Dortomanie 06
Dortomanie 05
Dortomanie 05
Dortomanie 05
Dortomanie 05
Dortomanie 05
  Šesté číslo v prodeji od 19. srpna 2010

Starší čísla lze objednat přes agenturu SEND

• Uživatelské galerie V.I.P.
 Ajoun • Andel66 • Anoel • Arielll • Bibiana25 • Brundice • Bulíček • Federka • gigounka • Gosha • hanaanrec • HeRa • HONZI • IJohny • Indrová • jitka1 • jozef • katushh • mamuška • MarketchenB • Marta • Miruš • Monča • Natalie • Nobstice • OlgaC • Rendolína • skrobik • Sluníčkooooo • Vlastina • zezulka11 • zlutakytka • zvíře
Chcete zde být uvedeni?

Školství

Chcete si popovídat ? zde máte možnost.
Zde mohou přispívat i návštěvníci.

Moderátoři: Nobstice, Ajoun, Moderátoři

Re: Školství

Nový příspěvekod Anelis » 13. listopad, 2009 23:25

Radu, tak to jsi mě pobavila. Já růžovou šíleně miluju. Dá se říct, že je to má nejoblíbenější barva. Tuhle jsme šli s manželem a já kromě džínové sukně a bot vše růžové. A víte, co mi řekl? - Proč musíš jít oblečená za lízátko? :valecek: . Mám holt taky doma typického chlapa, prostě tomu nerozumí :valecek: :smich: .
Anelis vám zaručí, že vás fígle naučí.

Pokud si nevíte s čímkoli rady, napište SZ, poradím, pomůžu
Anelis
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)

Zůstatek v hotovosti: 1 775,55
Věk: 30
Křestní jméno: Alena
Vyučen(a) jako cukrář(ka): Ne

Nový příspěvekod jiřka » 13. listopad, 2009 23:49

No mě ted pobavil Náš druhák Martin. Dostal v pondělí v klavíru 1* a protože jsme šli do města,tak mu říkám,že si může kupit nějakou maličkost. A víte co si vybral ?? Procvičovací sešity k matematice a prosil,jestli může všechny tři !! Ted přemýšlím,jak jsme takovým dětem říkali za mého mládí :nechapu:
jiřka
Častý přispivatel
Častý přispivatel

Zůstatek v hotovosti: 248,43
Věk: 36
Křestní jméno: Jiřka
Specializace: Baví mně tvořit

Nový příspěvekod IJohny » 14. listopad, 2009 22:24

ALI no jsem zvědavá jak jí to dlouho vydrží :lol: A teda muž je teda prevít, takhle si tě dobírat.

JIŘKO - že by šprti? :smich: Ale buď ráda že je chytrej :souhlas:
Říkej mi třeba Květo.
IJohny
Těžký závislák
Těžký závislák

Zůstatek v hotovosti: 1 771,81
Věk: 33
Křestní jméno: IVETA
Vyučen(a) jako cukrář(ka): Ano
Specializace: snažim se, krémové růže

Nový příspěvekod Anelis » 24. listopad, 2009 01:35

Ivet, musí jí to vydržet, ona bude jistě po mamince :smich: a manža bude mít doma dvě lízátka :smich: .

Anelis
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)

Nový příspěvekod gigounka » 24. listopad, 2009 11:48

Tak naše madam je taky ulítlá na růžovou. I když teď si vybrala na mmb fialovou teplákovku. Ale možná to bylo spíš kvůli obrázku. A malej ten zas miluje zelenou. Tak teď sháním zelená trička :lol:
gigounka
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)

Zůstatek v hotovosti: 524,20
Věk: 38
Křestní jméno: Jitka

Nový příspěvekod IJohny » 24. listopad, 2009 13:43

Dneska jdu na 1. třídní schůzku :hop:
Říkej mi třeba Květo.
IJohny
Těžký závislák
Těžký závislák

Nový příspěvekod gigounka » 24. listopad, 2009 13:49

Ivetko ale palečky držet nemusíme že :smich: Malá je určitě moc velká šikulka. Určitě uslyšíš jen samou chválu . :mala:
gigounka
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)

