• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Ganache z rostlinné šlehačky - lze?

Chcete-li se na něco zeptat a nepodařilo se Vám danou informaci u nás dohledat, založte si zde vlastní téma a vzneste dotaz.
Poznámka: dotazy by se měly týkat pečení/vaření Technické problémy se stránkami se řeší jinde

Moderátor: OlgaC

Pravidla fóra
Nezapomínejte výstižně pojmenovat název tématu.
Témata pojmenovaná např: "Prosím pomoc" nebo "Potřebuji poradit" mohou být bez dalších upozornění vymazána.
!! Než se zeptáte: zkusili jste nejprve funkci HLEDEJ (vpravo nahoře)?. Je velice obtížné odpovídat stále dokola na ty samé otázky, které jsou již na fóru dávno zodpovězeny.
A jste v poradně, každý pochopí, že chcete poradit. Není tedy nutné to v nadpisu zdůrazňovat.

Ganache z rostlinné šlehačky - lze?

Nový příspěvekod vlastoruz » 23. květen 2017, 12:24

Prosím velmi o radu, zda lze udělat ganache z rostlinné šlehačky. Docela to spěchá. Nějak jsem žádnou radu nenašla. Děkuji. :thanks:
Uživatelský avatar
vlastoruz
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2680
Obrázky: 1090
Registrován: 8. říjen 2009, 21:32
Zůstatek v hotovosti: 1193.88
Bydliště: Kopřivnice
Věk: 65
Křestní jméno: Vlasta
Specializace: stále se učím ...

Re: Ganache z rostlinné šlehačky - lze?

Nový příspěvekod malinkajana » 23. květen 2017, 16:46

Vlasti já teda dělám z KenLactea šlehačky,ale ta je půl na půl živočišná s rostlinou..ale já myslím,že to půjde i z čistě rostlinné
Uživatelský avatar
malinkajana
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8561
Obrázky: 925
Registrován: 9. leden 2010, 19:37
Zůstatek v hotovosti: 1559.22
Bydliště: Kuřim
Věk: 54
Křestní jméno: Jana
Specializace: amatérská cukrářka a pekeřka

Re: Ganache z rostlinné šlehačky - lze?

Nový příspěvekod vlastoruz » 23. květen 2017, 21:24

Díky, tak já to zkusím.
Uživatelský avatar
vlastoruz
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2680
Obrázky: 1090
Registrován: 8. říjen 2009, 21:32
Zůstatek v hotovosti: 1193.88
Bydliště: Kopřivnice
Věk: 65
Křestní jméno: Vlasta
Specializace: stále se učím ...

Re: Ganache z rostlinné šlehačky - lze?

Nový příspěvekod MajkaZajka » 23. květen 2017, 21:33

Vlasti, ja už som ganache robila z rastlinnej šľahačky a bola v pohode. Nesmieš šľahačku nechať variť.
Uživatelský avatar
MajkaZajka
Globální moderátor
Globální moderátor
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3744
Obrázky: 156
Registrován: 1. červen 2009, 13:14
Zůstatek v hotovosti: 863.22
V bance: 10246.49
Bydliště: Bratislava
Věk: 47
Křestní jméno: Majka
Specializace: skúšam čo dokážem

Re: Ganache z rostlinné šlehačky - lze?

Nový příspěvekod Jaruš » 24. květen 2017, 10:39

A jaká je výhoda rostlinky? Je pevnější? A nebo se s ní lépe pracuje? Příští týden mě čeká svatebák čokoládový, tři patrový, tak že bych to zkusila :nechapu:
Uživatelský avatar
Jaruš
Globální moderátor
Globální moderátor
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 5310
Obrázky: 484
Registrován: 16. duben 2010, 18:10
Zůstatek v hotovosti: 7816.51
Bydliště: Vilémovice - okr.Blansko
Věk: 41
Křestní jméno: Jaroslava
Specializace: Lehárko v lese :-)

Re: Ganache z rostlinné šlehačky - lze?

Nový příspěvekod MajkaZajka » 24. květen 2017, 12:31

Ja som vtedy doma inú nemala ;) to bol jediný dôvod
Uživatelský avatar
MajkaZajka
Globální moderátor
Globální moderátor
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3744
Obrázky: 156
Registrován: 1. červen 2009, 13:14
Zůstatek v hotovosti: 863.22
V bance: 10246.49
Bydliště: Bratislava
Věk: 47
Křestní jméno: Majka
Specializace: skúšam čo dokážem

Re: Ganache z rostlinné šlehačky - lze?

