• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Provlhčení korpusu

Recepty pro tělo každého dortu

Moderátor: MajkaZajka


Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod Bulíček » 30. březen 2010, 13:46

Stalo se mi, že jsem si v troubě vysušila korpus. Tak jsem vymýšlela, co s tím a napadl mě tento postup. Korpus jsem prokrojila třikrát. prostřední vrstvu jsem nadrobila do mísy. Dále už je vše nafocené. Třeba pomůže někomu dalšímu. To navlhčení se dá použít i do krémového dortu.
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11577
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 68.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 49
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod zezulka11 » 30. březen 2010, 13:51

Bezva nápad i postup.Ted mám řešení na nápln pro ty co nemají rádi krém ani tvaroh se šlehačkou!!Super!! :thanks: :kytka: :souhlas:
Když může,tak zezulka pomůže!!!!
Uživatelský avatar
zezulka11
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6982
Obrázky: 1093
Registrován: 6. listopad 2009, 12:54
Zůstatek v hotovosti: 45.90
V bance: 1237.49
Specializace: Rodina

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod Barad » 2. duben 2010, 12:20

Skvělý nápad, velice efektní :kytka:
Uživatelský avatar
Barad
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11811
Obrázky: 438
Registrován: 16. duben 2009, 13:54
Zůstatek v hotovosti: 4231.64
V bance: 0.00
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 40
Křestní jméno: Bára
Specializace: sladká radost

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod escapee » 2. duben 2010, 12:38

Lucí to je skvělý nápad, moc děkuju :tleskam:
Dokážeš-li se usmívat, když se věci nedaří, pravděpodobně už víš, na co či na koho to svést ;-)
Uživatelský avatar
escapee
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4496
Obrázky: 245
Registrován: 11. červenec 2009, 12:58
Zůstatek v hotovosti: 1029.35
Bydliště: Pardubice
Věk: 29
Křestní jméno: Lenka
Specializace: trpělivost nadevše :)

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod Federka » 2. duben 2010, 20:41

Vypadá to úžasně ,suprovní nápad :souhlas: .
Uživatelský avatar
Federka
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1237
Obrázky: 843
Registrován: 24. březen 2009, 13:20
Zůstatek v hotovosti: 288.50
Bydliště: Mikulov na Moravě
Věk: 42
Křestní jméno: Radmila
Specializace: naprostý zelenáč...:-)

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod zdenka2009 » 13. duben 2010, 22:07

Moc dobrý nápad.Určitě chutnal.
Uživatelský avatar
zdenka2009
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2293
Obrázky: 152
Registrován: 13. březen 2010, 22:24
Zůstatek v hotovosti: 125.95
Bydliště: Újezdec u Medlovic
Věk: 71
Křestní jméno: Zdenka
Specializace: ráda peču

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod mirka182 » 16. duben 2010, 23:21

Skvělý nápad. :thanks: :thanks:
Uživatelský avatar
mirka182
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1379
Obrázky: 611
Registrován: 26. duben 2009, 22:19
Zůstatek v hotovosti: 1123.41
Bydliště: Krásná Hora nad Vltavou
Věk: 47
Křestní jméno: Mirka
Specializace: Začínám s potahováním,hokus pokus.

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod Léňa » 19. květen 2010, 23:11

To je opravdu super nápad.
Já provlhčuji tím ,že překrojený sušší korpus pokropím rumem
Uživatelský avatar
Léňa
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel
 
Příspěvky: 771
Obrázky: 244
Registrován: 28. srpen 2009, 09:33
Zůstatek v hotovosti: 662.98
Bydliště: Olomouc
Věk: 41
Křestní jméno: Lenka

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod liska » 7. červenec 2010, 16:55

Tak to je super nápad, rum můžeme zaměnit punčem a je zase jiná příchuť. :thanks: :thanks:
Jana
liska
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3430
Obrázky: 137
Registrován: 12. únor 2010, 22:27
Zůstatek v hotovosti: 484.62
Bydliště: 15km od Brna
Věk: 53
Křestní jméno: Jana
Specializace: ráda peču cukroví

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod luuccaa » 7. červenec 2010, 20:16

:thanks: za super nápad !!!! Dortík musel bejt výbornej :souhlas:
Uživatelský avatar
luuccaa
Zapojující se začátečník
Zapojující se začátečník
 
Příspěvky: 102
Obrázky: 102
Registrován: 4. duben 2009, 20:12
Zůstatek v hotovosti: 262.14
Věk: 37