Nový příspěvekod zvíře » 24. listopad, 2009 16:18

Ahojky já jdu za půl hodiny na třídní schůzku.Vůbec se mi tam nechce,ale musím,protože před týdnem přinesl trest napsat 30 krát "Mám se chovat slušně a nebýt drzí",když jsem se ho zeptala co dělal,tak prý nic jenom řekl paní učitelce,že kecá. Já myslela,že mě klepne pepka.Tiše závidím své sestře,že má dvě holky ty jsou hodné, šikovné a bez problémů.To má i jiné perličky,třeba jde ze školy bez akrovky nebo nestíhá protože jsou ve škole moc všichni rychlí a doma pod postelí krabičku červů na ryby.To můžu mít doma jen já :hec:
zvíře
Těžký závislák
Těžký závislák

Zůstatek v hotovosti: 971,45
Křestní jméno: Šárka
Specializace: rodina,přátelé,dorty

Nový příspěvekod Nobstice » 24. listopad, 2009 18:20

Šárko vysvětli mu, že nemá říkat učitelce že kecá, musí to formulovat slušně, třeba že se domnívá, že se paní učitelka mýlí. Jinak měl třeba pravdu, co my víme. Já někdy na jaře viděla film Gympl od Tomáše Vorla, dost mě to zasáhlo, doporučovala bych všem ke shlédnutí. A tam hlavní hrdina říká JÁ NEJSEM DRZEJ, JÁ JSEM JEN UPŘÍMNEJ. No samo že měl potíže, protože říkal, co si myslel a my dospělí to nechceme slyšet.
Máš - li něco na srdci, napiš tetce Nobstici
Pokud si nevíte s čímkoliv rady, napište SZ, poradím, pomůžu :-)
Číhám, číhám, na všechno se dívám. Oko mám bystré a jazyk břitký, leč srdce dobré - i když píšu výtky.
Nobstice
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák

Zůstatek v hotovosti: 995,71
Věk: 44
Křestní jméno: Lenička
Specializace: magor na šneky

Nový příspěvekod zvíře » 24. listopad, 2009 21:48

Ahoj Leni,teď jsem je naházela do postele a ještě jsem vyklepaná.Na třídní schůzce no hrůůůza.Má jediný štěstí,že není hloupý.Já mu to vysvětlovala,ale ono to v 9 letech ještě moc nechápe. :thanks: za uklidnění :ahoj:
zvíře
Těžký závislák
Těžký závislák

Nový příspěvekod Nobstice » 24. listopad, 2009 22:53

Není zač, uklidňovat, to mi jde. Třeba často říkám NEBOJ, BUDE HŮŘ! :smich: :smich:
Číhám, číhám, na všechno se dívám. Oko mám bystré a jazyk břitký, leč srdce dobré - i když píšu výtky.
Nobstice
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák

Nový příspěvekod gigounka » 24. listopad, 2009 23:17

Já zase si říkám může být i hůř. A třeba ta učitelka opravdu kecala. Tak co a hlavně je paní učitelka moc vztahovačná, když s toho dělá takovou vědu. Správná učitelka by si to sním vyřídila a dál by to již neřešila. :P
gigounka
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)

Nový příspěvekod zvíře » 25. listopad, 2009 08:30

Holky :thanks: ale ono opravdu může být hůř,on je takový flegmouš,že mu je všechno jedno a co na srdci to na jazyku (on to po někom musí mít)ale jinak je to moc hodný kluk nikomu neubližuje a paní učitelky jsou různé. :ahoj:
zvíře
Těžký závislák
Těžký závislák

Nový příspěvekod IJohny » 12. prosinec, 2009 12:40

Ve čtvrtek jsem byla ve škole, bylo pasování 1. třídy na čtenáře

pasování fotky

Bylo to moc pěkné
Říkej mi třeba Květo.
IJohny
Těžký závislák
Těžký závislák

Nový příspěvekod Nobstice » 12. prosinec, 2009 17:03

Ivetko moc hezké. Ale je něco s těma fotkama, než jsem se stačila zorientovat tak se mi ta fotka jakoby roztekla :smich: :smich: no nechala jsem si to přehrát třikrát než jsem tě mezi rodičema objevila :souhlas:
Nobstice
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák

Nový příspěvekod Anelis » 12. prosinec, 2009 19:36

Tak já si to musela nechat projet 5x, ale našla :hop: . To pasování je fakt super nápad :souhlas: .

