• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Recepty pro naplnění korpusu nebo polevy na dorty pro dokonalejší chuť

Moderátor: MajkaZajka

Jak Vám tento krém vyhovoval?

Super, vřele doporučuji
40
98%
Super, ale náročný na přípravu
0
Žádná hlasování
Průměrný
0
Žádná hlasování
Špatně se s ním pracuje
0
Žádná hlasování
podle receptu se to nedá vyrobit
1
2%
 
Celkem hlasů : 41

Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod mivojti » 26. květen 2009, 11:33

Chci se s vámi podělit o recept na máslový krém, který dělám již 25 let a jehož kořeny jsou v brněnském Continentalu.

    Základní žloutkový krém:
  • 1 l mléka
  • 200 g cukru krupice
  • 120 g vanilkového pudinkového prášku - nejlepší od Amylonu
  • 1 vejce ( celé)
  • 125 g másla - v létě dávám 100% tuk

Svaříme v mléce rozmíchaný cukr, pudink, vejce, nalejeme do kotle robotu - já mám Kenwood, kde je široká možnost volby otáček- pokud máme jenom ruční šlehač, mícháme raději pomalu metlou v ruce, přidáme máslo nebo tuk a pomalu vymícháme téměř do chladna. Tento krém po vychlazení a přešlehání používám do odpalovaných věnečku, nahoru nastříknu šlehačku nebo smíchám s ušlehanou smetanou a plním větrníky nebo uvaříme bez cukru, spojíme s vařeným bílkovým sněhem a máme náplň do listových řezů- Kremešů.

    Máslový krém na dorty, řezy, zákusky:
  • 1 kg másla
  • Základní žloutkový krém z 1 litru mléka

Popsaným způsobem připravíme základní žloutkový krém a po vymíchání ve stroji necháme krém téměř zchladnout, do ještě mírně vlažného přidáváme za šlehání postupně mírně změklé máslo a opravdu dobře vyšleháme. Krém je možno chutit, barvit běžnými postupy. Mylím si, že v případě, že použijeme vyšší poměr másla, bude velmi vhodný i pod potahy.

Musím napsat, že mě tento krém nikdy nezklamal, má vybornou chuť, vysoký nášleh, dobře se s ním pracuje a alepoň mně se nikdy nesrazil. Zkuste někdy připravit večer, dát přes noc nachladit, ráno nad parou povolit, opatrně roztáhnout vařečkou a pak znovu důkladně přešlehat. Je lehký téměř jako šlehaná smetana.
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod suffka » 29. květen 2009, 09:49

Dobrý den, dnes jsem zkoušela máslový krém. Musím ho moc moc pochválit, opravdu nemá chybičku. Chuťově výborný, jemný. Super.
suffka
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 1
Obrázky: 0
Registrován: 29. květen 2009, 09:42
Zůstatek v hotovosti: 100.00
Věk: 37
Specializace: Mou zálibou se stalo pečení.

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod mivojti » 29. květen 2009, 15:53

děkuji a jsem rád za spokojenost.
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod seischel » 28. červen 2009, 15:44

Zdravím Vás Mivojti, chtěla bych se zeptat na ten váš krém...
Moc mě láká ho udělat ale bojím se toho, že se mi jakoby zgrcne. Dělala jsem vždy krém z mléka a kaše a byl ok. Ale začala jsem zkoušet z pudingu a :prekvapen:
Krásně se mi udělal, byl vláčný a hladký,ale jakmile jsem s ním naplnila dort, tak v řezu byl jakoby zgrcnutý. Dělá to ten puding nebo je to tím zchlazením v lednici a následně se to pak zgrcne????Moc mě to mrzí, protože pudingy mají různé příchutě a dá se s nimi udělat mnoho chutí a barev, ale to sražení se mi prostě nelíbí...neporadíte mi??
Vám se jak píšete nikdy nesrazil ten Váš, že??
Prosím, napište mi vzkaz na můj email vymazán - vpravo je vidět ikonka mailu Budu se těšit, díky. Eva K.

