• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Želatinová poradna

Nebojte se želatiny

Moderátor: LentilkaHK


Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod Trirea » 5. srpen 2012, 17:42

kurnik :( tak jedine to udelat z potahovaci cokolady, co,,,
Uživatelský avatar
Trirea
Pokročilý začátečník
Pokročilý začátečník
 
Příspěvky: 167
Obrázky: 8
Registrován: 12. únor 2010, 21:44
Zůstatek v hotovosti: 109.88
Věk: 37

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod Arielll » 5. srpen 2012, 18:00

A nebo toto. ;)
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 45
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod Trirea » 15. srpen 2012, 09:11

To by dopadlo :)
Uživatelský avatar
Trirea
Pokročilý začátečník
Pokročilý začátečník
 
Příspěvky: 167
Obrázky: 8
Registrován: 12. únor 2010, 21:44
Zůstatek v hotovosti: 109.88
Věk: 37

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod Bulíček » 16. srpen 2012, 10:17

Tady jsem něco našla. Možná by ti to mohlo pomoci.A tipuju, že si napřed udělala květiny a listy z mléčné želatiny ve formičkách na cukroví nebo v silikonkách a když to zatuhlo, tak to pak přelila čirou želatinou. To by šlo, ne? ;-)
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11577
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 68.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 49
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod Paulina » 11. říjen 2012, 22:20

Prosím, chci dělat dort omazaný tvarohovým krémem a navrch vyzkoušet ornamenty přes dečku. Ovoce by mělo být jen na menší části dortu. Jak ho pomazat želatinou aby mi nestekla na celou plochu, ale zůstala jen na ovoci? Nebo potřít ovoce samostatně a potom teprve dát na dort? :thanks:
Miluju bláznivý nápady na dorty! A pokud mám ještě ke tvoření volnou ruku..pak jsem v sedmém nebi ;-D
Uživatelský avatar
Paulina
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2697
Obrázky: 892
Registrován: 18. září 2010, 19:59
Zůstatek v hotovosti: 1442.65
Bydliště: Ústí nad Labem
Věk: 40
Křestní jméno: Pavla
Specializace: Nadšenec v úplných začátcích :-p

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod Kikina » 11. říjen 2012, 22:47

Pavli,když použiješ extra silnou želatinu od Dr.Oetker,tak jen potřeš štětcem ovoce a ni ti nesteče.Třeba bude mít někdo i jinou radu.
Já to dělám takto. :ahoj:
Uživatelský avatar
Kikina
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 12488
Obrázky: 2234
Registrován: 23. listopad 2009, 22:41
Zůstatek v hotovosti: 14333.35
V bance: 2041.87
Bydliště: Opava
Věk: 63
Křestní jméno: Kristina
Specializace: všechno musím zkusit

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod Paulina » 12. říjen 2012, 06:39

Aha, mrknu se po ní, snad ji budou mít ;)
:thanks: Kristi :ahoj:
Miluju bláznivý nápady na dorty! A pokud mám ještě ke tvoření volnou ruku..pak jsem v sedmém nebi ;-D
Uživatelský avatar
Paulina
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2697
Obrázky: 892
Registrován: 18. září 2010, 19:59
Zůstatek v hotovosti: 1442.65
Bydliště: Ústí nad Labem
Věk: 40
Křestní jméno: Pavla
Specializace: Nadšenec v úplných začátcích :-p

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod manon » 16. říjen 2012, 14:09

Prosím o radu,koupila jsem v dortisimu želatinu ale není u ní návod v jakém poměru rozmíchat.Chtěla bych jí použít na želatinové kytičky
Děkuji
manon
Pokročilý začátečník
Pokročilý začátečník
 
Příspěvky: 156
Obrázky: 185
Registrován: 17. březen 2010, 00:22
Zůstatek v hotovosti: 537.40
Bydliště: Kostelec nad Černými lesy
Věk: 53
Křestní jméno: Jitka
Specializace: od všeho kousek

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod Arielll » 16. říjen 2012, 18:30

Tento problém už jsme řešily zde.

