• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Modelovací čokoláda a čokoládové růže

aneb co se dá z čokolády vykouzlit.
Recepty na celé dorty sem nepatří

Moderátor: LentilkaHK


Jak jste spokojeni s tímto receptem?

Doporučuji, dobře se s ním pracuje
28
100%
Na zpracování náročný
0
Žádná hlasování
Celkem ujde
0
Žádná hlasování
Nic moc
0
Žádná hlasování
Podle receptu se mi to nepodařilo
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 28

Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod HeRa » 31. květen 2009, 00:23

Modelovací čokoládová hmota není to můj recept , našla jsem ho v časopise , jen ho používám a jsem s ním spokojená ;)

30g vody a 30 g cukru krystal chvilku povařit ( má to mít teplotu 102 °C) ale není potřeba to přesně měřit- prostě chvilku povařit , pak odstavit z ohně a přidat 100 g glukozového sirupu ( nebo pšeničný, kukuřičný -jaký kdo používá) a rozmíchat a nechat zchladnout na teplotu kolem 40 °C -( nepálí na ruku)
300g tmavé čokolády ( já používám polevu Master Martini - prodávají Malátkovi) rozehřát opatrně taky na teplotu kolem 40°C (já rozehřívám v hrnci na mléko , nebo v MW opatrně po vteřinách a promíchávám )
Cukerný rozvar vleju do čokolády a míchám dokud se pěkně nespojí a neodděluje se od hrnce.Tuto hmotu vyleju na mikrotenovou folii na pracovní plochu a nechám asi tak 1/2 hodiny prochladnout a poté prohňácám a podle potřeby nechám ještě zatuhnout.Skladuji v mikrotenovém sáčku při pokojové teplotě a před použitím znovu propracuju v ruce a pak tvořím růže nebo lístečky atd.
Na bílou čokoládu se musí dát poloviční dávka sirupu, aby to nebylo moc řídké a dalo se s tím pracovat
Časem jsem dospěla u bílé k tomuto postupu :
Bílá modelovací čokoláda
na 500g bílé čokolády dám podle stejného postupu jako u tmavé dám 30g vody +30g cukru a 100g glukozového sirupu a stejným způsobem udělám hmotu a teď ji znovu zahřeju až je víc teplá asi 50-60°C Jen odhaduju tu teplotu (proste je teplá na ruku) a míchám , on se začne vylučovat tuk a ten z misky slévám (minule jsem to zvážila a bylo ho 100g) výslednou hmotu nechám trochu prochladnout a prohnětu ještě za tepla ,aby se nevytvořily hrudky z tuku a pak nechám v mikrotenovém sáčku při pokojové teplotě zchladnout (za 1/2 hodiny je to) a nakonec znovu propracuju

Jak dělám růže jsem nafotila
nejdřív si udělám váleček z modelovací čokolády a nakrájím na kousky , pak položím na mikrotenovou folii a rozplácnu přes další folii.Lžičkou na jedné straně ztenčím
Na připravený lístek položím kužílek z modelky a přidávám další lísty jako na další fotce

a tady ještě dvoubarevné
Naposledy upravil HeRa dne 30. leden 2010, 20:42, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
HeRa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4295
Obrázky: 1234
Registrován: 23. březen 2009, 12:02
Zůstatek v hotovosti: 317.62
V bance: 2447.43
Bydliště: Klatovy
Věk: 53
Křestní jméno: Radka
Specializace: vyřádím se na čoko dortech

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod mivojti » 31. květen 2009, 00:29

super, super, super, díky za postup.
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod Slunceeeee » 8. červen 2009, 10:36

Ahoj HeRo, mám dotaz; opravdu je v tom receptu 30g vody, nebo 30 ml???? Děkuji za odpověď.
"Být dospělým je špinavá záležitost. Ale někdo to dělat musí!" Robert Fulghum
Uživatelský avatar
Slunceeeee
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6406
Obrázky: 1971
Registrován: 13. květen 2009, 16:46
Zůstatek v hotovosti: 2412.39
V bance: 1008.80
Bydliště: Vsetín
Věk: 40
Křestní jméno: Hana
Specializace: Nemožné je jen výzva!

