• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Pařížský krém

Recepty pro naplnění korpusu nebo polevy na dorty pro dokonalejší chuť

Moderátor: MajkaZajka

Pařížský krém

Nový příspěvekod zvíře » 22. leden 2010, 23:22

  • 1/2 hrníčku moučkového cukru(může být i míň dle chuti)
  • 1/2 kostky másla
  • 1 tabulku čokolády na vaření (může být i kakao asi 2 lžíce)
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
POSTUP:
Nastrouhanou čokoládu vsypeme do oslazené smetany,přivedeme k varu.K vychladlé smetaně přidáme změklé máslo a šleháme do hladkého krému.Tento krém se šlehá déle,protože se jakoby srazí a musíme ho dobře vyšlehat.
Naposledy upravil zvíře dne 20. září 2010, 22:16, celkově upraveno 4
Uživatelský avatar
zvíře
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 9600
Obrázky: 900
Registrován: 5. listopad 2009, 10:06
Zůstatek v hotovosti: 597.57
Bydliště: Mělnicko
Věk: 38
Křestní jméno: Šárka
Specializace: život mě naučí

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod vlastoruz » 23. leden 2010, 09:15

Musí se ta šlehačka chladit přes noc? Zrovna teď bych nejspíš potřebovala pomoc, protože se mi zdá, že se mi nevyvedla pařížská šlehačka podle Mivojtiho "pařížský krém těžký". Potřebovala bych rychle. Moc, moc :thanks:
Uživatelský avatar
vlastoruz
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2687
Obrázky: 1090
Registrován: 8. říjen 2009, 21:32
Zůstatek v hotovosti: 1196.93
Bydliště: Kopřivnice
Věk: 65
Křestní jméno: Vlasta
Specializace: stále se učím ...

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod zvíře » 23. leden 2010, 09:42

Vlasti,nemusí stačí jen aby se vychladila,nenechávám jí nikdy přes noc. :dort:
Uživatelský avatar
zvíře
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 9600
Obrázky: 900
Registrován: 5. listopad 2009, 10:06
Zůstatek v hotovosti: 597.57
Bydliště: Mělnicko
Věk: 38
Křestní jméno: Šárka
Specializace: život mě naučí

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod zezulka11 » 25. leden 2010, 14:59

Šárko,jěště jsem nikdy takový krém nedělala,píšeš přivedeme k varu,znamená to,že to má projít varem,nebo jen do okamžiku,když se začně vařit,nebo jen rozpustit.Díky za odpověd neznalé!! :souhlas: :thanks: :kytka:
Když může,tak zezulka pomůže!!!!
Uživatelský avatar
zezulka11
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6982
Obrázky: 1093
Registrován: 6. listopad 2009, 12:54
Zůstatek v hotovosti: 45.90
V bance: 1237.49
Specializace: Rodina

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod zvíře » 25. leden 2010, 20:09

Zdeni šlehačku přivedeme k varu a pak necháme vychladnout.Je to stejné jako na pařížskou šlehačku. :dort:
Uživatelský avatar
zvíře
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 9600
Obrázky: 900
Registrován: 5. listopad 2009, 10:06
Zůstatek v hotovosti: 597.57
Bydliště: Mělnicko
Věk: 38
Křestní jméno: Šárka
Specializace: život mě naučí

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod zezulka11 » 25. leden 2010, 20:14

Šárko díky,snad se povede,já totiž jěště ani tu šlehačku nedělala,jen samé krémy :souhlas: :smich: :smich:
Když může,tak zezulka pomůže!!!!
Uživatelský avatar
zezulka11
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6982
Obrázky: 1093
Registrován: 6. listopad 2009, 12:54
Zůstatek v hotovosti: 45.90
V bance: 1237.49
Specializace: Rodina

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod zvíře » 25. leden 2010, 20:21

Tento krém je jednoduchý a rychlý :souhlas: :souhlas: :souhlas:
Uživatelský avatar
zvíře
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 9600
Obrázky: 900
Registrován: 5. listopad 2009, 10:06
Zůstatek v hotovosti: 597.57
Bydliště: Mělnicko
Věk: 38
Křestní jméno: Šárka
Specializace: život mě naučí

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod zezulka11 » 25. leden 2010, 20:26