Anelis
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)

Nový příspěvekod KatkaD » 12. prosinec, 2009 20:37

O pasování čtenářů slyším poprvé a moc se mi to líbí. My si teď v první třídě s Klárkou docela "užíváme". Měli skvělou paní učitelku, děti ji zbožňovaly, do školy se těšily, měla systém ve výuce, denně jsme měli přehled, co zrovna probíraly. Sama paní učitelka má 6 dětí, takže jsme si říkali, že bude pěkně odolná. Bohužel se psychicky zhroutila, velice vážně onemocněla a k výuce se již nevrátí. 4 týdny je učila paní družinářka, pak pan ředitel vyhlásil chřipkové prázdniny a ihned po nich Klára onemocněla. Teď mají novou paní učitelku (vypadá, že zrovna dokončila školu), zatím žádný systém ve výuce. Jsme z toho trochu rozčarovaní, protože 1. třídu beru jako základ, na kterém se musí stavět. Místo 10min domácí přípravy (to je prý doba vhodná pro prvňáčky) trávíme nad učením i hodinu (s krátkými přestávkami). Pro mě je to docela obtížné, nejsem učitelka, nevím, jak ji připravovat, jak ji motivovat :( Ale snažíme se a já jen tiše doufám, že nová učitelka se rychle rozkouká a začne fungovat...
KatkaD
Přispivatel
Přispivatel

Zůstatek v hotovosti: 285,38
Věk: 34
Křestní jméno: Kateřina

Nový příspěvekod IJohny » 12. prosinec, 2009 21:44

Lenčo, Ali, jste to ale šikuly, já byla maskovaná :lol:

Katko, no já celkem bojuju s Klárkou, to je přemlouváního, aby četla. Škrábe jak kocour, ale beru to, chodí pár měsíců do školy, snad to bude lepší. Mám i obavy z jejího zraku, prý u dětí s tupozrakostí je horší prospěch (jsem četla i dr říkala :roll:), tak jsem zvědavá. No a mají nějakou novou metodu, název už nevím. Nejdřív se rychle učí abecedu velkýma tiskacíma písmenama, tak i píší. Takže píší tiskacíma velkýma a čtou. No a už se tedy učí i psací a malá tiskací. Prý je tahle metoda rychlejší. To by osvětlila nějaká učitelka tady.
No s vaší učitelkou je to smutné, dětem se takhle střídat hned v 1. třídě. Naše učitelka taky říká těch 10 min čtení, nějaké procvičení písmenek, prý hlavně to čtení.
Říkej mi třeba Květo.
IJohny
Těžký závislák
Těžký závislák

