• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Recepty pro naplnění korpusu nebo polevy na dorty pro dokonalejší chuť

Moderátor: MajkaZajka

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod Raďa » 8. duben 2011, 12:09

Dělala jsem tenhle krém,ale udělala jsem ho hodně,takže mi dost zbylo.Dá se to zmrazit ?
Uživatelský avatar
Raďa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4193
Obrázky: 599
Registrován: 5. leden 2010, 22:56
Zůstatek v hotovosti: 183.80
V bance: 986.01
Bydliště: Nový Bor
Věk: 44
Křestní jméno: Radka
Specializace: nadšený amatér

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod petatrn » 8. duben 2011, 12:45

Dá se mrazit šlehačka, s jogurtem ne.
Naše děti to mají rádi s ovocem jako pohár, je to vlastně jen jogurt se šlehačkou. A nejraději mají, když do toho zašlehám pistáciovou příchuť. Tak se u nás dojídá zbytek.

No pokud to máš opravdu hodně, tak to můžeš dát do mrazáku, ale pak už není tuhý, leda tak do poháru. :kytka:
Uživatelský avatar
petatrn
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 580
Obrázky: 434
Registrován: 5. listopad 2009, 14:54
Zůstatek v hotovosti: 1114.77
Bydliště: okres Jihlava
Věk: 39
Křestní jméno: Peťa
Specializace: od všeho něco

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod paja64 » 11. duben 2011, 15:33

Vyzkoušela jsem a krém je fakt mňam!!! Všem nám moc chutnal!!! Děkuji :souhlas:
Uživatelský avatar
paja64
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 34
Obrázky: 21
Registrován: 15. únor 2011, 22:53
Zůstatek v hotovosti: 146.26
Věk: 34

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod marikanovotna » 13. duben 2011, 20:27

Tak jsem ho konečně také vyzkoušela a je opravdu moc dobrý, takový lehoučký :souhlas: Dělala jsem 1/2 dávku ze živočišné šlehačky, dala jsem 1 a 1/2 ztužovače a stejně mi ale přišel řídký. Dávala jsem do rolády, kde teda vůbec netekl, ale neumím si představit, že bych s ním zdobila... :stydlin: Možná je to jiné z té rostlinné.
Jinak roláda byla mňamková.
Mari
Uživatelský avatar
marikanovotna
Zapojující se začátečník
Zapojující se začátečník
 
Příspěvky: 108
Obrázky: 21
Registrován: 23. leden 2011, 10:14
Zůstatek v hotovosti: 145.58
Věk: 33

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod Barad » 14. duben 2011, 13:41

petatrn píše: A nejraději mají, když do toho zašlehám pistáciovou příchuť.

Myslíš pistáciové aroma? To existuje?
Uživatelský avatar
Barad
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11811
Obrázky: 438
Registrován: 16. duben 2009, 13:54
Zůstatek v hotovosti: 4231.64
V bance: 0.00
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 41
Křestní jméno: Bára
Specializace: sladká radost

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod petatrn » 14. duben 2011, 14:53

Baru, kupuju pistáciovou pastu ze Zeleendie. Aroma ne. :kytka:
Uživatelský avatar
petatrn
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 580
Obrázky: 434
Registrován: 5. listopad 2009, 14:54
Zůstatek v hotovosti: 1114.77
Bydliště: okres Jihlava
Věk: 39
Křestní jméno: Peťa
Specializace: od všeho něco

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod petatrn » 14. duben 2011, 14:55

marikanovotna píše:Tak jsem ho konečně také vyzkoušela a je opravdu moc dobrý, takový lehoučký :souhlas: Dělala jsem 1/2 dávku ze živočišné šlehačky, dala jsem 1 a 1/2 ztužovače a stějně mi ale přišle řídký. Dávala jsem do rolády, kde teda vůbec netekl, ale neumím si představit, že bych s ním zdobila... :stydlin: Možná je to jiné z té rostlinné...
Jinak roláda byla mňamková

Krém s rostlinnou šlehačkou opravdu drží.
Ale měl by držet i se živočišnou a ztužovačem. Jaký si použila jogurt, musí být opravdu tuhý. Pak určitě neteče. Plním tím i dvoupatrové bez vyztužování a nemám s tím žádné problémy. :kytka:
Uživatelský avatar
petatrn
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 580
Obrázky: 434
Registrován: 5. listopad 2009, 14:54
Zůstatek v hotovosti: 1114.77
Bydliště: okres Jihlava
Věk: 39
Křestní jméno: Peťa
Specializace: od všeho něco