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod Michael » 8. červen 2009, 11:32

U vody plati, ze 1g=1ml takze je uplne jedno, zda-li je to v gramech, nebo v mililitrech - 1litr vazi 1kg. Tim samozrejme netvrdim, ze v receptu nemuze být chyba. ;)
Uživatelský avatar
Michael
Administrátor
Administrátor
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 5901
Obrázky: 658
Registrován: 14. únor 2009, 21:20
Zůstatek v hotovosti: 9143.94
V bance: 0.17
Věk: 43

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod HeRa » 8. červen 2009, 22:06

Ne není to chyba , Michael to vysvětlil správně. Já to vážím na váze než bych hledala odměrku :D
Uživatelský avatar
HeRa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4295
Obrázky: 1234
Registrován: 23. březen 2009, 12:02
Zůstatek v hotovosti: 317.62
V bance: 2447.43
Bydliště: Klatovy
Věk: 53
Křestní jméno: Radka
Specializace: vyřádím se na čoko dortech

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod klekanda » 8. červen 2009, 22:51

HeRo :thanks: :thanks: :thanks: za bezva recept a postup :tleskam: :tleskam:
Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl.
A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je
a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Uživatelský avatar
klekanda
Globální moderátor
Globální moderátor
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3827
Obrázky: 668
Registrován: 23. březen 2009, 15:57
Zůstatek v hotovosti: 6582.23
V bance: 6768.64
Bydliště: Praha
Věk: 69
Křestní jméno: Eva

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod Slunceeeee » 9. červen 2009, 08:03

Hmmm....děkuji za vyčerpávající vysvětlení.(snad nejsem za úplného ..) Já mám zas úžasnou odměrku, kde jsou měrné jednotky pro vodu, mouku, cukr moučku i cukr krupici, takže váhu už skoro nepoužívám ;) Ještě jednou díky, recept je super! :souhlas:
"Být dospělým je špinavá záležitost. Ale někdo to dělat musí!" Robert Fulghum
Uživatelský avatar
Slunceeeee
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6406
Obrázky: 1971
Registrován: 13. květen 2009, 16:46
Zůstatek v hotovosti: 2412.39
V bance: 1008.80
Bydliště: Vsetín
Věk: 40
Křestní jméno: Hana
Specializace: Nemožné je jen výzva!

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod oldriska » 23. červen 2009, 21:21

Ahoj devcata chci se zeptat ten sirup se dá kde koupit, nebo jen na internetu dekuji predem. ;)
Uživatelský avatar
oldriska
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 445
Obrázky: 175
Registrován: 27. květen 2009, 13:52
Zůstatek v hotovosti: 455.90
Bydliště: Most
Věk: 43

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod Niky » 23. červen 2009, 21:32

Já sirup kupuju ve zdravé výživě.
Uživatelský avatar
Niky
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3707
Obrázky: 355
Registrován: 24. březen 2009, 14:54
Zůstatek v hotovosti: 104.16
V bance: 1494.84
Bydliště: Nasavrky, okres Chrudim
Věk: 53
Křestní jméno: Veronika
Specializace: peču ráda

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod oldriska » 24. červen 2009, 15:12

Ahoj dekuji snad u nás nekde je prodejna zdravé vyživy :kytka: :mala:
Uživatelský avatar
oldriska
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 445
Obrázky: 175
Registrován: 27. květen 2009, 13:52
Zůstatek v hotovosti: 455.90
Bydliště: Most
Věk: 43

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod 1ivana » 24. červen 2009, 15:20

Jsem stastna za recept. Tve dortiky tady mooooc obdivuju. Jsou uzasne. Nase rodina je hlavne ulitla na cokoladu, tak to budu zkouset. :souhlas: :souhlas:
Uživatelský avatar
1ivana
Rozkoukaný začátečník
Rozkoukaný začátečník
 
Příspěvky: 87
Obrázky: 169
Registrován: 1. červen 2009, 08:57
Zůstatek v hotovosti: 100.00
Bydliště: Litvinov
Věk: 42

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod jaja » 26. červen 2009, 12:36

tak se to chystám vyzkoušet, jen doufám že budu aspoň z poloviny tak šikovná a vymodeluju co budu potřebovat :souhlas: čeká mě to tak za 14 dnů, takže ještě zkusím natrénovat, každopádně dám vědět jak jsem dopadla :tleskam:
jaja
Rozkoukaný začátečník
Rozkoukaný začátečník
 
Příspěvky: 87
Obrázky: 16
Registrován: 18. červen 2009, 13:50
Zůstatek v hotovosti: 102.54
Věk: 31

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod adriM » 28. červen 2009, 21:18