To je dobře,tak mi drž palce,o víkendu zkusim!!! :souhlas: :souhlas:
Když může,tak zezulka pomůže!!!!
Uživatelský avatar
zezulka11
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6982
Obrázky: 1093
Registrován: 6. listopad 2009, 12:54
Zůstatek v hotovosti: 45.90
V bance: 1237.49
Specializace: Rodina

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod vlastoruz » 25. leden 2010, 22:40

Zdenko, já jsem ho v sobotu dělala. Je výborný. Jen se mi to trochu nechtělo spojit s máslem, ale nakonec ano. ;)
Uživatelský avatar
vlastoruz
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2687
Obrázky: 1090
Registrován: 8. říjen 2009, 21:32
Zůstatek v hotovosti: 1196.93
Bydliště: Kopřivnice
Věk: 65
Křestní jméno: Vlasta
Specializace: stále se učím ...

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod zezulka11 » 25. leden 2010, 22:51

Vlasti,napíšu jak dopadl,teda,jestli mi to ten němec dovolí!!! :smich: :smich: :souhlas: :souhlas: /jestli nezapomenu,ale snad ne!!!/ :tleskam:
Když může,tak zezulka pomůže!!!!
Uživatelský avatar
zezulka11
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6982
Obrázky: 1093
Registrován: 6. listopad 2009, 12:54
Zůstatek v hotovosti: 45.90
V bance: 1237.49
Specializace: Rodina

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod perlickaxxx » 26. leden 2010, 20:08

Šárko, prosím, na kolik vyjde toto množství, kulatá klasika nebo i něco zbyde, budu dělat velké srdce, tak jestli nemám udělat dvojdávku? Díky předem
Uživatelský avatar
perlickaxxx
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 323
Obrázky: 212
Registrován: 15. květen 2009, 20:28
Zůstatek v hotovosti: 251.34
Bydliště: vysočina
Věk: 38
Křestní jméno: Markéta

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod zvíře » 26. leden 2010, 20:49

Markét,dělám na kulatý korpus o průměru 26 cm.Trojitou várku,takže z másla a půl. :ahoj:
Uživatelský avatar
zvíře
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 9600
Obrázky: 900
Registrován: 5. listopad 2009, 10:06
Zůstatek v hotovosti: 597.57
Bydliště: Mělnicko
Věk: 38
Křestní jméno: Šárka
Specializace: život mě naučí

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod KACULLE » 12. únor 2010, 15:18

Tak jsem taky zkoušela tento recept,akorát sem špatně četla a máslo jsem dala do šlehačky zároven s ostatníma surovinama a i přesto se vyšlehal nádherně a je opravdu vynikající :tleskam: :tleskam: :tleskam: :thanks:
Uživatelský avatar
KACULLE
Rozkoukaný začátečník
Rozkoukaný začátečník
 
Příspěvky: 98
Obrázky: 11
Registrován: 29. říjen 2009, 16:37
Zůstatek v hotovosti: 72.68
Bydliště: ostrava-zábřeh
Věk: 33
Specializace: UČÍM ..

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod vikulda » 23. únor 2010, 10:09

Šárí,
prosím tě bude krém držet tvar, když ho chci dát na nízký korpus s banány? A dám vychladit i s formou, pak roztáhnu formu, tak aby se mi nerozplácnul.
Chuťové je jako pařížská šlehačka?
Děkuju pa Monča
:ahoj:
Uživatelský avatar
vikulda
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1280
Obrázky: 268
Registrován: 14. červenec 2009, 11:08
Zůstatek v hotovosti: 872.01
Bydliště: Kladno
Věk: 34
Křestní jméno: Monika
Specializace: Nadšený začátečník..

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod Niky » 23. únor 2010, 10:19

Odpovídm i když nejsem autorka receptu. Tvar držet bude. Já ním potřu dort a dám i s formou vychladit, pak ráfek objedu nožem a otevřu. Chutěově je jako paříž, ale trošku hutnější a pevnější.
Uživatelský avatar
Niky
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3707
Obrázky: 355
Registrován: 24. březen 2009, 14:54
Zůstatek v hotovosti: 104.16
V bance: 1494.84
Bydliště: Nasavrky, okres Chrudim
Věk: 54
Křestní jméno: Veronika
Specializace: peču ráda

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod vikulda » 23. únor 2010, 14:05

Dobře, děkuju.
Můžu použít rostlinnou šlehačku? Nezkoušela jste ji některá do tohoto krému? Já jen, aby nebyla cítit chutově.
Uživatelský avatar
vikulda
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1280
Obrázky: 268
Registrován: 14. červenec 2009, 11:08
Zůstatek v hotovosti: 872.01
Bydliště: Kladno
Věk: 34
Křestní jméno: Monika
Specializace: Nadšený začátečník..