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod Barad » 14. duben 2011, 15:20

petatrn píše:Baru, kupuju pistáciovou pastu ze Zeleendie. Aroma ne. :kytka:

Péťo, děkuji za odpověď :dance:
Uživatelský avatar
Barad
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11811
Obrázky: 438
Registrován: 16. duben 2009, 13:54
Zůstatek v hotovosti: 4231.64
V bance: 0.00
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 41
Křestní jméno: Bára
Specializace: sladká radost

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod marikanovotna » 16. duben 2011, 12:55

Dala jsem Hollandii. Ale nestěžuju si :nesouhlas: , v roládě jak je vidět držel, jen to zdobení... :nechapu: Příště zkusím ze živočišné, jestli ji teda seženu ;)
Mari
Uživatelský avatar
marikanovotna
Zapojující se začátečník
Zapojující se začátečník
 
Příspěvky: 108
Obrázky: 21
Registrován: 23. leden 2011, 10:14
Zůstatek v hotovosti: 145.58
Věk: 33

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod petatrn » 17. duben 2011, 19:40

Já mám s rostlinou šlehačkou lepší zkušenost než s živočišnou.
Na zdobení trezírovací špičkou musí být krém dostatečně vychlazený. Pokud máte v místnosti teplo, je vhodné dát před plněním dortu krém do pytlíku a vložit jej do ledničky. Po naplnění dortu vzít pytlík a nazdobit.
Vožila jsem to raději i k receptu. :kytka:
Uživatelský avatar
petatrn
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 580
Obrázky: 434
Registrován: 5. listopad 2009, 14:54
Zůstatek v hotovosti: 1114.77
Bydliště: okres Jihlava
Věk: 39
Křestní jméno: Peťa
Specializace: od všeho něco

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod Raďa » 17. duben 2011, 22:36

Z minule mi zbyla rostlinná šlehačka,tak jsem ji našlehala,jak psali na krabici a dala do mrazáku.Teď jsem ji potřebovala,tak jsem ji vyndala,nechala
rozmrznout a znova vyšlehala.Ale uplně mi zřídla.Tak nevím co jsem udělala špatně :nechapu: Už jste ji někdo zkoušel zmrazit?
Uživatelský avatar
Raďa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4193
Obrázky: 599
Registrován: 5. leden 2010, 22:56
Zůstatek v hotovosti: 183.80
V bance: 986.01
Bydliště: Nový Bor
Věk: 44
Křestní jméno: Radka
Specializace: nadšený amatér

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod petatrn » 19. duben 2011, 08:41

Radko, já šlehačku zmrazuju nenašlehanou. Pak po rozmrazení jde krásně našlehat. Pak opět lze použít do dortů.
Pokud jí zmrazuju našlehanou, pak již nešlehám. Ale pak je spíše vhodná do pohárů. :kytka:
Uživatelský avatar
petatrn
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 580
Obrázky: 434
Registrován: 5. listopad 2009, 14:54
Zůstatek v hotovosti: 1114.77
Bydliště: okres Jihlava
Věk: 39
Křestní jméno: Peťa
Specializace: od všeho něco

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod Raďa » 22. duben 2011, 13:42

Díky moc,tak ji zkusím zmrazit nenašlehanou.Já se řídila pokyny na krabičce.
Uživatelský avatar
Raďa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4193
Obrázky: 599
Registrován: 5. leden 2010, 22:56
Zůstatek v hotovosti: 183.80
V bance: 986.01
Bydliště: Nový Bor
Věk: 44
Křestní jméno: Radka
Specializace: nadšený amatér

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod vikulda » 15. květen 2011, 10:55

Nevíte zda JOVO krém na povrchu do druhé dne okorává? Šlehačka samotná vždy popraská, jak se vcucne do korpusu.
Nevíte jak je to s JOVO krémem, když je v něm i jogurt?
Děkuju moc
Uživatelský avatar
vikulda
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1280
Obrázky: 268
Registrován: 14. červenec 2009, 11:08
Zůstatek v hotovosti: 872.01
Bydliště: Kladno
Věk: 34
Křestní jméno: Monika
Specializace: Nadšený začátečník..

