• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Korpus z celých vajec + varianty

Recepty pro tělo každého dortu

Moderátor: MajkaZajka


Jak jste spokojení s tímto receptem

Výborný, skvěle se dělá i chutná
53
88%
Výborný, ale příprava je složitá
0
Žádná hlasování
Na chuť dobrý, ale nic extra
4
7%
Nechutná
3
5%
Podle recpetu se to nedá udělat
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 60

Re: Korpus z celých vajec + varianty

Nový příspěvekod Nobstice » 25. únor 2014, 18:20

JitkaKu píše: pečete korpus jakoby celý dort (např. u formy 29 cm z 8 vajec) a pak jen prokrájíte nebo si pečete každý plát zvlášť?

Jde obojí. Někomu peče špatně trouba, tudíž peče po plátech. A i u plátu můžeš mramorovat. Jde jen o to, najít si takový postup, který ti bude vyhovovat.
Máš - li něco na srdci, napiš tetce Nobstici
Pokud si nevíte s čímkoliv rady, napište SZ, poradím, pomůžu :-)
Číhám, číhám, na všechno se dívám. Oko mám bystré a jazyk břitký, leč srdce dobré - i když píšu výtky.
Uživatelský avatar
Nobstice
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 21910
Obrázky: 1635
Registrován: 26. březen 2009, 11:30
Zůstatek v hotovosti: 3404.51
V bance: 5016.95
Bydliště: Chomutov
Věk: 51
Křestní jméno: Lenka
Specializace: Dort má mít hezkou podložku a pěkné pozadí

Re: Korpus z celých vajec + varianty

Nový příspěvekod JitkaKu » 25. únor 2014, 21:37

super to jsem chtěla vědět, tak díky moc! a teď jsem na vážkách, péct tento korpus nebo ten mramorovaný od Dáši (onasi)? vím že i tento jde namramorovat, ale spíš by mě zajímaly vaše zkušenosti, který je lepší...
JitkaKu
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: 18. únor 2014, 09:13
Zůstatek v hotovosti: 100.11
Věk: 34

Re: Korpus z celých vajec + varianty

Nový příspěvekod Hanys77 » 25. únor 2014, 21:48

Jó holka, tak to si budeš muset očuchat sama ;) Každý máme své "vyvolené" :) Já zkoušela oba a víc jsem byla nadšená Dášiným. Ale stejně ho nepoužívám, páč mramorované nedělám. Jen jsem vyzkoušela. My máme raději 4dekový bez kypřícího prášku.
Není důležité vědět, ale vědět, kde to najít :)
Selžou-li všechny pokusy, přečti si návod k použití
Uživatelský avatar
Hanys77
Globální moderátor
Globální moderátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7318
Obrázky: 269
Registrován: 5. únor 2010, 12:04
Zůstatek v hotovosti: 8101.80
Bydliště: Prostějov
Věk: 40
Křestní jméno: Hanka
Specializace: cukrářka amatérka, ale baví mě to :o)

Re: Korpus z celých vajec + varianty

Nový příspěvekod JitkaKu » 25. únor 2014, 22:32

díky Hani, tak vyzkouším a uvidím, peču partnerovi na čtyřicetiny, tak snad to bude OK
JitkaKu
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: 18. únor 2014, 09:13
Zůstatek v hotovosti: 100.11
Věk: 34

Re: Korpus z celých vajec + varianty

Nový příspěvekod petamarka » 29. březen 2014, 12:07

Musím se zase vložit do této diskuze!
Opět pěji chválu a tento recept!!Je prostě úžasný!!! :thanks:
Zkusila jsem udělat malou obměnu, místo čisté teplé vody jsem udělala meruňkovou šťávu, tedy vodu se sirupem, tak půl napůl 1,5 dcl šťávy a ubrala jsem 2 lžíce cukru. Pak jsem přistrouhala i citronovou kůru. Je to mňamka!Klidně bych dala sirupu i více,ať je chuť ještě intenzivnější, ale ubrat cukr, ať to není zbytečně přehnaně sladké!!
Možná už to někdo děláte, ale v příspěvcích jsem to nenašla.
A korpus se musí péct opravdu pomaleji, nabíhá krásně pravidelně a moc nepraskne! :souhlas:
Uživatelský avatar
petamarka
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 344
Obrázky: 278
Registrován: 28. září 2013, 22:16
Zůstatek v hotovosti: 282.46
Bydliště: Lubná u Rakovníka
Věk: 36
Křestní jméno: Petra
Specializace: Baví mě tvořit, i když to není dokonalé