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod LenkaMej » 19. listopad 2010, 22:40

Holky, čím provlhčujete ještě dortík? Když to děláte třeba tím rumem, tak to nějak ředíte něčím? Chtěla bych mít dortík trošku vlhký, ale nevím čím toho docílit. Šlo by to třeba šťávou z nějakého kompotu? Třeba to lehce potřít ty rozkrojené pláty? :nechapu: Zítra budu dort dodělávat, tak bych potřebovala trošku inspirace.. ;)
:thanks:
Uživatelský avatar
LenkaMej
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2381
Obrázky: 1029
Registrován: 1. listopad 2010, 10:34
Zůstatek v hotovosti: 1360.05
Bydliště: Velké Meziříčí
Věk: 32
Křestní jméno: Lenka

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod marky » 19. listopad 2010, 23:18

Já nepoužívám jen rum,na mně je moc hořký. Do dortu na vrstvu krému pokládám kompotované mandarinky a tak si dám do postříkovače tuto šťávu,kterou jen ovoním rumem a tímto pláty po rozložení jemně postříkám,rozptyl je stejnoměrný a chuť není tak moc výrazná po rumu,ale vlhký je.
Nejlepší je však pést korpusy jen pá hodin před promazáváním,protože podle mojí skušenosti čím dýl je upečeno,tím je korpus sušší.moc rychle osychá.
Je lepší shořet, než vyhasnout
Když všichni mluví o nemožnostech, hledej možnosti.
Uživatelský avatar
marky
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1243
Obrázky: 578
Registrován: 23. březen 2009, 14:35
Zůstatek v hotovosti: 432.09
V bance: 0.00
Bydliště: Huslenky,okr.Vsetin
Věk: 39
Křestní jméno: Markéta
Specializace: cukroví,zákusky,dorty a porucha pravopisu

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod LenkaMej » 20. listopad 2010, 11:38

Korpus vysušený nemám, je krásně měkoučký, ale spíš bych chtěla, aby byl opravdu vlhký. Jednou jsme nechali dělat dort a ten korpus byl opravdu vlhký a byl vynikající. Zkusím to tou šťávou z kompotu. No uvidíme, jak to dopadne.. :dance: ;)
Uživatelský avatar
LenkaMej
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2381
Obrázky: 1029
Registrován: 1. listopad 2010, 10:34
Zůstatek v hotovosti: 1360.05
Bydliště: Velké Meziříčí
Věk: 32
Křestní jméno: Lenka

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod Jarek » 1. leden 2011, 23:47

To je parádní nápoad. Já sem to do teď řešil tak, že sem korpus potíral mlékem a nebo rumem., Totot vypadá taky dobře. Určitě vyzkouším. :tleskam:
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
Jarek
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7185
Obrázky: 491
Registrován: 22. únor 2010, 20:15
Zůstatek v hotovosti: --
V bance: --
Věk: 25
Křestní jméno: Jaroslav
Specializace: vše kolem cukrařiny

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod popinka007 » 21. březen 2012, 14:14

Tak to je tedy bomba. Musím to zkusit na domácích, nechce se mi tomu věřit. Ale když to říká Lucinka...
Uživatelský avatar
popinka007
Dostudovaný začátečník
Dostudovaný začátečník
 
Příspěvky: 261
Obrázky: 87
Registrován: 30. leden 2012, 22:05
Zůstatek v hotovosti: 169.05
Bydliště: Uherský Brod
Věk: 28
Křestní jméno: Lucie

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod 3janka » 23. duben 2012, 13:39

neco jako punčový dortíček
3janka
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 32
Obrázky: 11
Registrován: 9. listopad 2010, 21:20
Zůstatek v hotovosti: 101.81
Bydliště: Skalica -Slovensko
Věk: 44
Křestní jméno: Jana

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod Žlutákytka » 16. leden 2014, 00:24

Poslední dobou jsem si oblíbila prokapávání dortů tímto:
Svařím 1/4l živočišné šlehačky, odstavím z plotny, přisypu hrst čokoládových pecek (nejlépe kvalitní hořkou čokoládu), přidám tenký plátek másla a 1 čajovou lžičku medu. nechám rozpustit a pak vymíchám, nechám prostydnout a korpus touto tekutinou hodně prokapávám. Používám i na zalití piškotu na dně kelímků, když dělám dezertní kelímky, aby nebyl piškot suchý. Zkoušela jsem už i nahradit bílou i mléčnou čokoládou, ale s hořkou je to asi nejlepší ;)
Uživatelský avatar
Žlutákytka
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6206
Obrázky: 2156
Registrován: 4. září 2009, 08:56
Zůstatek v hotovosti: 1948.19
V bance: 2027.15
Bydliště: Praha
Věk: 46
Křestní jméno: Jitka
Specializace: Dorty všeho druhu