Nový příspěvekod martina527 » 12. prosinec, 2009 22:09

Tak se taky přidám k mé "srdeční" záležitosti - školství, učím zhruba 13 let, prvních 5 jsem byla na I.stupni, pak pár let MD a v necelých dvou letech syna jsem se vrátila do práce.Dva roky po návratu jsem se z toho šoku vzpamatovávala, než jsem začla brát ty vulgarismy, nezájem , laxnost. To, že když něco napíšu na tabuli, tak místo zájmu o nový poznatek slyším jen to, že tomu nerozumí, že je to nebaví,atd.se ale pořád zvyká těžko(učím na vesnické ZŠ - M, CH, PŘ, FY, TV). v TV patřím pomalu za konkurenci Šebrleho, kotoul umím pomalu jediná ve třídě, hřiště se mnou přehodí tak maximálně dva a o skocích přes švihadlo ani nemluvím, chemie je kapitola sama o sobě...všem příjde být strašně vtipný kyslík..outů, outů, ale na značku si vzpomene málokdo, matematiku raději jen letecky, vrchlo blaha zažívám ve chvíli, kdy mi žák devátého ročníku je schopen zopakovat učivo 4.třídy...a to vzorec pro obvod obdélníku, používám různé mazané pomůcky, matematiku převádím na jablka, finance, část oblečení.Procenta prakticky převádím do olomoucké olympie, ale nemoc zvaná nezájem, vítězí. Na druhou stranu zpětná vazba bývalých žáků nebývá špatná...NIKDO NEPROPADÁ a ještě na sebe prásknou, že jim v hlavě zní mé matematické věty...to jsem pak na vrcholu blaha.Jen jediný předmět vzbudil u mých studentů zájem a to přírodopis, bodovala jsem a slavila úspěch, když jsem zvídavému žáčkovi dokázala odpovědět, jak "to" má chobotnatec-slon velké a v tu ránu byl příraz nejoblíbenější předmět na světě a jsem si jistá, že tuto informaci(na rozdíl od obvodu rov.obrazců nebo vzorce kyslíku)dotyčný student nikdy nezapomene. Učím ráda, jen si nedovedu představit, že to v plné polní přežiju(a se mnou zbytek rodiny)ještě 28, podle posledních zpráv 33 let (je mi 36 let). Je to dřina, hodně vyčerpávající, a kdo to nezažil, nebo nemá poblíž učitele, neví o čem je řeč...ještě, že mám koníček pečení, u kterého se krásně čistí hlava.Ještě podotýkám, že školství vnímám i z druhé strany a to ze strany kritického rodiče jehož bobánci navštěvují 4.(začínající puberta) a 1.( znamení beran každým coulem a ve všem)třídu. :kytka: :kytka: :kytka:
Naposledy upravil martina527 dne 12. prosinec, 2009 22:43, celkově upraveno 1
martina527
Pokročilý začátečník
Pokročilý začátečník

Zůstatek v hotovosti: 228,27
Věk: 37

Nový příspěvekod KatkaD » 12. prosinec, 2009 22:37

Marti, hluboce smekám před všemi, kteří jsou schopni v dnešní době učit. Pro nás byl učitel autorita, ve většině předmětů byl takový klid, že by bylo slyšet i spadnoucí špendlík a je fakt, že tedy občas padla i nějaká ta facka. A dnes? Dcera přijde ze školy a říká: "mami,tam byl zase takový kravál, že jsem paní učitelku ani neslyšela" (a to je v 1.třídě a sedí hned ve druhé lavici), autorita učitele nulová, praní a konflikty žáků řeší školní psycholog (tento týden jsme podepisovali, že s tím souhlasíme) atd atd atd. Hrůza. Opravdu obdivuji všechny, kdo mají tu sílu a elán předávat vědomosti našim dětem.

Ivet - my se učíme číst podle staré metody a zatím docela dobrý. Holkám před spaní čteme pohádky a teď asi týden praktikujeme to, že Klárka se snaží s naší pomocí (ještě nezná všechna písmena) přečíst 2-3 řádky a strašně ji to baví.
Matematiku probíráme podle nějaké nové metody - krokování a nápodoby. Spočítá vše, ovšem s pomocí prstů (ale prý je to normální :)
A škrábala taky jako kocour do chvíle, kdy jsem ji koupila nové pero. Původně psala Tornádem, strašně na to tlačila (má zkříženou lateralitu a ještě ne zcela uvolněnou ruku) a nebylo to k přečtení. Pak mi někdo poradil, ať koupíme Stabilo. Moc jsem tomu nevěřila, ovšem efet úžasný. Perfektní úchop a písmo o 100% lepší. Z naší zkušenosti ho můžu jen a jen doporučit.
KatkaD
Přispivatel
Přispivatel

Zůstatek v hotovosti: 285,38
Věk: 34
Křestní jméno: Kateřina

Nový příspěvekod IJohny » 13. prosinec, 2009 12:34

Martino - a další učitelka tady. No já bych fakt učit nemohla,všechny učitelky obdivuju. i ve školce.
A to číslo do kdy bys měla učit je šílenýýý co?