//Ajoun: Evi, tady si všichni tykáme :kytka:
seischel
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 4
Registrován: 28. červen 2009, 15:31
Zůstatek v hotovosti: 100.00
Věk: 36
Specializace: peču stále

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod HeRa » 28. červen 2009, 20:05

mivojti , máš pravdu- pod potahovku se tento krém hodí - taky používám tento poměr tuku a pudinku ;) a
Uživatelský avatar
HeRa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4295
Obrázky: 1234
Registrován: 23. březen 2009, 12:02
Zůstatek v hotovosti: 317.62
V bance: 2447.43
Bydliště: Klatovy
Věk: 54
Křestní jméno: Radka
Specializace: vyřádím se na čoko dortech

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod HelenT » 26. srpen 2009, 09:52

Krém jsem vykoušela a je opravdu výborný :souhlas: :souhlas: Nesrazil se, je pevný a vážně moc chutný.
Budu dělat opět na pátek do svatebního a chci přidat jemně mletý krokant z oříšků.
Uživatelský avatar
HelenT
Dostudovaný začátečník
Dostudovaný začátečník
 
Příspěvky: 208
Obrázky: 105
Registrován: 23. březen 2009, 15:44
Zůstatek v hotovosti: 150.07
Bydliště: Ústí nad Labem
Věk: 41
Křestní jméno: Helena

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod mivojti » 26. srpen 2009, 15:24

Doporučuji, sám jsem tuto variantu před nedávnem vyzkoušel, výsledek sklidil obrovskou pochvalu.
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod jiřka » 26. srpen 2009, 18:37

dokážeš odhadnout,kolik toho krému je ? teda asi jak velký dort s ním naplním ? Snad jsem to napsala srozumitelně :-) Dík
Uživatelský avatar
jiřka
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2976
Obrázky: 755
Registrován: 27. březen 2009, 20:17
Zůstatek v hotovosti: 386.31
Bydliště: Havířov
Věk: 44
Křestní jméno: Jiřka
Specializace: Baví mně tvořit

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod mivojti » 26. srpen 2009, 21:17

na dort z formy 24 cm stačí pudink z 3 dcl mléka a jednoho pudinku a 400 g másla, z toho litru je to na potahovaný třípatrák, nebo krémem zdobený dvoupatrák z většího základu, nebo velikou knihu otevřená každý list A4
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod onasi » 22. září 2009, 10:55

Dělala jsem již 2x a všechny ódy na tento krém jsou pravdivé... je vážně lehoučký, v původní verzi není úplně výrazný, ale jako základ k dochucování je bombastický!!! Do pátečního svatebáku ho budu dělat také!!!
Uživatelský avatar
onasi
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 563
Obrázky: 228
Registrován: 8. květen 2009, 09:54
Zůstatek v hotovosti: 1424.92
Bydliště: Karlovy Vary
Věk: 39
Křestní jméno: Dáša

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod mivojti » 25. září 2009, 16:09

To mě moc těší, ať se daří :thanks:
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod GabkaJ » 22. říjen 2009, 19:51

Zdravím, jsem tu nováček, hledám recept pod můj první potahovaný dort. Podobný mám po babičce včetně odpalovaných věnečků :souhlas: . Akorát se neváží, ale odměřuje lžící a místo pudingu dávám solamyl a vanilkový cukr. Fakt je to chutově vynikající a jsem díky němu svými (babiččinými) věnečky "proslavená" u našeho příbuzenstva. Zkusím tedy dát větší poměr másla a udělám ho i do :dort: Sice mám z pečení dortu celkem trému, ale s tímto krémem snad nemůžu nic zkazit :hop: .
Uživatelský avatar
GabkaJ
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 20
Obrázky: 18
Registrován: 7. říjen 2009, 18:58
Zůstatek v hotovosti: 118.02
Bydliště: Lipník nad Bečvou, okres Přerov, kraj Olomoucký
Věk: 43
Křestní jméno: Gabka
Specializace: věnečky :)

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod mivojti » 24. říjen 2009, 13:48

Gabko, vůbec se toho neboj, jdi do toho hrdě a uvidíš, že se bude dařit, vždycky přijdou omyly a nezdary, ale ty se musejí překonávat.
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod monka » 29. říjen 2009, 23:03

Také jsem zkusila a je vynikajicí.Samozřejmě se mi povedl až na druhý pokus,poprve se mi srazil (chytře jsem si dala uvařený krém vychladit a pak do něj zašlehala máslo pokojové teploty :tuk: ,to je tak,když se spěchá a nepřemýšlí :stydlin: ).Vřele doporučuji a :thanks:
Uživatelský avatar
monka
Dostudovaný začátečník
Dostudovaný začátečník
 
Příspěvky: 253
Obrázky: 141
Registrován: 23. srpen 2009, 09:20
Zůstatek v hotovosti: 15.01
V bance: 488.77
Bydliště: Prostějovsko
Věk: 37
Křestní jméno: Monika

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod mivojti » 5. listopad 2009, 08:57

Moni, kdyby se ti to stalo příště, vůbec nezoufej, stači nahřát nad parou, rozmíchat vařečkou a potom jak to bude chladnout tak přešlehat.
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod GabkaJ » 12. listopad 2009, 15:24

mivojti píše:Gabko, vůbec se toho neboj, jdi do toho hrdě a uvidíš, že se bude dařit, vždycky přijdou omyly a nezdary, ale ty se musejí překonávat.

