• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Recepty pro tělo každého dortu

Moderátor: MajkaZajka

Jak jste spokojeni s tímto receptem?

Super, vřele doporučuji
4
100%
Super, ale náročný na přípravu
0
Žádná hlasování
Průměrný
0
Žádná hlasování
Špatně se s ním pracuje
0
Žádná hlasování
Podle receptu se mi to nepodařilo
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 4

Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod kabelkak » 16. březen 2010, 08:33

Rozhodla jsem se nakonec tenhle korpus vložit. Recept mám od své babičky, která ho měla od cukráře. Dělala z něho jak dorty, řezy, prostě cokoliv. Já jsem sice pár dortů dělala podle korpusu od Dáši (mramor), nakonec jsem přešla k tomuto.
Nikdy mě nezklamal, jde jakákoliv varianta.

  • 9 vajec
  • 25 dkg cukru krupice
  • 30 dkg HLADKÉ MOUKY

Bílky vyšlehat do pevného sněhu, poté přidat půlku cukru a dál šlehat do tuha (ručním mixérem). Se zbytkem cukru pak vyšleht žloutky - ať je to taková tuhá pěna.
Pak metličkou vmíchat žloutky do bílků. Po lžíci či dvou přidávám přesátou mouku a důkladně, ale opatrně promíchávám.
A je hotovo.
Peču v předehřáté troubě (zapínám, když začínám vmíchávat mouku do těsta) mám to cca tak na 170, po tak 15 min trochu stáhnu na 150.
Formu mám vždy přikrytou pečícím papírem, na dně také pečicí papír, formu NEVYMAZÁVAT !!!!

Pokud dělám variantu ořech, kakao či čoko, tak podle množství oddělím cca 3-4 kopečkové polévkové lžíce a dám ořechy, kakao či nastrouhanou čokoládu (samozřejmě v jiné nádobě).

Ten rozpis 9 vajec je buď na celý velký plech - jednou prokrojit nebo tak 30 cm kulatý dort.
Já když dělám nějaký střední dávám 6-8 podle toho jak veliký.
A prášek do pečiva se v tomto receptu skutečně nepoužívá!
Naposledy upravil kabelkak dne 16. březen 2010, 13:01, celkově upraveno 2
Katka
Uživatelský avatar
kabelkak
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4382
Obrázky: 1225
Registrován: 24. březen 2009, 09:32
Zůstatek v hotovosti: 2231.57
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 41
Křestní jméno: Katka
Specializace: S chutí do toho, půl je hotovo

Re: Piškotový korpus

Nový příspěvekod Barad » 16. březen 2010, 08:35

Jé, Kačko, hurá, hned vyzkouším na dalším dortíku :kytka:
Uživatelský avatar
Barad
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11811
Obrázky: 438
Registrován: 16. duben 2009, 13:54
Zůstatek v hotovosti: 4231.64
V bance: 0.00
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 40
Křestní jméno: Bára
Specializace: sladká radost

Re: Piškotový korpus (mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod Vendy » 17. březen 2010, 21:05

Katko, jak by to vypadalo s horkovzduchem - nebo to nefunguje? :thanks:
Vendy
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel
 
Příspěvky: 928
Obrázky: 81
Registrován: 18. listopad 2009, 18:03
Zůstatek v hotovosti: 1530.33
Bydliště: Ústí n.L./Litoměřice
Věk: 72
Křestní jméno: Václava
Specializace: laik

Re: Piškotový korpus (mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod mamuška » 22. březen 2010, 10:24

Kačenko možná blbá otázka, ale prášek do pečiva tam není žádný? :smich:
Moudrátorka Mamuška, radu ti vždy pošušká
Pokud si nevíte s čímkoliv rady, napište SZ, pokud vím, ráda poradím :-)
mamuška
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1350
Obrázky: 654
Registrován: 23. březen 2009, 12:20
Zůstatek v hotovosti: 1909.28
Bydliště: Uherské Hradiště
Věk: 48
Křestní jméno: Veronika
Specializace: Kytičkový maniak

Re: Piškotový korpus (mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod kabelkak » 22. březen 2010, 23:25