Arielll píše:Kájo, takže zjistili jsme toto:

Želatina.jpg


Moje dcera z toho vypočítala že:

Pro získání přibližně 250 g želatinového gelu je třeba míchat ingredience v tomto poměru:

Jemný křehký gel - 250 ml vody a 8,75 -10 g sypké želatinové směsi
Středně pevný gel - 250 ml vody a 15 - 17,5 g sypké želatinové směsi
Pevný gel - 250 ml vody a 20 - 25 g sypké želatinové směsi
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 45
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod sendy » 16. březen 2013, 11:30

Asi mám dost blbý dotaz, ale mohl by mi někdo poradit jak je myšleno, když v receptech čtu : do krému přimícháte želatinu podle návodu na sáčku.
Já jsem zatím vždycky používala želatinu na zalití ovoce ap., ale nikdy jsem ji nedávala do krému, ale zajímá mě to. To se ta želatina normálně nechá přejít varem a pak co? Nemyslím želatinový ztužovač, tam je to jasné. Moc děkuji.
Uživatelský avatar
sendy
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 436
Obrázky: 137
Registrován: 18. listopad 2012, 00:25
Zůstatek v hotovosti: 214.09
Věk: 57
Křestní jméno: Alena

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod Petraend » 16. březen 2013, 11:52

Mám pocit, že je řeč o plátkové želatine. Já s tím moc nedělám, používám jen želatinový ztužovač za studena.
Uživatelský avatar
Petraend
Globální moderátor
Globální moderátor
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4896
Obrázky: 1043
Registrován: 11. leden 2010, 18:55
Zůstatek v hotovosti: 8419.85
Bydliště: Praha - východ
Věk: 38
Křestní jméno: Petra
Specializace: Baví mě vše kolem dortů

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod Bulíček » 16. březen 2013, 12:00

Já tomuhle taky nerozumím, protože když přidám do vyšlehané šlehačky rozpuštěnou želatinu, tak okmžitě tuhne a dělá cucky. Zkoušela jsem to víckrát, vždycky je to stejné. Ale kdysi dávno mě jeden profi kuchař učil, že se rozpustí ta želatina klasicky a do té tekuté se pomalu lije smetana a zároveň se to hned šlehá na rychlé otáčky a že se to vyšlehá. Já to sama nezkoušela, ale jemu to tenkrát šlo. :nechapu:
Já raději používám Alasku a podobné ztužovače. :)
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11577
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 68.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 49
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod sendy » 16. březen 2013, 20:25

Holky, děkuji za odpovědi. Tak vidím, že nejsem sama kdo to neví a já že jsem to četla už v receptech víckrát, tak jsem myslela, že to snad každý ví :nechapu:
Uživatelský avatar
sendy
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 436
Obrázky: 137
Registrován: 18. listopad 2012, 00:25
Zůstatek v hotovosti: 214.09
Věk: 57
Křestní jméno: Alena

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod mivojti » 16. březen 2013, 21:08

Ali a můžeš se dát ten recept? Třeba bych poradil, jen nevím přesně o co jde?
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod danaspou » 16. březen 2013, 21:32

Do krému se přidá vždy tak, že napřed se dá lžíce či dvě připraveného krému do rozehřáté želatiny-rozmíchá se a pak to celé do krému. Jde to v pohodě. Hlavně ale želatina nesmí nikdy přejít varem-musí být jen horká. :souhlas: Varem musí přejít agar.
Uživatelský avatar
danaspou
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4298
Obrázky: 493
Registrován: 28. duben 2009, 14:00
Zůstatek v hotovosti: 1067.06
Bydliště: Dolní Bělá, Plzeň-sever
Věk: 37
Křestní jméno: Dana
Specializace: Cokoli potahovaného a figurky taky můžu

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod sendy » 17. březen 2013, 01:38

mivojti píše:Ali a můžeš se dát ten recept? Třeba bych poradil, jen nevím přesně o co jde?

No to já právě teď, Míšo, nevím. Já na to občas narazím a vrtá mi to hlavou, jak by se tam ta želatina mohla dostat, aby se to hned nesrazilo nebo nerozteklo.