Michale, s tímto krémem k omylu ani nezdaru naštěstí nedošlo :hop: . Když jsem vkládala svoji první reakci tady, tak jsem ještě neměla AVATAR. Teď už tam je a je na něm ten první dortík s tímto krémem (trochu poupraveným solamylem atd., jak jsem se už zmiňovala). Zítra jdu vařit další na :dort: pro syna k prvním narozeninám. Tak doufám, že se zase ke spokojenosti všech podaří :kava: . A konečně si už budu moct založit vlastní galerii :stydlin: .
Uživatelský avatar
GabkaJ
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 20
Obrázky: 18
Registrován: 7. říjen 2009, 18:58
Zůstatek v hotovosti: 118.02
Bydliště: Lipník nad Bečvou, okres Přerov, kraj Olomoucký
Věk: 43
Křestní jméno: Gabka
Specializace: věnečky :)

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod Miska » 13. listopad 2009, 01:01

Michale,
chci se jen ujistit, že to chápu spravně ten postup toho tvého krému, protože jsem zatím dělala jen klasiku pudinkový nebo žloutkový. Do studeného mléka dám cukr, pudinkový prášek a vajíčko a svařím a pak vše ještě horké budu šlehat a až to dosáhne asi pokojové teploty tak přidám máslo a vyšlehám. Je to tak? Jen mě zajímáto vajíčko, normálně se ve vařící vodě zdrcne, v tom mlíku se teda nezdrcne? :thanks:
Uživatelský avatar
Miska
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 3
Registrován: 16. říjen 2009, 11:36
Zůstatek v hotovosti: 100.00
Bydliště: Zlín
Věk: 45
Křestní jméno: Míša
Specializace: Peču hlavně pro dětičky

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod mivojti » 13. listopad 2009, 09:16

Ano je to tak správně, vše dáš do mléka dobře rozšleháš a ... to vajíčko je tam rozmíchané, nikdy se mi nestalo, že by tam byly nějaké kousky. Michal
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod GabkaJ » 13. listopad 2009, 09:29

Jsem amatér, ale přiložím svůj osvědčený postup. V malé části mléka rozmíchám solamyl, hrubou mouku a vajíčko (tady by to bylo podle Michala puding a vajíčko). Ostatní mléko s cukrem začnu ohřívat. Až do teplejšího přidám ostatní rozmíchané suroviny (něco jako když se vaří puding a nechcete ho hned od začátku stále míchat, aby se nepřipálil). Pak už je postup stejný - trošku nechat zchládnout, přidat máslo atd.. Taky nemám problém se srážením :souhlas: .
Uživatelský avatar
GabkaJ
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 20
Obrázky: 18
Registrován: 7. říjen 2009, 18:58
Zůstatek v hotovosti: 118.02
Bydliště: Lipník nad Bečvou, okres Přerov, kraj Olomoucký
Věk: 43
Křestní jméno: Gabka
Specializace: věnečky :)

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod zdena » 12. únor 2010, 14:18

Tak jsem vyzkoušela tento krém,a je bezvadný. :souhlas: Dá se výborně ochucovat a pěkně se našlehá.Z té jedné dávky(1 l mléka a 4 másla) jsem naplnila 750 ks drobného cukroví a půlku velké knihy.Jen by mě zajímalo,jakou má asi trvanlivost.
Uživatelský avatar
zdena
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6150
Obrázky: 326
Registrován: 20. květen 2009, 17:26
Zůstatek v hotovosti: 132.01
V bance: 2536.42
Bydliště: Velké Opatovice
Věk: 62
Křestní jméno: Zdeňka
Specializace: mám ráda všechny dobré lidičky

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod mivojti » 18. únor 2010, 11:24

Zdeni, vydrží celkem dlouho, kolegyně měla rozkrájený dort 10 dní v lednici a říkala, že byl pořád dobrý, hlavně jde o to že pokud se to vaří z dnešního UHT mléka, tak to trvá dlouho, než zhořkne, takže toho bych se ani nebál, spíš u dotru by byla hořší plíseň, kterou by mohl chytit, v lednici je přece jenom vlhčí vzduch.
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod Raďa » 17. květen 2010, 20:58