Veru, ani špetka. Největší fígl je v těch vyšlehaných bílkách a žloutkách
Určitě ho vyzkoušej, tenhle počet 9 vajec, je spíše na větší dortík, na ten klasický(cca 25) střední dávám tak 6 - 7 vajec.
Katka
Uživatelský avatar
kabelkak
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4382
Obrázky: 1225
Registrován: 24. březen 2009, 09:32
Zůstatek v hotovosti: 2231.57
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 41
Křestní jméno: Katka
Specializace: S chutí do toho, půl je hotovo

Re: Piškotový korpus (mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod kabelkak » 22. březen 2010, 23:26

Vendy píše:Katko, jak by to vypadalo s horkovzduchem - nebo to nefunguje? :thanks:


Vendy, funguje to úplně stejně.
Katka
Uživatelský avatar
kabelkak
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4382
Obrázky: 1225
Registrován: 24. březen 2009, 09:32
Zůstatek v hotovosti: 2231.57
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 41
Křestní jméno: Katka
Specializace: S chutí do toho, půl je hotovo

Re: Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod Raďa » 23. březen 2010, 13:19

Mě tyhle korpusy,kde se nedává prášek do pečiva vůbec nejdou.Mám je vždycky moc nízký :stydlin:
Uživatelský avatar
Raďa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4193
Obrázky: 599
Registrován: 5. leden 2010, 22:56
Zůstatek v hotovosti: 183.80
V bance: 986.01
Bydliště: Nový Bor
Věk: 44
Křestní jméno: Radka
Specializace: nadšený amatér

Re: Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod kabelkak » 23. březen 2010, 15:30

Radu, tak máš málo vyšlehané bílky či žloutky nebo i pečením. Já peču v horkovzdušné. Když jdu přidávat žloutky do sněhu zapínám troubu na cca 170, po vložení těsta nechám tak cca 20 minut, pak dám na 150 a sleduji.
Katka
Uživatelský avatar
kabelkak
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4382
Obrázky: 1225
Registrován: 24. březen 2009, 09:32
Zůstatek v hotovosti: 2231.57
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 41
Křestní jméno: Katka
Specializace: S chutí do toho, půl je hotovo

Re: Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod Barad » 31. březen 2010, 10:35

Kačko, dnes jsem ho pekla a je krásně jemný a nadýchaný, a chutná moc dobře :dance:
Uživatelský avatar
Barad
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11811
Obrázky: 438
Registrován: 16. duben 2009, 13:54
Zůstatek v hotovosti: 4231.64
V bance: 0.00
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 40
Křestní jméno: Bára
Specializace: sladká radost

Re: Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod Sklíčko » 31. březen 2010, 19:47

Raďa píše:Mě tyhle korpusy,kde se nedává prášek do pečiva vůbec nejdou.Mám je vždycky moc nízký :stydlin:



A taky záleží na teplotě vajec, studená vajíčka z lednice se nevyšlehají tak dobře jako vajíčka pokojové teploty. A to určitě má vliv na výšku upečeného korpusu.
Sklíčko
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3781
Obrázky: 579
Registrován: 19. květen 2009, 11:24
Zůstatek v hotovosti: 967.17
Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Věk: 49
Křestní jméno: Eva

Re: Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod kabelkak » 5. duben 2010, 19:47

Barad píše:Kačko, dnes jsem ho pekla a je krásně jemný a nadýchaný, a chutná moc dobře :dance:


Baru, to mě moc těší :souhlas:
Katka
Uživatelský avatar
kabelkak
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4382
Obrázky: 1225
Registrován: 24. březen 2009, 09:32
Zůstatek v hotovosti: 2231.57
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 41
Křestní jméno: Katka
Specializace: S chutí do toho, půl je hotovo

Re: Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod Barad » 26. duben 2010, 08:29

Tak jsem ho opět dělala a opravdu je nadýchaný, jako peříčko :souhlas: Dort byl skvělý :ahoj:
Uživatelský avatar
Barad
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11811
Obrázky: 438
Registrován: 16. duben 2009, 13:54
Zůstatek v hotovosti: 4231.64
V bance: 0.00
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 40
Křestní jméno: Bára
Specializace: sladká radost