Dani, tak to by mě určitě nenapadlo. Děkuji za radu, jak na to zase narazím, tak to zkusím.
Uživatelský avatar
sendy
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 436
Obrázky: 137
Registrován: 18. listopad 2012, 00:25
Zůstatek v hotovosti: 214.09
Věk: 57
Křestní jméno: Alena

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod vlastoruz » 19. září 2015, 19:52

No a jak to dopadlo?
Uživatelský avatar
vlastoruz
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2680
Obrázky: 1080
Registrován: 8. říjen 2009, 21:32
Zůstatek v hotovosti: 1188.88
Bydliště: Kopřivnice
Věk: 65
Křestní jméno: Vlasta
Specializace: stále se učím ...

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod Helson » 10. listopad 2015, 16:25

Ahoj,

může mě někdo poradit jak s červenou želatinou a malinama prosím?????? Už jsme udělala druhy pokus a pořád mě šťáva z těch malin teče:-( nechala jsem dortík za studena vychladnout použila jsem místo vody šťávu z malin a po uvaření želatiny jsem to smíchala s malinami a nanesla na dort který byl ztuhlý a nevím si rady prosím pomožte mě děkuji Helena
Helson
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 1
Registrován: 26. říjen 2015, 10:04
Zůstatek v hotovosti: 100.01
Věk: 35

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod EKrausova » 10. listopad 2015, 17:45

Heli skús Frutek, bližšie info TU
život nie je to čo chceš, ale to, čo vydržíš
Uživatelský avatar
EKrausova
Globální moderátor
Globální moderátor
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 13445
Obrázky: 581
Registrován: 29. červenec 2011, 15:04
Zůstatek v hotovosti: 75.21
V bance: 6086.64
Bydliště: Martin, Slovensko
Věk: 57
Křestní jméno: Eva
Specializace: preklepy

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod CHVAPILKA » 14. březen 2016, 07:53

Dobrý den ovoce potřu teplou želatinou a do druhého dne mi želatina na ovoci udělá něco jako krupičky,poprosím o radu kde dělám chybu.Děkuji
CHVAPILKA
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 2
Obrázky: 65
Registrován: 7. květen 2012, 17:31
Zůstatek v hotovosti: 132.52
Věk: 42
Křestní jméno: ROMANA
Specializace: NADŠENÁ AMATÉRKA

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod OlgaC » 15. březen 2016, 10:21

Jaké krupičky? A hlavně jakou želatinu používáš? Kup si obyčejnou v sáčku za pár korun, na obrázku je dortová výseč. Do rendlíku nasyp obsah sáčku do napsaného množství vody, přidej trochu cukru a zahřívej, dokud se nezačne vařit, Pak hned stáhni, počkej chvíli a už můžeš natírat na ovoce, musí to být tekuté a nesmí to zatím želírovat, jinak se tam pak tvoří takové hrbolky. Takže potírat dost teplou želatinou a je klid. Nedala jsi jí tam moc a neměla jsi třeba agar? To jsou dost tuhé želatinové přípravky a na toto se nehodí.
Zeptejte se, poradím, třeba o tom něco vím.
Pokud si nevíte s čímkoli rady, napište SZ, ráda pomůžu.
Uživatelský avatar
OlgaC
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 22790
Obrázky: 6308
Registrován: 24. březen 2009, 13:36
Zůstatek v hotovosti: 1042.92
V bance: 17084.60
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 52
Křestní jméno: Olina
Specializace: figurky, krajinkové terénní dorty, stavbičky

Re: Želatinová poradna

Nový příspěvekod Dášeňka » 7. květen 2016, 10:01

Jaké množství želatiny mám přidat do 1 l základu ovocné vodové zmrzliny? Želatinu mám práškovou živočišného původu.
Dášeňka
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 1
Registrován: 7. květen 2016, 09:41
Zůstatek v hotovosti: 100.01
Věk: 60
Specializace: Stále objevuji nové

Předchozí

Zpět na Želatina

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?