• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll • jozef
Chcete zde být uvedeni?

Lanýžový krém

Recepty pro naplnění korpusu nebo polevy na dorty pro dokonalejší chuť

Moderátor: MajkaZajka


Jak Vám tento krém vyhovoval?

Super, vřele doporučuji
0
Žádná hlasování
Super, ale náročný na přípravu
0
Žádná hlasování
Průměrný
0
Žádná hlasování
Špatně se s ním pracuje
0
Žádná hlasování
podle receptu se to nedá vyrobit
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 0

Lanýžový krém

Nový příspěvekod Arielll » 29. březen 2009, 14:46

  • 750 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžičky instantního kávového prášku (kdo nemá kávu rád, použije kakao)
  • 200 g posekané mléčné čokolády
  • 200 g posekané jemně hořké čokolády
  • 3 balení ztužovače šlehačky
Smetanu s kávovým práškem necháme přejít varem a kastrůlek stáhneme z plamene. Čokoládu za častého míchání rozpustíme v teplé smetaně. Poté zakryjeme fólií a postavíme přes noc do lednice, aby hmota úplně vychladla.

Po vychladnutí, přidáme ztužovače šlehačky a vyšleháme do hladka.

Pro jemnost lanýžového krému je rozhodující podíl kakaa v čokoládě. Kromě mléčné je tedy třeba použít i hořkou s obsahem 55-70% kakaa.
Aromatizujeme-li lanýžový krém trochou rumu nebo pomerančového likéru, získá zvláštní chuťový nádech.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8953
Obrázky: 2479
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7339.46
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 44
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky


  • Reklama

Zpět na Krémy, náplně a polevy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

  • Uživatelské galerie
Arielll • ASIM • jozef
Chcete zde být uvedeni?
  • Reklama