• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Modelovací čokoláda a čokoládové růže

aneb co se dá z čokolády vykouzlit.
Recepty na celé dorty sem nepatří

Moderátor: LentilkaHK


Jak jste spokojeni s tímto receptem?

Doporučuji, dobře se s ním pracuje
28
100%
Na zpracování náročný
0
Žádná hlasování
Celkem ujde
0
Žádná hlasování
Nic moc
0
Žádná hlasování
Podle receptu se mi to nepodařilo
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 28

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod HeRa » 4. leden 2013, 17:16

To netuším, nikdy jsem tu nugátovou polevu neviděla, vyzkoušej to a pak se s náma poděl o svoje poznatky ;)
Uživatelský avatar
HeRa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4295
Obrázky: 1234
Registrován: 23. březen 2009, 12:02
Zůstatek v hotovosti: 317.62
V bance: 2447.43
Bydliště: Klatovy
Věk: 53
Křestní jméno: Radka
Specializace: vyřádím se na čoko dortech

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod simiki123 » 26. leden 2013, 19:28

Zadělala jsem na tmavou hmotu, ještě zkusím z bílé čokolády, mám trochu strach, snad se podaří. Zatím mi tuhne ta tmavá, vypadá to, že bude super. Chtěla jsem se zeptat, zda-li jde i dobře a pěkně vyválet. Chtěla bych ji dát jen nahoru, boky dortu budu mít s transférfólií. Máte s tím někdo zkušenost - zda se dá dobře vyválet?
:thanks: ;)
simiki123
Dostudovaný začátečník
Dostudovaný začátečník
 
Příspěvky: 210
Obrázky: 69
Registrován: 30. říjen 2012, 00:57
Zůstatek v hotovosti: 144.44
Věk: 41
Křestní jméno: Simča
Specializace: Jsem začátečník, tady i s dortíky...

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod Esther » 15. únor 2013, 20:43

Radko, díky za super recept. Růže nemám nic moc, ale to je rukama :tlucu:. Hmota je úžasná, bílou jsem odlévala a nakonec jsem ji měla lepší než hnědou. Děláno z MM. Takže jsem z ní nadšená! A navíc je vynikající chuťově!!! :souhlas: :dance:
Uživatelský avatar
Esther
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1019
Obrázky: 98
Registrován: 3. leden 2013, 11:17
Zůstatek v hotovosti: 168.59
Bydliště: Olomouc
Věk: 40
Křestní jméno: Slávka
Specializace: Začínám, zkouším, učím se.

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod Romcaaa » 22. únor 2013, 01:24

skvělý postup, bežela bych zkoušet hned, ale asi bych doma byla za blázna :) Tak musím vydržet do rána :D
Uživatelský avatar
Romcaaa
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 29
Obrázky: 53
Registrován: 6. červen 2012, 13:00
Zůstatek v hotovosti: 134.69
Věk: 35
Křestní jméno: Romana
Specializace: Nadchnu se pro vše :)

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod krteccek1 » 18. duben 2013, 11:00

Chtěla bych se zeptat - dá se modelovací čokoládou potáhnout dort? (jako marcipánem) Co pod ní?
krteccek1
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 3
Obrázky: 90
Registrován: 16. leden 2011, 12:34
Zůstatek v hotovosti: 145.03
Věk: 33
Křestní jméno: Kačka

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod Hanys77 » 18. duben 2013, 12:35

Krteccek1 (nemáš vyplnné křestní, tak tě musím oslovit nickem :? ), pročetla sis komentáře pod tímto receptem? Je tam stejný dotaz. Mimojiné MajkaZajka nebo Jaruna vložily i fotku.

Pokud je víc stránek komentů a nechceš to všechno pročítat, zkus příště použít okénko Hledat v tomto tématu, které najdeš hned pod názvem daného tématu. Zadala jsem : potah* a vyjelo mi toto. Díky té hvězdičce za základem slova ti vyhledávač najde vše, co obsahuje tuto část slov.
Není důležité vědět, ale vědět, kde to najít :)
Selžou-li všechny pokusy, přečti si návod k použití
Uživatelský avatar
Hanys77
Globální moderátor
Globální moderátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7334
Obrázky: 269
Registrován: 5. únor 2010, 12:04
Zůstatek v hotovosti: 8101.96
Bydliště: Prostějov
Věk: 40
Křestní jméno: Hanka
Specializace: cukrářka amatérka, ale baví mě to :o)

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod habrnoska » 21. srpen 2013, 16:06

ahoj holky udělala jsem si z bílé čokolády pecky Carla a 1/2 tabulky bílé Orion hmotu povedla se.
Z tmavých pecek Carla a 1 tabulky čokolády s podílem 52% kakaa se mi chladí v lednici tak snad se také povedla.