Re: Korpus z celých vajec + varianty

Nový příspěvekod Lucka13 » 4. listopad 2015, 19:38

Po přečtení všech těchto pozitivních komentářů jsem se rozhodla upéct korpus podle vašeho receptu. Nejprve jsem si těsto rozdělila na 3 části, každou jsem obarvila potravinářským barvivem a udělala jsem barvevný mramorovaný korpus. rozdělila jsem si ho do menší formy a do větší. Ta menší se upekla v pořádku, ale ta větší se pořád nemohla upéct. Krásně těsto vyskočilo, ale nakonec se propadlo a prostředek se prostě nedopekl a byla tam taková díra prostě uprostřed nebylo těsto, nechápu. :nechapu: Tak jsem si říkala, že je to barvami, nebo jsem něco udělala špatně a pekla jsem druhý pokus. Tentokrát obyčejný bílý. A zase se nechce dopéct a propadl se. Achjo co dělám špatně? Dělala jsem ho přesně podle návodu. :(
Lucka13
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 9
Obrázky: 9
Registrován: 18. březen 2014, 17:43
Zůstatek v hotovosti: 106.55
Věk: 20
Specializace: s dorty začínám a snažím se zdokonalovat :)

Re: Korpus z celých vajec + varianty

Nový příspěvekod Hanys77 » 4. listopad 2015, 20:13

Každá trouba peče jinak. pokud se ti menší dávka upekla v pohodě, bude to chtít na tu větší dávku snížit teplotu a péct mnohem déle. Já třeba peču vysoký korpus i víc jak hodinu. A na starém bytě mi stačilo 45 min.
Není důležité vědět, ale vědět, kde to najít :)
Selžou-li všechny pokusy, přečti si návod k použití
Uživatelský avatar
Hanys77
Globální moderátor
Globální moderátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7318
Obrázky: 269
Registrován: 5. únor 2010, 12:04
Zůstatek v hotovosti: 8101.80
Bydliště: Prostějov
Věk: 40
Křestní jméno: Hanka
Specializace: cukrářka amatérka, ale baví mě to :o)

Re: Korpus z celých vajec + varianty

Nový příspěvekod Lucka13 » 4. listopad 2015, 20:17

A kde se stala chyba že to vyběhlo, najednou to spadlo a nahoře ze vytvořila tvrdá krusta, nevíte?
Lucka13
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 9
Obrázky: 9
Registrován: 18. březen 2014, 17:43
Zůstatek v hotovosti: 106.55
Věk: 20
Specializace: s dorty začínám a snažím se zdokonalovat :)

Re: Korpus z celých vajec + varianty

Nový příspěvekod MajkaZajka » 4. listopad 2015, 20:48

Priveľmi vysoká teplota a krátky čas pečenia - zvrchu sa to zasuší, ale nestačí sa to prepiecť, hlavne ak je korpus vyšší. Keďže stred je neupečený tak po vychladnutí sa prepadne. Hanka ti práve preto radila piecť DLHŠIE a na NIŽŠIU teplotu.
Uživatelský avatar
MajkaZajka
Globální moderátor
Globální moderátor
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3737
Obrázky: 156
Registrován: 1. červen 2009, 13:14
Zůstatek v hotovosti: 863.15
V bance: 10246.49
Bydliště: Bratislava
Věk: 46
Křestní jméno: Majka
Specializace: skúšam čo dokážem

Re: Korpus z celých vajec + varianty

Nový příspěvekod mamabrown » 14. červen 2017, 18:08

Dobry den,zkousim tento recept,a chtela bych se zeptat ,ta pena muze byt ridka nebo musi byt pevne vyslehana,myslim tim bez oleje a bez vody.Dekuji za odpoved
mamabrown
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 1
Registrován: 29. duben 2014, 22:15
Zůstatek v hotovosti: 100.01
Věk: 53
Křestní jméno: Ludmila
Specializace: Lidunka2

Re: Korpus z celých vajec + varianty

Nový příspěvekod Hanys77 » 14. červen 2017, 21:09

Možná jdu pozdě, ale já šlehala tak, aby to prostě zbělalo. Úplně pevná pěna to nebyla.
Není důležité vědět, ale vědět, kde to najít :)
Selžou-li všechny pokusy, přečti si návod k použití
Uživatelský avatar
Hanys77
Globální moderátor
Globální moderátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7318
Obrázky: 269
Registrován: 5. únor 2010, 12:04
Zůstatek v hotovosti: 8101.80
Bydliště: Prostějov
Věk: 40
Křestní jméno: Hanka
Specializace: cukrářka amatérka, ale baví mě to :o)

Předchozí

Zpět na Korpusy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?