• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll • Bulíček • HeRa • HONZI • IJohny • Indrová • jozef • Kikina • matahary • Monča • sobotkova25 • Soptice
Chcete zde být uvedeni?

Lanýžový krém

Recepty pro naplnění korpusu nebo polevy na dorty pro dokonalejší chuť

Moderátor: MajkaZajka


Jak Vám tento krém vyhovoval?

Super, vřele doporučuji
0
Žádná hlasování
Super, ale náročný na přípravu
0
Žádná hlasování
Průměrný
0
Žádná hlasování
Špatně se s ním pracuje
0
Žádná hlasování
podle receptu se to nedá vyrobit
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 0

Lanýžový krém

Nový příspěvekod Arielll » 29. březen 2009, 14:46

  • 750 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžičky instantního kávového prášku (kdo nemá kávu rád, použije kakao)
  • 200 g posekané mléčné čokolády
  • 200 g posekané jemně hořké čokolády
  • 3 balení ztužovače šlehačky
Smetanu s kávovým práškem necháme přejít varem a kastrůlek stáhneme z plamene. Čokoládu za častého míchání rozpustíme v teplé smetaně. Poté zakryjeme fólií a postavíme přes noc do lednice, aby hmota úplně vychladla.

Po vychladnutí, přidáme ztužovače šlehačky a vyšleháme do hladka.

Pro jemnost lanýžového krému je rozhodující podíl kakaa v čokoládě. Kromě mléčné je tedy třeba použít i hořkou s obsahem 55-70% kakaa.
Aromatizujeme-li lanýžový krém trochou rumu nebo pomerančového likéru, získá zvláštní chuťový nádech.
Na co se mě ptáš copak nevidíš, není svatozář nejsme nebi blíž, těm tvým příběhům dávno nevěřím, svět je divnej dům já stojím ve dveřích.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8742
Obrázky: 2466
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 2210.41
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 42
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Zpět na Krémy, náplně a polevy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

  • Uživatelské galerie
Arielll • ASIM • Bulíček • HeRa • HONZI • IJohny • Indrová • Janakol • jozef • Kikina • matahary • Monča • sobotkova25 • Soptice
Chcete zde být uvedeni?