KATKO - jo matiku mají tu samou metodu. Přečte už pohádky co jsou psané velkým hůlkovým, to jo. No a psaní, zatím ona a ještě asi 2 děti jen tužkou. Prý ještě moc gumuje, blbě drží, to jí říkám furt, ruka je vidět není uvolněná. A péro mají snad všichni to Tornádo a já ho koupila taky, ale zatím s ním nepíše. Tak díky za radu, kdyžtak koupím to jak má tvoje Klárka.

Naše učitelka si děti chválí, že je klid a autoritu má to je vidět. Taky už učí nějaký ten pátek, děti už má dospělé. Lavice mají do U v 1. třídě. Střídají se na sezení každej s každým. Tabuli mají bílou a píší teda učitelka píše fixama. Nevim jak dětem, ale já co viděla jen ty na křídy, celkem blbě se na to koukalo a to vidím dobře. Takže furt musím myslet na tu naši s brýlkama jak na to vidí. A to jsem seděla kousek od té tabule, jak vidí ze zadu netuším :nechapu: No naše Klárka má přisouzenou krajní lavici a pak až budou za sebou nejspíš vždy tu 1. jak kvůli brýlím tak i velikosti :lol: No já jsem prcek tak po kom asi bude že?
Říkej mi třeba Květo.
IJohny
Těžký závislák
Těžký závislák

Nový příspěvekod RenataB » 13. prosinec, 2009 19:53

Lákají vás adrenalinové sporty? Už máte za sebou bungee jumping, let stíhačkou, potápění mezi žraloky či střemhlavý skok do propasti?
Tak zkuste něco opravdu nebezpečného-
– učit na základní škole!

Pokud si myslíte, že učitelem může být každý, kdo 45 minut udrží křídu a moč, jste na omylu. Dnes verbují do školství důstojníky s výcvikem pro přežití v extrémních podmínkách. Současné učitelství je služba v permanentně nepřátelském prostředí bez možnosti obrany. Krizové situace tu jedou na běžícím pásu a napětí, stres a adrenalin stříkají jak Niagarské vodopády. Jedna hodina učitele rovná se tři hodiny v jiné práci. Zkuste si to jediný den! Vsaďte se, že o velké přestávce se budete cítit vyčerpaní, jako byste holýma rukama povalili stoletý dub, a po odpoledce radši strčíte hlavu lvovi do tlamy, než byste si znovu stoupli před tabuli.

Vítejte v klubu odvážlivců! Cestou za adrenalinovým nářezem si nevšímejte dopravního značení – všechny otočené a zasprejované značky jsou jen dílem žáků krátících si cestu z domova. Zásadně neparkujte před školou, pokud nechcete mít urvané stěrače, ucpaný výfuk, poplivané sklo.. Jo, ještě před otevřením školy si dojděte na záchod. Až tu budou žáci, mohli by vás na WC zabarikádovat. Pokud budete nuceni se jít vymočit během dne, stoupněte si zády ke dveřím. Jinak vás vyfotí mobilem a fotku pověsí na web školy.
Po pravdě řečeno, dnešní základka druhého stupně je tak trochu odpadkový koš školství. Lepší žáci odešli na gymnázia a zůstalo to, co zůstalo. Abyste si užili, vybral jsem vám 9. třídu v čase, kdy jsou všichni přijati na střední školy. Člověk by řekl, proč sem vlastně ty vousaté a prsaté děti ještě chodí a nezůstanou radši doma, když se stejně odmítají učit? No protože je pro ně škola druh zábavy, estráda, show.

Tak, připraveni ke vstupu do třídy?