Nový příspěvekod malinkajana » 24. květen 2017, 18:07

Jaru..KenLactea je určitě pevnější jak obyčejná živočišná,ovšem jen čistou rostlinku jsem měla jen jednou Ken Natu a z té jsem zas ganache nedělala. Ale pokud jde o náplně,tak dělám jen s KenLactea.
Uživatelský avatar
malinkajana
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8561
Obrázky: 925
Registrován: 9. leden 2010, 19:37
Zůstatek v hotovosti: 1559.22
Bydliště: Kuřim
Věk: 54
Křestní jméno: Jana
Specializace: amatérská cukrářka a pekeřka

Re: Ganache z rostlinné šlehačky - lze?

Nový příspěvekod Soptice » 24. květen 2017, 20:35

Používám hodně rostlinnou šlehačku a její výhody?? Velice dobře drží tvar, nesedá si, takže dort zůstane tak vysoký, jak ho naplníš, používám ji i do ganache a je to v pohodě, a velice často si moji známí přejí dort s touto šlehajdou a jogurtem. CHutná jim. Dá se ochutit ochucovacíma pastama i kávou,trestí,karamelem...
Žij každý den svého života,jako by byl první a jako by byl poslední.
Kim Anderson
Uživatelský avatar
Soptice
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 20471
Obrázky: 2672
Registrován: 22. únor 2010, 11:12
Zůstatek v hotovosti: 2279.92
V bance: 2426.85
Bydliště: Okres Ústí n/Orlicí - Sopotnice
Věk: 69
Křestní jméno: Jiřina
Specializace: učím se,učím se,učím se.

Re: Ganache z rostlinné šlehačky - lze?

Nový příspěvekod vlastoruz » 25. květen 2017, 13:32

Tak jsem to nějak "zpytlíkovala". Na 500 g čokolády jsem dala 200 g rostlinky Hoplá + 1 dcl vody (někde jsem to vyčetla). A protože jsem nevěděla, kolik toho budu potřebovat na sedícího mimoně, tak jsem pro jistotu ještě nechala povolit jedno máslo. Taky jsem ho potom do ganache vešlehala (i to jsem někde vyčetla). No i to bylo nakonec málo, tak jsem musela ještě krém přidělat.
Zdálo se mi, že ganache rychle tuhne, ale zda to vůbec půjde ukrojit zjistí až konzument. No děj se vůle boží. ;)
Uživatelský avatar
vlastoruz
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2680
Obrázky: 1090
Registrován: 8. říjen 2009, 21:32
Zůstatek v hotovosti: 1193.88
Bydliště: Kopřivnice
Věk: 65
Křestní jméno: Vlasta
Specializace: stále se učím ...

Re: Ganache z rostlinné šlehačky - lze?

Nový příspěvekod malinkajana » 25. květen 2017, 17:37

Vlasti,ale tos měla málo té šlehačky..já dělám poměr 1:1. Vodu teda nedávám a máslo taky né..to už snad je pak krém né??
Uživatelský avatar
malinkajana
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8561
Obrázky: 925
Registrován: 9. leden 2010, 19:37
Zůstatek v hotovosti: 1559.22
Bydliště: Kuřim
Věk: 54
Křestní jméno: Jana
Specializace: amatérská cukrářka a pekeřka

Re: Ganache z rostlinné šlehačky - lze?

Nový příspěvekod EKrausova » 25. květen 2017, 20:06

Jani 1 k 1? Ja robím ganáž na obmazanie 2:1 (čoko : šľahačka), v niektorých receptoch je aj maslo, ja nedávam
život nie je to čo chceš, ale to, čo vydržíš
Uživatelský avatar
EKrausova
Globální moderátor
Globální moderátor
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 13445
Obrázky: 581
Registrován: 29. červenec 2011, 15:04
Zůstatek v hotovosti: 75.21
V bance: 6086.64
Bydliště: Martin, Slovensko
Věk: 57
Křestní jméno: Eva
Specializace: preklepy

Re: Ganache z rostlinné šlehačky - lze?

Nový příspěvekod vlastoruz » 26. květen 2017, 09:52

Takže dělala jsem jako Evička. Poměr na ganachový krém 2:1 a také, že se zjemňuje máslem, jsem vyčetla v knize "Je libo kousek dortu?" A protože jsem toho měla celkem 800 g, tak jsem tam to máslo foukla celé. Tož tak.
Uživatelský avatar
vlastoruz
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2680
Obrázky: 1090
Registrován: 8. říjen 2009, 21:32
Zůstatek v hotovosti: 1193.88
Bydliště: Kopřivnice
Věk: 65
Křestní jméno: Vlasta
Specializace: stále se učím ...


Zpět na Poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?