Re: Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod kabelkak » 5. květen 2010, 19:48

Jsem moc ráda, Baru :souhlas:
Katka
Uživatelský avatar
kabelkak
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4382
Obrázky: 1225
Registrován: 24. březen 2009, 09:32
Zůstatek v hotovosti: 2231.57
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 41
Křestní jméno: Katka
Specializace: S chutí do toho, půl je hotovo

Re: Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod Andel » 8. říjen 2010, 20:27

Kati,tak ho mam prave v troube,je fakt krasne nadychany,odebrala jsem mouku a pridala capucino prasek,vypada to uzasne i tak chutna,no jsem zvedava az se upece.Je fakt ze ten figl je v tech vyslehanych zloutcich,ani jsem tomu neverila a vypada skvele.Pak pisnu az se upece. :ahoj:
Uživatelský avatar
Andel
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 9525
Obrázky: 1398
Registrován: 27. březen 2009, 21:01
Zůstatek v hotovosti: 130.54
V bance: 0.45
Bydliště: Nemecko
Věk: 52
Křestní jméno: Hana
Specializace: Nikdy se nevzdavej!

Re: Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod zdenka2009 » 9. říjen 2010, 10:13

Blbá otázka,ale když děláš z míň vajec,tak odebereš mouku i cukr,že? :valecek:
Uživatelský avatar
zdenka2009
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2293
Obrázky: 152
Registrován: 13. březen 2010, 22:24
Zůstatek v hotovosti: 125.95
Bydliště: Újezdec u Medlovic
Věk: 71
Křestní jméno: Zdenka
Specializace: ráda peču

Re: Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod zdenka2009 » 9. říjen 2010, 23:29

Tak jsem udělala ten piškot a je moc dobrý.Tady jsou z toho piškotu řezy.7895678956
Uživatelský avatar
zdenka2009
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2293
Obrázky: 152
Registrován: 13. březen 2010, 22:24
Zůstatek v hotovosti: 125.95
Bydliště: Újezdec u Medlovic
Věk: 71
Křestní jméno: Zdenka
Specializace: ráda peču

Re: Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod Janakol » 17. listopad 2010, 00:51

Asi hloupý dotaz - to bílé na povrchu je šlehačka nebo nějaký krém? :) :thanks:
Uživatelský avatar
Janakol
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2594
Obrázky: 1005
Registrován: 12. listopad 2010, 22:37
Zůstatek v hotovosti: 470.22
V bance: 350.00
Bydliště: skoro Brno
Věk: 59
Křestní jméno: Jana
Specializace: nevím, zkouším :-)

Re: Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod kabelkak » 3. únor 2011, 18:40

Jsem ráda, když některá vyzkoušíte :souhlas:
Opravdu neděklám jiný - používám ho i ve formě čoko, ořech či mramor.
Katka
Uživatelský avatar
kabelkak
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4382
Obrázky: 1225
Registrován: 24. březen 2009, 09:32
Zůstatek v hotovosti: 2231.57
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 41
Křestní jméno: Katka
Specializace: S chutí do toho, půl je hotovo

Re: Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod Jardulka » 27. duben 2016, 14:12

Dnes jsem tento piškot dělala a můžu říct,že tohle je ten pravý,doporučuji vyzkoušet!!!!!! :thanks: :tleskam:
Uživatelský avatar
Jardulka
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 17
Obrázky: 11
Registrován: 8. březen 2013, 13:33
Zůstatek v hotovosti: 106.66
Bydliště: Vratimov,okres Ostrava
Věk: 59
Křestní jméno: Jarča
Specializace: nikdy není pozdě-mám to tady moc ráda

Re: Piškotový korpus ( hladká mouka, cukr, vejce)

Nový příspěvekod kairo » 14. duben 2018, 21:35

Tento korpus mam moc rada a uz pecu jen z nej.
kairo
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 2
Registrován: 8. březen 2010, 19:52
Zůstatek v hotovosti: 100.02
Věk: 36


Zpět na Korpusy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?