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod KACULLE » 23. únor 2010, 14:46

vikulda píše:Dobře, děkuju.
Můžu použít rostlinnou šlehačku? Nezkoušela jste ji některá do tohoto krému? Já jen, aby nebyla cítit chutově.

JÁ TENTO KRÉM DĚLALA Z ROSTLINNÉ A V POHODĚ
Uživatelský avatar
KACULLE
Rozkoukaný začátečník
Rozkoukaný začátečník
 
Příspěvky: 98
Obrázky: 11
Registrován: 29. říjen 2009, 16:37
Zůstatek v hotovosti: 72.68
Bydliště: ostrava-zábřeh
Věk: 33
Specializace: UČÍM ..

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod zvíře » 23. únor 2010, 18:32

Verunko moooc děkuji,že jsi odpověděla. :ahoj:
Nerozplácne se ti krásně drží. :dort:
Uživatelský avatar
zvíře
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 9600
Obrázky: 900
Registrován: 5. listopad 2009, 10:06
Zůstatek v hotovosti: 597.57
Bydliště: Mělnicko
Věk: 38
Křestní jméno: Šárka
Specializace: život mě naučí

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod vikulda » 28. únor 2010, 16:25

Jak se má tenhle krém rád s potahovkou? :ahoj:
Uživatelský avatar
vikulda
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1280
Obrázky: 268
Registrován: 14. červenec 2009, 11:08
Zůstatek v hotovosti: 872.01
Bydliště: Kladno
Věk: 34
Křestní jméno: Monika
Specializace: Nadšený začátečník..

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod zvíře » 28. únor 2010, 23:12

Mončo je to stejné,jako s krémem nastavovaný s pudinkem.Nemusíš mít strach. :dort:
Uživatelský avatar
zvíře
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 9600
Obrázky: 900
Registrován: 5. listopad 2009, 10:06
Zůstatek v hotovosti: 597.57
Bydliště: Mělnicko
Věk: 38
Křestní jméno: Šárka
Specializace: život mě naučí

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod vikulda » 1. březen 2010, 08:35

Zítra budu dělat kamarádce pařížáka, tak hned krém zkusím a dám vědět, už se na něj těším.
Šárí, moc děkuju :ahoj:

Ještě mě napadlo, do vychladlé šlehačky mám jenom všlehat máslo? Šlehačka se nešlehá?

Tak jsem jen do vychladlé šlehačky všlehala máslo a všechno krásně ztuhlo, ovšem se mi to srazilo, takže jdu rozehřívat :nechapu:
Tak po nahřátí se krém báječně vyšlehal, ale pro změnu jsem měla na dně hrnce trochu "vody" myslím si, že to bylo trochu rozteklého másla.. ale nevím :stydlin:
Na chuť je božský, opravdová mana :souhlas:
Uživatelský avatar
vikulda
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1280
Obrázky: 268
Registrován: 14. červenec 2009, 11:08
Zůstatek v hotovosti: 872.01
Bydliště: Kladno
Věk: 34
Křestní jméno: Monika
Specializace: Nadšený začátečník..

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod coolyyy » 22. březen 2010, 22:38

Tak musím pochválit tento krémík. Je výborný. :souhlas: :tleskam:
Uživatelský avatar
coolyyy
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 42
Obrázky: 14
Registrován: 11. leden 2010, 15:35
Zůstatek v hotovosti: 100.21
Věk: 33
Křestní jméno: Petra

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod mirka182 » 26. březen 2010, 16:01

I já musím tento krém pochválit. Dělal se moc dobře a je i chuťově výborný. Snad se autorka nebude zlobit. udělala jsem foto jak jsem krém dělala.