Totální výtlem
Nenechte se zmýlit malým počtem žáků v učebně. Zbytek přijde tak za čtvrt hodinky – musí nakoupit v Žabce naproti kuřivo, čipsy a redbuly. Když omladina dorazí, vevalí se s ní do třídy čmoud trávy, cigár a tabáku z vodních dýmek. Jakmile se žáci usadí, začnou si vyměňovat flašky s pitím (pitný režim zaručuje školní řád). Vzduchem létají z první do poslední lavice plastové lahve, které se občas za letu srazí. „Kreténe, debile, zmrde!“ ozve se obvykle po takové kolizi, což druhá strana kvituje slovy: „Mrdám na tebe, čůráku vyjebanej! (oslovení „čůráku“ je dnes mezi mládeží konverzační obrat stejně jako kdysi „vole“).
Když ty štěbetálky za cenu vyřvaných hlasivek ztišíte, začíná nejklidnější fáze hodiny. Třetina třídy zalehne se staženými kapucemi na lavice dospat noc strávenou na ICQ či Wowku (World of WarCraft), třetina si začne vyřizovat korespondenci v mobilu a zbytek osazenstva tupě zírá vyrývaje žiletkou klikyháky do lavic či, patří-li k hnutí emo, do svého předloktí. Nyní můžete začít s výkladem. Ovšem i kdybyste jim říkali, že jste právě vynalezli elixír nesmrtelnosti, jedinou reakcí bude cedulka NUDA K CHCÍPNUTÍ! opřená o penál dívenky, kterou vzali bez přijímaček na gymnázium, přestože běžně píše „bríle“, „výtr“ či „lžýce“.
Při psaní na tabuli dejte pozor, aby v křídě nebyl špendlík a uvnitř tabule přilepená vložka nebo použitý toaleťák. Nikdy nedávejte k rozboru věty jako Chlapec měl malého ptáčka, Láďa objel vesnici či Jedli jsme vejce natvrdo. Jakýkoli dvojsmysl dohání znalce Kameňáků a Prciček k nepříčetným záchvatům smíchu. Při „totálním výtlemu“ začnou hýkat, nekoordinovaně sebou zmítají, až se smíchy svalí pod lavici, kde ještě dlouze tlučou rovnátky o lino. Žáci s největším počtem uhrů na cm² jsou dvojsmysly uneseni natolik, že zuřivě čmárají po lavici kosočtverce a nápisy PRC, MRD, ŠUK. Donutíte-li je to smazat, vylijí na lavici celý obsah ředidla a ve třídě je rázem nedýchatelno. Po otevření oken dozajista nějaký šikula zapálí na parapetu noviny, takže se dovnitř vevalí hustý dým.

To si snad děláte...
Vytrženi cvrkotem z letargie začnou žáci kolektivně syčet, bučet, mečet, mňoukat, vzájemně si prozvánět mobily či pouštět písně typu: „Jsem gay, jsem teplej!“ Hoch, jenž za celý rok nesundal z hlavy kšiltovku, v níž vypadá jako lego panáček, na vás ukazuje vztyčený prostředník „jako že jste jednička“ (vivat, Topolánek). Než se stačíte naštvat, nahrnou se zadní řady k oknu, protože po ulici právě projíždí bývalý propadlík na čtyřkolce. Po návratu do lavic zjišťují, že jim zmizel gel na vlasy, rozečtený Blesk či Inteligentní modelína (!). Během vyšetřování se ozývají výkřiky: „Drž hubu, prase, buzno, faráři!“ Směřují k žákovi v přední lavici, který celou hodinu zarytě mlčí a provinil se tím, že nechodí s ostatními krást do Žabky ani hulit na kuželník. To víte, jsou to citlivé děti z rozvedených rodin a mají svůj názor.
„Můžu na záchod?“ ptá se mládenec, který byl během letních prázdnin dvakrát venku, tj. 60 dní strávil od rána do noci u počítače, a už dávno ztratil pojem o realitě. Jelikož je tuto hodinu už sedmnáctý, kdo chce na WC, nepustíte ho. „To si snad děláte prdel? To je moje právo!“ začne křičet a vy máte máte chuť srolovat závěsnou tabuli Práva dítěte, co visí na zdi, a prásknout ho s ní, až by hubou smazal tabuli. Ale nemůžete. Nemůžete jim zabavit mobil, vyloučit je ze školy ani poslat do zvláštní bez jejich souhlasu. Můžete od nich akorát tak chytnout vši, žloutenku nebo křivé obvinění ze sexuálního obtěžování. A tak se raději modlíte, aby někdo z té hordy konečně zavolal, že je ve škole bomba.
Tím adrenalinová lekce končí. Učitelé při evakuaci vybíhají naproti do Žabky vsadit si Sportku, jedinou vidinu záchrany, anebo je sanitky odvážejí rovnou do Bohnic, pokud si už předtím neprokláli srdce ukazovátkem. Ti největší šílenci zůstávají až do důchodu.
RenataB
Pokročilý začátečník
Pokročilý začátečník