Chci se zeptat,když chci dělat ten máslový krém do dortu,mám dát 125g másla do žloutkového a pak ještě 1 kg másla? Nebo těch 125g vynechat a dát jen 1 kg?
Uživatelský avatar
Raďa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4193
Obrázky: 599
Registrován: 5. leden 2010, 22:56
Zůstatek v hotovosti: 183.80
V bance: 986.01
Bydliště: Nový Bor
Věk: 44
Křestní jméno: Radka
Specializace: nadšený amatér

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod mivojti » 17. květen 2010, 21:48

Ráďo, nic nevynechávej, 125 g do žloutkového a potom 1 kilo tak jak je v receptu.
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod Nobstice » 17. květen 2010, 22:26

Je fakt výbornej! :tleskam:
Máš - li něco na srdci, napiš tetce Nobstici
Pokud si nevíte s čímkoliv rady, napište SZ, poradím, pomůžu :-)
Číhám, číhám, na všechno se dívám. Oko mám bystré a jazyk břitký, leč srdce dobré - i když píšu výtky.
Uživatelský avatar
Nobstice
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 21922
Obrázky: 1635
Registrován: 26. březen 2009, 11:30
Zůstatek v hotovosti: 3406.13
V bance: 5016.95
Bydliště: Chomutov
Věk: 52
Křestní jméno: Lenka
Specializace: Dort má mít hezkou podložku a pěkné pozadí

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod mivojti » 18. květen 2010, 08:08

Leničko, ta pochvala mě moc těší :hop:
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod Raďa » 18. květen 2010, 13:16

Můžeš mi prosím Tě rozepsat kolik budu přesně potřebovat surovin na dort 24 cm? Bojím se abych to nezvorala. :thanks:
Uživatelský avatar
Raďa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4193
Obrázky: 599
Registrován: 5. leden 2010, 22:56
Zůstatek v hotovosti: 183.80
V bance: 986.01
Bydliště: Nový Bor
Věk: 44
Křestní jméno: Radka
Specializace: nadšený amatér

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod MajkaZajka » 18. květen 2010, 14:06

Radka, nie som Mivojti, ale odpoviem, lebo tento krém robievam - potrebuješ 1/3 surovín zo základnej dávky, to by malo stačiť. Takže 1 puding (40g), 3,5 dl mlieka, 65 g cukru, vajíčko buď celé alebo bez (ja ho nedávam vôbec), 40 g masla. A potom zašľahať 1-1,5 kocky masla (to závisí od toho, ako vám to chutí, v našej rodine taký tuhý nikto nechce ).
Uživatelský avatar
MajkaZajka
Globální moderátor
Globální moderátor
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3746
Obrázky: 156
Registrován: 1. červen 2009, 13:14
Zůstatek v hotovosti: 863.24
V bance: 10246.49
Bydliště: Bratislava
Věk: 47
Křestní jméno: Majka
Specializace: skúšam čo dokážem

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod mivojti » 18. květen 2010, 16:14

Majka mě předběhla, ale je to přesně jak napsala.
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod Raďa » 19. květen 2010, 23:11

Děkuji Májko,udělala jsem ho podle tvého rozpočtu a je moc dobrý.Jen by mě ještě zajímalo,co do něho ještě dáváte ,aby byl pokaždé jiný.
Uživatelský avatar
Raďa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4193
Obrázky: 599
Registrován: 5. leden 2010, 22:56
Zůstatek v hotovosti: 183.80
V bance: 986.01
Bydliště: Nový Bor
Věk: 44
Křestní jméno: Radka
Specializace: nadšený amatér

Re: Máslový krém, který mě nikdy nezklamal

Nový příspěvekod MajkaZajka » 19. květen 2010, 23:58

Radka, môžeš pridať čokoládu - zamiešaj ju do horúceho pudingu, pekne sa rozpustí; rozpustnú kávu, tú zamiešaj do mlieka pred varením, tak 2 PL; alebo pridaj trochu rumu. Keď chcem robiť ovocný krém, tak rozmiešam pudingový prášok v šťave z kompótu, ďalej už postupuj ako normálne. Tiež som na krém s mandarínkami rozpustila vo vode pomarančový tang a v ňom uvarila puding, bolo to také osviežujúce :hop:
Uživatelský avatar
MajkaZajka
Globální moderátor
Globální moderátor
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3746
Obrázky: 156
Registrován: 1. červen 2009, 13:14
Zůstatek v hotovosti: 863.24
V bance: 10246.49
Bydliště: Bratislava
Věk: 47
Křestní jméno: Majka
Specializace: skúšam čo dokážem

Další

Zpět na Krémy, náplně a polevy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?