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod petatrn » 15. květen 2011, 17:10

Moni, čím déle je krém na dortu tím více praská, jako u šlehačky. Hlavně tehdy když dáš tenkou vrstvu krému.
Ale dám ti tip. Dávám dostatečnou vrstvu krému. Piškot nesmí být nikde ani trochu vidět.
Druhý den to určitě ještě tolik nepraská, u šlehačky je to horší. Já si nechávám v misce do druhého dne trochu krému, pokud někde se objeví prasklinka, tím krém to potřu.
Nemusíš mít strach jde to druhý den krásně opravit, vůbec to není poznat.
Tak snad jsem nějak pomohla. :kytka:
Uživatelský avatar
petatrn
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 580
Obrázky: 434
Registrován: 5. listopad 2009, 14:54
Zůstatek v hotovosti: 1114.77
Bydliště: okres Jihlava
Věk: 39
Křestní jméno: Peťa
Specializace: od všeho něco

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod chechta » 28. květen 2011, 19:16

Ahoj, máte někdo zkušenost s rostlinnou šlehačkou od Ramy? Předem díky za názory.
Uživatelský avatar
chechta
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 10
Obrázky: 5
Registrován: 27. červenec 2009, 06:19
Zůstatek v hotovosti: 121.89
Bydliště: Třebíč
Věk: 35
Křestní jméno: Světlana

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod mivojti » 29. květen 2011, 09:27

Světlano, já ji hodně používám,trvá trochu déle, než se ušlehá, ale je výborná. Hlavně není na chuť tak umělá jako některé.
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod veraduchkova » 29. květen 2011, 18:15

Dobrý den, nemáte, prosím, někdo zkušenost s Choceňským jogurtem? Mám ho moc ráda a přijde mi dost smetanový. Hodil by se do toho krému?
veraduchkova
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 33
Obrázky: 9
Registrován: 23. květen 2011, 08:47
Zůstatek v hotovosti: 126.76
Věk: 33
Specializace: 100% začátečnice amatérka

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod chechta » 31. květen 2011, 15:40

mivojti píše:Světlano, já ji hodně používám,trvá trochu déle, než se ušlehá, ale je výborná. Hlavně není na chuť tak umělá jako některé.


Díky, už jsem ji zkusila a opravdu to trvalo dost dlouho než se ušlehala, ale dílo se nakonec celkem zdařilo a chuťově moc dobrý :-)))
Uživatelský avatar
chechta
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 10
Obrázky: 5
Registrován: 27. červenec 2009, 06:19
Zůstatek v hotovosti: 121.89
Bydliště: Třebíč
Věk: 35
Křestní jméno: Světlana

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod veraduchkova » 5. červen 2011, 08:47

Krém jsem zkusila udělat z choceňáku a byl výýýbornýýý :tleskam: Ani jsem ho před zdobením nemusela dát zchladit. Díky za recept.
veraduchkova
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 33
Obrázky: 9
Registrován: 23. květen 2011, 08:47
Zůstatek v hotovosti: 126.76
Věk: 33
Specializace: 100% začátečnice amatérka

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod marikanovotna » 27. červenec 2011, 14:06

Dělala jsem z jedné živočišné, jedné rostlinné šlehačka a z 1 velkého jogurtu a krém držel výborně! Skládala jsem na něj velkou vrstvu ovoce, tak jsme měla strach, aby se nepropadlo a ani se nehlo :tleskam: :souhlas:
Mari
Uživatelský avatar
marikanovotna
Zapojující se začátečník
Zapojující se začátečník
 
Příspěvky: 108
Obrázky: 21
Registrován: 23. leden 2011, 10:14
Zůstatek v hotovosti: 145.58
Věk: 33

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod Maca3 » 7. srpen 2011, 17:50

Už ho mám taky vyzkoušený i z nugátového kauflanďáckeého jogurtu a je výborný. Drží a ani se nehne.
Uživatelský avatar
Maca3
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel
 
Příspěvky: 720
Obrázky: 178
Registrován: 2. listopad 2010, 19:58
Zůstatek v hotovosti: 349.42
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 57
Křestní jméno: Marcela
Specializace: Zahrada, zvířátka,pečení

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod Zuzikkk » 24. srpen 2011, 23:51

Mám dotaz, ráda bych zkusila tento krém do patrového dortu, mohu nakonec krém ochutit ochucovací pastou malina co jsem koupila v Dortisimu?
Rostlinnou šlehačku tu mám od Ramy. :thanks: :kytka:


Jak pročítám dál a dál tak si myslím, že to ochutit můžu tou pastou! Už se na něj těším :hop:
Uživatelský avatar
Zuzikkk
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3582
Obrázky: 2339
Registrován: 11. duben 2011, 11:50
Zůstatek v hotovosti: 2004.18
Bydliště: Praha
Věk: 41
Křestní jméno: Zuzana

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod Barny » 4. listopad 2011, 09:44

Výborný krém. Všem moc chutnal. Dělala jsem ho s Hollandii bílou i jahodovou i příchuť irská káva. Vždy vynikající. Díky za recept.
Jen my sami si určujeme, jak se budeme cítit.
Barny
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2568
Obrázky: 153
Registrován: 23. srpen 2011, 14:05
Zůstatek v hotovosti: 254.25
Bydliště: Praha
Věk: 53
Křestní jméno: Madlen Eva
Specializace: ráda tvořím

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod Barad » 10. leden 2012, 18:51

Cukr se přidává jen do neslazené šlehačky?
Uživatelský avatar
Barad
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11811
Obrázky: 438
Registrován: 16. duben 2009, 13:54
Zůstatek v hotovosti: 4231.64
V bance: 0.00
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 41
Křestní jméno: Bára
Specializace: sladká radost

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod petatrn » 11. leden 2012, 20:17

V receptu mám cukr u slazené šlehačky. U neslazené se přidá cukru více.
Uživatelský avatar
petatrn
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 580
Obrázky: 434
Registrován: 5. listopad 2009, 14:54
Zůstatek v hotovosti: 1114.77
Bydliště: okres Jihlava
Věk: 39
Křestní jméno: Peťa
Specializace: od všeho něco

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod Chelsea » 28. květen 2012, 20:02

Moc děkuji za recept,zítra vyzkouším :thanks:
Chelsea
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 11
Obrázky: 32
Registrován: 28. duben 2011, 22:07
Zůstatek v hotovosti: 139.61
Věk: 43
Křestní jméno: Vlaďka

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod Lucikskodik » 18. červen 2012, 15:08

:thanks: super krém,poslední dobou snad jiný nedělám :dance: :tleskam: :souhlas:
Uživatelský avatar
Lucikskodik
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 7
Obrázky: 200
Registrován: 17. únor 2012, 10:31
Zůstatek v hotovosti: 178.07
Bydliště: Bítovčice,okr.Jihlava
Věk: 39
Křestní jméno: Lucie
Specializace: ručky neposedy,pečou a šijí :O)

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod nelkan » 1. září 2012, 20:26

Rostlinou šlehačku moc nemusím, přidávám ji jen do pařížské šlehačky nebo hrk hrk krému pro zpevnění, ale teď jsem potřebovala narychlo dort a měla jsem doma jen rostlinku :nechapu: Popravdě, samotný krém mi nechutnal (ale možná je to značkou té rostlinky, mám Rosette od Zeelandie), ale zamíchala jsem dost meruňkového gelu a krém byl výborný :souhlas: Příště asi zkusím přidat oblíbený višňový frutaffil :)
Uživatelský avatar
nelkan
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3476
Obrázky: 406
Registrován: 6. červen 2011, 21:13
Zůstatek v hotovosti: 360.57
V bance: 543.88
Bydliště: Hranice
Věk: 34
Křestní jméno: Nela

Re: Jovo-krém - ze šlehačky a jogurtu, vydrží a neklesne

Nový příspěvekod Kyblík » 7. únor 2013, 14:53

Ahoj, tento jovo krém je náš oblíbený, teď bych ho ráda použila na dort pro kamarádku, ale ta na něj chce dát siluetu kočky z potahovací hmoty. Tj. dort bude celý pomazaný krémem a jen nahoru se dá vykrojená silueta. Plánuji použít mléčný marcipán, ale nejsem si jistá, jestli můžu rovnou na jovo krém, nebo na vršek raději udělat trošku máslového? V diskuzi někdo píše, že jovo lze, pokud se nechá marcipán vytvrdnout - klidně udělám siluetu dopředu, ale nevím, jak dlouho dopředu a pak asi nechat zaschnout na vzduchu? Nebo v lednici? Moc děkuji!
Kyblík
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 2
Registrován: 26. březen 2011, 23:44
Zůstatek v hotovosti: 100.02
Věk: 38
Křestní jméno: Petra

PředchozíDalší

Zpět na Krémy, náplně a polevy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?