Zůstatek v hotovosti: 158,92
Věk: 52
Křestní jméno: Renata

Nový příspěvekod Niky » 13. prosinec, 2009 20:34

Mám dceru, která bude promovat na pedagogické fakultě obor čeština a dějepis pro střední školy. Dávala jsem jí pečíst předcházející příspěvek. Má za sebou čtvrt roku učení jako brigádu na základce v 9. třídě, právě po přijímacím řízení. Popis toho, co se dělo ve škole zhruba odpovídá tomu, co bylo uvedeno.
Niky
Stálice
Stálice

Zůstatek v hotovosti: 1 348,58
Věk: 46
Křestní jméno: Veronika
Specializace: peču ráda

Nový příspěvekod zvíře » 14. prosinec, 2009 23:56

Marti,já se jen přidám k tomu, že tě obdivuji nebo vůbec všechny učitelky.Dneska děti se nebojí vůbec ničeho a to si myslím,že je velká chyba.Rodiče převážně na ně nemají nebo nechtějí mít čas.Nic nemusí a všechno mají ,samozřejmě nemluvim za všechny.Já jsem ze tří dětí a my museli doma kmitat a kdyby něco nebylo doma hotové,tak to by byl doma cirkus.Nevím třeba jsem staromódní ,ale mě stačí s čím mi chodí domů syn.To neříkám,že je dobře vychovaný.S manželem zjišťujeme,že jsme udělali spoustu chyb.Snažíme se je napravit,ale v devíti letech se už hůř ohýbá. :nechapu:
zvíře
Těžký závislák
Těžký závislák

Nový příspěvekod Nobstice » 9. únor, 2010 02:48

Patří to spíš do vtipů pro zasmání, ale tohle téma už chvíli spinká, tak proč ho neoživit :jazyk:
Dobrý den,
dovolali jste se na automatickou ústřednu naší školy. Pro spojení
se správným zaměstnancem si vyslechněte všechny možnosti výběru.

Chcete-li lhát o tom, proč Vaše dítě není přítomno,
stiskněte 1.
Chcete-li se vymlouvat, proč Vaše dítě neudělalo domácí úkoly,
stiskněte 2.
Chcete-li si stěžovat na to, co děláme,
stiskněte 3.
Chcete-li nadávat zaměstnancům,
stiskněte 4.
Chcete-li se zeptat, proč jste nedostali informace, které Vám byly
již několikrát písemně zaslány,
stiskněte 5.
Chcete-li, abychom vychovávali Vaše dítě za Vás,
stiskněte 6.
Chcete-li někoho popadnout, dát mu facku nebo někoho udeřit,
stiskněte 7.
Chcete-li požádat o jiného učitele (letos již potřetí),
stiskněte 8.
Chcete-li si stěžovat na školní dopravu,
stiskněte 9.
Chcete-li si stěžovat na školní obědy,
stiskněte 0.

Pokud si uvědomujete, že toto je reálný svět a Vaše dítě musí být
odpovědné za své chování, práci ve třídě a domácí úkoly,
a že není chybou učitele, když vaše dítě neprojevuje žádnou snahu,
zavěste a mějte hezký den!
Jestli tohle chcete slyšet v jiném jazyce, přestěhujte se do země,
kde se jím hovoří.
Děkujeme za Váš zájem o všeobecné a veřejné vzdělávání.

Nobstice
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák

PředchozíDalší

Zpět na Obecná diskuze