Andrea
Specializace: zo všetkého troška

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod artep21 » 18. červen 2009, 21:23

Bulíček píše:To je moc dobře, že se ti to povedlo! Já si taky myslím, že s čokoládami Milena je to chuťově nejlepší! Ale hodně lidí má rádo i ty Ledové kaštany :souhlas:



a ked pridavate do tohto kremu milenu ci ladove gastany, tak upravujete mnoztvo cukru?
artep21
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: 7. červen 2009, 18:21
Zůstatek v hotovosti: 101.29
Věk: 39

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod berrries » 2. červenec 2009, 09:42

Tak už jsem krém taky zkusila a je super, perfektně tuhý :souhlas: ....přidala jsem ledové kaštany a nebýt váhy, která na mně vykukovala pod skříní, tak bych ho snad všechen snědla :smich: :smich: :smich:
Uživatelský avatar
berrries
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 62
Registrován: 24. březen 2009, 10:38
Zůstatek v hotovosti: 100.00
Bydliště: okr. Hradec Králové....Nechanicko
Věk: 37
Specializace: Zatím se jen snažím :)

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod Bulíček » 2. červenec 2009, 14:57

artep21 píše:a ked pridavate do tohto kremu milenu ci ladove gastany, tak upravujete mnoztvo cukru?

Já za sebe můžu odpovědět, že ne, že cukr ani neubírám ani nepřidávám a celkově je krém potom spíš méně sladký, což je u nás oblíbené.
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11577
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 68.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 49
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod xxmyska » 2. červenec 2009, 16:36

Prosim o radu,co muzu pouzit misto Omegy,mam jen maslo obyc a ramu a nemuzu se ted dostat do obchodu,poradite prosim,pujde to nejak udelat? :thanks:
xxmyska
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 4
Registrován: 19. červen 2009, 23:55
Zůstatek v hotovosti: 100.00
Věk: 43
Specializace: zacatecnik

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod Arielll » 3. červenec 2009, 16:22

Myslím, že máslo by se dalo použít. Rama ne. Musí to být takový tuk, který dobře ztuhne.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 46
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Krém nastavovaný kaší

Nový příspěvekod mivojti » 3. červenec 2009, 19:18

Ramu určitě ne, pokud nemáš Omegu, tak máslo.
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Další

Zpět na Krémy, náplně a polevy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?