• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Red velvet-vetsi korpusy naraz v troube

Chcete-li se na něco zeptat a nepodařilo se Vám danou informaci u nás dohledat, založte si zde vlastní téma a vzneste dotaz.
Poznámka: dotazy by se měly týkat pečení/vaření Technické problémy se stránkami se řeší jinde

Moderátor: OlgaC

Pravidla fóra
Nezapomínejte výstižně pojmenovat název tématu.
Témata pojmenovaná např: "Prosím pomoc" nebo "Potřebuji poradit" mohou být bez dalších upozornění vymazána.
!! Než se zeptáte: zkusili jste nejprve funkci HLEDEJ (vpravo nahoře)?. Je velice obtížné odpovídat stále dokola na ty samé otázky, které jsou již na fóru dávno zodpovězeny.
A jste v poradně, každý pochopí, že chcete poradit. Není tedy nutné to v nadpisu zdůrazňovat.

Red velvet-vetsi korpusy naraz v troube

Nový příspěvekod Jaja157 » 17. červen 2017, 22:35

Ahoj. Procházela jsem spoustu diskuzí , ale nenašla jsem potřebnou odpověď.
Nevím, jestli je to únava nebo co, nevím jak na to :nechapu:
Prosím, kdo jste dělal red velvet o větším průměru- konkrétně 28cm, do kolika forem jste dělil těsto? Někdo lije do 3, ale při tom průměru to nedostanu do trouby- ještě ty dva ano, ale třetí už ne. Navíc mám jen 2 formy na tento průměr.
Předpokládám,že nechat si třetí dávku bokem až dopeču ty první dvě nepůjde, už kvůli té reakci sody s octem,že :( .
Potřebuji mít výslednou výšku korpusu s promazáním 10cm,takže budu dělat z 500g mouky, což se dost nedobře dělí na třetiny. Případně s jakým množstvím mouky pro tento průměr pracujete?
Jsem fakt unavená, že nedokážu najít jednoduché/ praktičtější řešení? :nechapu: :tlucu:
Díky předem :kytka: :kytka:
Jaja157
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 46
Obrázky: 18
Registrován: 31. červenec 2016, 22:05
Zůstatek v hotovosti: 122.40
Věk: 38
Specializace: Začínám propadat dortům-aneb odříkaného ... :)

Re: Red velvet-vetsi korpusy naraz v troube

Nový příspěvekod malinkajana » 18. červen 2017, 15:27

Já teda hlavně nevím proč péct každou vrstvu zvlášť..sice jsem nepekla 28,ale 25 jsem pekla naráz.
Zkus napsat SZ Zuzce (Zuzikkk) ona peče red velvet docela často,třeba poradí.
Já ho teda peču jen jednou do roka snaše k narozeninám (jinak to po mě nikdo nechce),ale kdybych měla péct průměr 28,tak určitě najednou :nechapu:
Uživatelský avatar
malinkajana
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8560
Obrázky: 925
Registrován: 9. leden 2010, 19:37
Zůstatek v hotovosti: 1558.72
Bydliště: Kuřim
Věk: 54
Křestní jméno: Jana
Specializace: amatérská cukrářka a pekeřka

Re: Red velvet-vetsi korpusy naraz v troube

Nový příspěvekod Jaja157 » 18. červen 2017, 19:24

malinkajana píše:Já teda hlavně nevím proč péct každou vrstvu zvlášť..sice jsem nepekla 28,ale 25 jsem pekla naráz.
Zkus napsat SZ Zuzce (Zuzikkk) ona peče red velvet docela často,třeba poradí.
Já ho teda peču jen jednou do roka snaše k narozeninám (jinak to po mě nikdo nechce),ale kdybych měla péct průměr 28,tak určitě najednou :nechapu:


Ono se to obecne doporucuje, pokud vim. Lepe vybehnou. Jiny duvod neznam. (Pokud tedy myslime obe totez :) -zvlast=vice forem ) Ja ho pecu uz po nekolikate, ale takhle velky prvne.
Dekuji za tip, zkusim se zeptat Zuzky. :kytka: :)
Jaja157
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 46
Obrázky: 18
Registrován: 31. červenec 2016, 22:05
Zůstatek v hotovosti: 122.40
Věk: 38
Specializace: Začínám propadat dortům-aneb odříkaného ... :)