Moje otázka zní: Můžu pod tuto hmotu máslový krém?
chci dělat ozdobné okraje dortu.

přání bylo, že nahoře na dortu mám lehce máznutý máslový krém, chtějí z jahod kompotovaných udělat 40 tku, ale nevím jestli můžu pod ty jahody dát tu čoko hmotu nerozteče se to? S krémem moc pracovat neumím. Tak jsem si říkala, že udělám z čoko potahovky jen placku na vrch dortu. Zdobičkou si nakreslím 40 tku a do ní zapichám ty jahody. Kolem chtějí marcipánové růže. Co byste mi holky poradily? :thanks: :thanks: :thanks: :thanks: předem zítra to jdu zdobit.
habrnoska
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 364
Obrázky: 346
Registrován: 17. červenec 2012, 18:03
Zůstatek v hotovosti: 445.57
Bydliště: Zábřeh na Moravě
Věk: 40
Křestní jméno: Pavla
Specializace: ráda peču dorty, moučníky

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod HeRa » 21. srpen 2013, 17:35

Tuhle hmotu můžeš dokonce i na šlehačku, když potřebuji růže na šlehačkový krém nebo nápis na želatinu, tak to vyrobím z této čokoládové modelovací hmoty a nic se tomu nestane.
Uživatelský avatar
HeRa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4295
Obrázky: 1234
Registrován: 23. březen 2009, 12:02
Zůstatek v hotovosti: 317.62
V bance: 2447.43
Bydliště: Klatovy
Věk: 53
Křestní jméno: Radka
Specializace: vyřádím se na čoko dortech

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod habrnoska » 22. srpen 2013, 13:47

poprvé když jsem tuto hmotu dělala tak se mi sice podařila, ale nebylo to nic moc. 208219208219 Tady ta želva byla z té modelovací hmoty, krunýř a růže byla mléčná hmota.
ted jsem udělala druhý pokus a sice to vypadalo, že to nepůjde, musela jsem přidávat ještě čokoládu a trošku kakaa. Povedlo se a dá se mi ta hmota vyvalovat do tenka a bez folie.
Bílou také mám hotovou jen jsem u ní dávala sirupu 50g jinak jsem ingredience zachovala. Dávala jsem tam domácí vyrobenou glukozu a ničemu to nevadilo. Mám ho konzistencí podobnou pšeničnému.
habrnoska
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 364
Obrázky: 346
Registrován: 17. červenec 2012, 18:03
Zůstatek v hotovosti: 445.57
Bydliště: Zábřeh na Moravě
Věk: 40
Křestní jméno: Pavla
Specializace: ráda peču dorty, moučníky

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod koala28 » 21. říjen 2013, 08:57

Minulý týden jsem měla pokusný, zkoušela jsem pracovat s karamelem, což mi teda nešlo vůbec a tak jsem si spravila chuť čoko hmotou :hop:
Z MM pecek tmavá naprosto super, bílá se mi trochu lepí, ale dá se, ale hlavně mi při míchání a ohřívání vůbec neoddělila žádný tuk :?: Přidávala jsem kukuřičný sirup, nebo že bych měla light verzi :smich:
koala28
Rozkoukaný začátečník
Rozkoukaný začátečník
 
Příspěvky: 82
Obrázky: 119
Registrován: 10. srpen 2012, 18:55
Zůstatek v hotovosti: 169.60
Věk: 39
Křestní jméno: Petra
Specializace: Ferda Mravenec

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod petamarka » 4. listopad 2013, 18:26

Mam v planu cokodort,tak jsem dnes zkusila tuto hmotu.Zatim nemuzu rict jaka je,teprve mi tuhne,ale jako prvni skusenost nemam dobry pocit.Davam vinu spatne cokolade Orion na vareni.Nakonec to spolklo 4 cele cokosky,kakao i sirup navic nez se mi to zacalo oddelovat od hrnce.Uvidime jak to bude vypadat dal.Budu muset vyzkouset jeste verzi s cokocockami, nechci hazet flintu do zita.Vsichni hmotu chvalite,snad se mi taky nekdy vyvede?! :nechapu: :krik:
Jeste musim dodat,chut je vynikajici.

Zkousela jsem i Modelovaci cokoladu od Ariell v bile verzi a sla o poznani lepe a taky jsem mela jinou cokoladu.Dala jsem 2 takove ty sacky polevy od Carly a 2 lzice sirupu a m. cukr proti lepeni.
V lednici ztuhla na kamen,ale to spravi par vterin v MW.

Po par minutach doplnuji,ze me obavy nebyly na miste. Hmota po zatuhnuti je super,krasne vlacna,leskla :thanks: .Chci ji na potahovani,tak je dobre,ze ji je trochu vic.Uz se tesim jak s ni budu dal pracovat. :D
Uživatelský avatar
petamarka
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 344
Obrázky: 278
Registrován: 28. září 2013, 22:16
Zůstatek v hotovosti: 282.46
Bydliště: Lubná u Rakovníka
Věk: 36
Křestní jméno: Petra
Specializace: Baví mě tvořit, i když to není dokonalé

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod krtlik » 23. leden 2014, 18:32

ahojte, som tu tak trosku novacik :-) dakujem za recept na tuto uzasnu coko hmotu od HeRy! skusala som uz vselijake hmoty na potahovanie torty, ale tato jednoznacne vedie.. uzasne sa s nou pracovalo, rychlo tuhne ale rychlo zmakne ked je potrebne s nou opat pracovat..a taaa chut! cukrikove hmoty ani fondant velmi nemusim ale tato z tmavej cokolady je uplne bozska! biela uz nechuti tak dobre, ale zas da sa vyborne nafarbit.. nemala som ziadny problem s bielou hmotou, bolo len potrebne dodatocne "vyzmykat" tuk a potom bola uz dostatocne kompaktna :-) dakujem za recept! :tleskam:
Externí
Externí


a ozaj, pouzila som coko na varenie Figaro a bielu coko Milka (ekonomicke riesenie :-))
krtlik
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 1
Registrován: 12. září 2009, 00:27
Zůstatek v hotovosti: 100.01
Věk: 39

Předchozí

Zpět na Tvorba ozdob z čokolády

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?