Uživatelský avatar
mirka182
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1379
Obrázky: 611
Registrován: 26. duben 2009, 22:19
Zůstatek v hotovosti: 1123.41
Bydliště: Krásná Hora nad Vltavou
Věk: 47
Křestní jméno: Mirka
Specializace: Začínám s potahováním,hokus pokus.

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod MonaLiza » 10. duben 2010, 22:01

Šári, tenhle krém je opravdu jednoduchý a hlavně je vynikající :souhlas: Mužu jen doporučit.
Akorát se mi nepodaří ho ušlehat jen s 1/2 másla. Dávám tam téměř 1 1/2 másla, aby to bylo tuhé. Ale je fakt chuťově skvělý.
Uživatelský avatar
MonaLiza
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 367
Obrázky: 107
Registrován: 23. září 2009, 20:59
Zůstatek v hotovosti: 285.89
Bydliště: Teplice
Věk: 46
Křestní jméno: Simona

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod zvíře » 10. duben 2010, 22:26

Simčo já dělám nejmíň z 1 másla a dvou šlehaček. Je to husté krásně. :ahoj:
Uživatelský avatar
zvíře
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 9600
Obrázky: 900
Registrován: 5. listopad 2009, 10:06
Zůstatek v hotovosti: 597.57
Bydliště: Mělnicko
Věk: 38
Křestní jméno: Šárka
Specializace: život mě naučí

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod HONZI » 12. duben 2010, 12:19

Šárko, a není to ze dvou šlehaček moc sladké? Když tam dám 1,5 hrníčku cukru? Já na pařížskou šlehačku nepřidávám vůbec cukr, mám ráda hořké.
Uživatelský avatar
HONZI
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 10869
Obrázky: 1735
Registrován: 24. březen 2009, 13:20
Zůstatek v hotovosti: 371.43
V bance: 335.50
Bydliště: Plzeň
Věk: 63
Křestní jméno: Helena
Specializace: Snaha se cení

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod zvíře » 12. duben 2010, 13:15

Helenko já všude dávám míň cukru než je psáno,protože lidi nemají rádi moc sladké dorty.Vůbec mě to nenapadlo,dej míň a vždy můžeš dosladit.Já do krémů cukr nevážím.Dávám od oka sýtkem,u kterého už vím.Dej cukru tak asi jako, když dáváš do krému dle másla. :dort:
Uživatelský avatar
zvíře
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 9600
Obrázky: 900
Registrován: 5. listopad 2009, 10:06
Zůstatek v hotovosti: 597.57
Bydliště: Mělnicko
Věk: 38
Křestní jméno: Šárka
Specializace: život mě naučí

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod vlastoruz » 13. duben 2010, 11:38

Šárko, nezlob se, ještě jednou se chci ujistit. Můžu tedy naplnit tímto krémem dort bez mantinelů, když ho budu potahovat? Přání zní Paříž a mně se tedy zdá zbytečné dělat ještě zvlášť máslový krém, pokud to jde s tímto. Můžu i obmazat dort pod potahovku? :thanks:
Uživatelský avatar
vlastoruz
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2687
Obrázky: 1090
Registrován: 8. říjen 2009, 21:32
Zůstatek v hotovosti: 1196.93
Bydliště: Kopřivnice
Věk: 65
Křestní jméno: Vlasta
Specializace: stále se učím ...

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod zvíře » 13. duben 2010, 17:57

Ano můžeš mám vyskoušíno několikrát a v pohodě,tento krém dělám často,tak neboj i pomazat můžeš. :ahoj:
Uživatelský avatar
zvíře
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 9600
Obrázky: 900
Registrován: 5. listopad 2009, 10:06
Zůstatek v hotovosti: 597.57
Bydliště: Mělnicko
Věk: 38
Křestní jméno: Šárka
Specializace: život mě naučí

Re: Pařížský krém

Nový příspěvekod Kikina » 13. duben 2010, 20:55

Je moc dobrý můžu potvrdit a cukru jsem dala asi polovinu taky nemám ráda moc sladké krémy :souhlas:
Uživatelský avatar
Kikina
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 12488
Obrázky: 2234
Registrován: 23. listopad 2009, 22:41
Zůstatek v hotovosti: 14333.35
V bance: 2041.87
Bydliště: Opava
Věk: 63
Křestní jméno: Kristina
Specializace: všechno musím zkusit

Další

Zpět na Krémy, náplně a polevy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?