Re: Red velvet-vetsi korpusy naraz v troube

Nový příspěvekod Dexi » 19. červen 2017, 19:31

Tak udělej 2 korpusy, jeden vyšší, jakoby ty 2 pláty najednou, a druhý nižší ;)
... se mi to radí, když jsem ho nikdy nepekla :lol:
Uživatelský avatar
Dexi
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1936
Obrázky: 274
Registrován: 22. únor 2012, 14:35
Zůstatek v hotovosti: 609.50
Bydliště: Brno
Věk: 33
Křestní jméno: Dana
Specializace: moc toho neumím, ale snažím se :)

Re: Red velvet-vetsi korpusy naraz v troube

Nový příspěvekod Jaja157 » 19. červen 2017, 22:54

Dexi píše:Tak udělej 2 korpusy, jeden vyšší, jakoby ty 2 pláty najednou, a druhý nižší ;)
... se mi to radí, když jsem ho nikdy nepekla :lol:



:D Dani, jasně. Prvně jsem to tak pekla. ;) Ale právě se mi to úplně nevyplatilo-ten větší korpus tolik nenaběhl . Proto je lepší to péct zvlášť.
Už mám upečeno. Dala jsem to holt na 2x po 2 formách- Více práce, ale kýžený efekt. :hop:
Jaja157
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 46
Obrázky: 18
Registrován: 31. červenec 2016, 22:05
Zůstatek v hotovosti: 122.40
Věk: 38
Specializace: Začínám propadat dortům-aneb odříkaného ... :)

Re: Red velvet-vetsi korpusy naraz v troube

Nový příspěvekod Nobstice » 20. červen 2017, 00:04

Nejlepší řešení. Buď budeš mít akorát a nebo ti zbyde na doma. Obojí gut :souhlas:
Máš - li něco na srdci, napiš tetce Nobstici
Pokud si nevíte s čímkoliv rady, napište SZ, poradím, pomůžu :-)
Číhám, číhám, na všechno se dívám. Oko mám bystré a jazyk břitký, leč srdce dobré - i když píšu výtky.
Uživatelský avatar
Nobstice
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 21916
Obrázky: 1635
Registrován: 26. březen 2009, 11:30
Zůstatek v hotovosti: 3406.07
V bance: 5016.95
Bydliště: Chomutov
Věk: 51
Křestní jméno: Lenka
Specializace: Dort má mít hezkou podložku a pěkné pozadí

Re: Red velvet-vetsi korpusy naraz v troube

Nový příspěvekod EKrausova » 20. červen 2017, 16:59

Red Velvet nepekávam často, ale mám rovnakú skúsenosť- lepšie je piecť "po plátoch" ako naraz a prekrajovať, aj keď je je to pracnejšie , časovo náročnejšie a o množstve použitých riadov ani nehovoriac :vyrizen:
život nie je to čo chceš, ale to, čo vydržíš
Uživatelský avatar
EKrausova
Globální moderátor
Globální moderátor
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 13445
Obrázky: 581
Registrován: 29. červenec 2011, 15:04
Zůstatek v hotovosti: 75.21
V bance: 6086.64
Bydliště: Martin, Slovensko
Věk: 57
Křestní jméno: Eva
Specializace: preklepy

Re: Red velvet-vetsi korpusy naraz v troube

Nový příspěvekod Nobstice » 20. červen 2017, 17:18

Já RV jedla dvakrát. Poprvé na prvním svatdortu a byl vynikající. A teď kupovaný ve waleském Tescu a ve slevě, takže krabicáček a světe div se, byl fakt dobrý. Až na tu "emerickou" tukovou polevu nahoře, bez té bych se obešla. Já ho snad budu muset zkusit ;)
Máš - li něco na srdci, napiš tetce Nobstici
Pokud si nevíte s čímkoliv rady, napište SZ, poradím, pomůžu :-)
Číhám, číhám, na všechno se dívám. Oko mám bystré a jazyk břitký, leč srdce dobré - i když píšu výtky.
Uživatelský avatar
Nobstice
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 21916
Obrázky: 1635
Registrován: 26. březen 2009, 11:30
Zůstatek v hotovosti: 3406.07
V bance: 5016.95
Bydliště: Chomutov
Věk: 51
Křestní jméno: Lenka
Specializace: Dort má mít hezkou podložku a pěkné pozadí