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod EKrausova » 16. leden 2014, 22:43

Jitko prosím je to univerzálne vlhčenie alebo je vhodné len k určitému druhu krémov? Ďakujem
život nie je to čo chceš, ale to, čo vydržíš
Uživatelský avatar
EKrausova
Globální moderátor
Globální moderátor
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 13445
Obrázky: 581
Registrován: 29. červenec 2011, 15:04
Zůstatek v hotovosti: 75.21
V bance: 6086.64
Bydliště: Martin, Slovensko
Věk: 57
Křestní jméno: Eva
Specializace: preklepy

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod lilithka » 28. duben 2014, 10:41

Já jsem nikdy nepekla dort bez provlhčení, nemám ráda suché dorty. Když vidím v televizi, jak plácají vrstvy krému na ty suchý korpusy... Není to prostě mé gusto. Každou vrstvu pořádně prokapu kávou s rumem. Uvařím si většího turka,naleju trochu rumu, dle chuti a prokapávám každou vrstvu. Obzvlášt u čokoládového kropusu. Všichni si to moc chválí. Není to můj výmysl, převzala jsem od straší zkušené "pekny" :-)
Uživatelský avatar
lilithka
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 16
Obrázky: 20
Registrován: 19. červenec 2012, 21:45
Zůstatek v hotovosti: 110.62
Bydliště: Rousínov
Věk: 37
Křestní jméno: Hana
Specializace: pekna začátečník :-)

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod srettka » 28. duben 2014, 11:28

Já už si bez provlhčení korpusu ani nedovedu představit dělat dort. Když prokládám kompotovaným ovocem, použiju šťávu z kompotu. Jinak co mě napadne. Šťávu z pomeranče, grepu, mandarinky s vodou, svařenou s cukrem. Rozvarem z karamelu, naředěným vaječňákem, samo rumem a různým alkoholem. Teď jsem použila dokonce banánové granko rozmíchané v horké vodě a v kombinaci s čokokrémem to bylo výborný. Zkrátka co je doma, to použiju a vždy s úspěchem, že i ti, co hlásají, že oni dorty ne, tak to zdlábnou a ještě si pomlaskávaj :)
Takhle je to tak úžasně vláčný a chutný, že bych to už jinak nedělala. A taky se pozastavuju, když v telce vidím, jak na suchý korpus fláknou krém. Nic pro mě ;)
Takže za mě rozhodně provlhčení 8-)
srettka
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2022
Obrázky: 266
Registrován: 4. prosinec 2010, 19:53
Zůstatek v hotovosti: 904.13
Bydliště: okres Chomutov
Věk: 47
Křestní jméno: kamila

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod Dexi » 28. duben 2014, 13:07

Teda u nás do dortu není rumu nikdy málo :lol:
Uživatelský avatar
Dexi
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1936
Obrázky: 274
Registrován: 22. únor 2012, 14:35
Zůstatek v hotovosti: 609.50
Bydliště: Brno
Věk: 33
Křestní jméno: Dana
Specializace: moc toho neumím, ale snažím se :)

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod alzbeta1970 » 3. srpen 2017, 14:44

super věci se tu dočítám :) Teď jsme nedávno propadla dortíkům, tak hledám informace.
alzbeta1970
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 2
Registrován: 3. srpen 2017, 14:40
Zůstatek v hotovosti: 100.02
Věk: 47
Křestní jméno: Alžběta
Specializace: Hodný člověk se smyslem pro humor.

Re: Provlhčení korpusu

Nový příspěvekod Dexi » 4. srpen 2017, 13:26

Pokud jsi začala číst tady na DM... vítej do klubu a hodně zdaru! ;)
Jinak pokud dobře hledáš, tak tady najdeš všechno :)
Uživatelský avatar
Dexi
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1936
Obrázky: 274
Registrován: 22. únor 2012, 14:35
Zůstatek v hotovosti: 609.50
Bydliště: Brno
Věk: 33
Křestní jméno: Dana
Specializace: moc toho neumím, ale snažím se :)


Zpět na Korpusy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?