Re: Red velvet-vetsi korpusy naraz v troube

Nový příspěvekod Zuzikkk » 20. červen 2017, 19:08

Nobsti, zkus !!! Je to náš nejobliiiibenější korpus. Dřív jsem si říkala jak je to pravný na přípravu ale teď už brnkačka :kava:
Uživatelský avatar
Zuzikkk
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3582
Obrázky: 2339
Registrován: 11. duben 2011, 11:50
Zůstatek v hotovosti: 2004.18
Bydliště: Praha
Věk: 41
Křestní jméno: Zuzana

Re: Red velvet-vetsi korpusy naraz v troube

Nový příspěvekod malinkajana » 21. červen 2017, 08:20

Zuzko..právě tebe jsem zmiňovala,že ho pečeš často a jak teda pečeš větší průměry? Taky jednotlivě??
Já teda většinou dělám měnší tak 22cm a ten teda peču najednou. Vůbec ho nemusím,ale snacha ho má ráda,takže jí ho peču k narozkám. Teď jsem ho udělala k narozkám švagrové (taky ho chtěla okusit) a brácha pronesl..éééé těžká buchta..tak nevím. Je fakt,že je to taková "kefírovka" :nechapu:
Ale jen tak čistě,ze zvědavosti,by mě zajímalo,jak to pečeš ty. ;)
Uživatelský avatar
malinkajana
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8560
Obrázky: 925
Registrován: 9. leden 2010, 19:37
Zůstatek v hotovosti: 1558.72
Bydliště: Kuřim
Věk: 54
Křestní jméno: Jana
Specializace: amatérská cukrářka a pekeřka

Re: Red velvet-vetsi korpusy naraz v troube

Nový příspěvekod Zuzikkk » 23. červen 2017, 15:59

Jani já jsem to s Jaja157 řešila.
Tu velikost 28 bych pekla aspoň 1,5 dávky a viděla bych kolik z toho je.
Stalo se mi že když je moc těsta, na konci pečení se to propadne a konec :krik:

Co jsem se koukala u sebe ve větších dortech tak RV jsem dělala největší 24cm.
a to i zrovna i včera, pekla jsem ho Emmu na narozky. Dělala jsem do formy 24cm normální dávku z 250g mouky
Upeklo se to super, a myslím že by to zvládlo i 1,5 dávky ale dle pozorování je fakt lepší péct v menším množství na vícekrát.
Tohle jsem malounko odřízla z hora na zarovnání a pak ještě 1 prořízla, ale jsou z toho pěkné pořádné pláty, takže kdyby někdo dělal na slabounko pořízne 2x.

Nám to chutná, nasaje to mascarpone a jahůdky a je to mňam, Milan se vrhá i na tu odříznutou špičku :hop:

jo a přijde mi že se mi mění ta konzistence upečeného, někdy je to víc nadýchané, někdy je to hutnější. Nevím čím to, přijde mi že to dělám stejně ale vždy to stejně nevypadá. ;)
Uživatelský avatar
Zuzikkk
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3582
Obrázky: 2339
Registrován: 11. duben 2011, 11:50
Zůstatek v hotovosti: 2004.18
Bydliště: Praha
Věk: 41
Křestní jméno: Zuzana

Re: Red velvet-vetsi korpusy naraz v troube

Nový příspěvekod malinkajana » 24. červen 2017, 20:22

Zuzko,děkuji za vyčerpávající odpověď.. ;)
Uživatelský avatar
malinkajana
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8560
Obrázky: 925
Registrován: 9. leden 2010, 19:37
Zůstatek v hotovosti: 1558.72
Bydliště: Kuřim
Věk: 54
Křestní jméno: Jana
Specializace: amatérská cukrářka a pekeřka


Zpět na Poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?