Prosím a nemáte někdo zkušenost i s nějakou čokoládou dostupnou v běžné síti? Třeba orion apod.? Děkuji :kytka:
adriM
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 54
Obrázky: 3
Registrován: 16. duben 2009, 20:07
Zůstatek v hotovosti: 101.28
Bydliště: Havířov
Věk: 38
Křestní jméno: Andrea

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod jaja » 17. červenec 2009, 10:02

zkoušela jsem orionku a šlo to s ní celkem dobře, s jinou čokoládou zatím zkušenost nemám ...
jaja
Rozkoukaný začátečník
Rozkoukaný začátečník
 
Příspěvky: 87
Obrázky: 16
Registrován: 18. červen 2009, 13:50
Zůstatek v hotovosti: 102.54
Věk: 31

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod Kateřina » 16. září 2009, 10:09

Moc děkuji za recept i postup, vážně super :souhlas: Katka
Kateřina
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 2
Registrován: 19. srpen 2009, 13:57
Zůstatek v hotovosti: 100.00
Bydliště: České Budějovice
Věk: 42
Křestní jméno: Kateřina

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod trisham » 23. září 2009, 22:45

Ahojky, tohle je vynikající recept. :tleskam: moje růže
Naposledy upravil trisham dne 21. březen 2010, 21:15, celkově upraveno 1
Den je krásný bez mráčků, ale i ty mráčky jsou občas potřeba.
Uživatelský avatar
trisham
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 511
Obrázky: 292
Registrován: 22. září 2009, 12:11
Zůstatek v hotovosti: 519.30
Bydliště: Přelouč (Pardubice)
Věk: 32
Křestní jméno: Lada
Specializace: slané dorty...

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod bakuna » 25. září 2009, 21:53

Vypadá to báječně. Mám dotaz. Ty růže nebo cokoli jiného z této hmoty se také dává vytvrdnout, jako MM ? Já jen zda si je můžu nadělat do zásoby...
Uživatelský avatar
bakuna
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel
 
Příspěvky: 713
Obrázky: 86
Registrován: 28. duben 2009, 21:58
Zůstatek v hotovosti: 452.35
Bydliště: Hořesedly
Věk: 37
Křestní jméno: Kristina

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod trisham » 26. září 2009, 18:03

Ahojky, já si růže dávám vytvrdnout, nebo-li ztuhnout do lednice či do mrazáku, tam je to rychlejší... Do zásoby si je klidně udělej, ale pochybuji že ti vydrží :smich: u nás vydrží max. týden :nechapu: vždycky mi je sežerou... tak si je dělám až na .
Den je krásný bez mráčků, ale i ty mráčky jsou občas potřeba.
Uživatelský avatar
trisham
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 511
Obrázky: 292
Registrován: 22. září 2009, 12:11
Zůstatek v hotovosti: 519.30
Bydliště: Přelouč (Pardubice)
Věk: 32
Křestní jméno: Lada
Specializace: slané dorty...

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod bakuna » 4. říjen 2009, 21:11

Prubla jsem tento recept a je fakt skvělýýý. S tou hmotu se fantasticky pracuje. Kdyby tak skvěle šla zadělat i mléčná hmota :) :souhlas:
Uživatelský avatar
bakuna
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel
 
Příspěvky: 713
Obrázky: 86
Registrován: 28. duben 2009, 21:58
Zůstatek v hotovosti: 452.35
Bydliště: Hořesedly
Věk: 37
Křestní jméno: Kristina

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod hroudicka » 24. říjen 2009, 19:32

Tato modelovací čokoláda mě opravdu nadchla.Krásně se s ní pracovalo :tleskam: :tleskam: :tleskam: Tady je výsledek růží 1775517755.Děkuji za bezvadný recept :kytka: :kytka:
Uživatelský avatar
hroudicka
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 533
Obrázky: 134
Registrován: 19. květen 2009, 09:18
Zůstatek v hotovosti: 233.40
Bydliště: Chrudim
Věk: 36
Křestní jméno: Alena

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod Ruži05 » 24. říjen 2009, 20:10

Beru,jseš opravdu velká šikulka.Tvé výtvory jsou výstavní ,chci se zeptat jestli můžu použít také bílou orionku?
Ruži05
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 517
Obrázky: 245
Registrován: 2. říjen 2009, 11:26
Zůstatek v hotovosti: 416.92
Bydliště: Jihlava
Věk: 67
Křestní jméno: Růži
Specializace: Vše dělám s láskou21

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod HeRa » 24. říjen 2009, 23:11

Můžeš , ale s bílou bývá potíž. Dej tam o polovinu míň glukozového sirupu a trochu míň vody .
Osvědčilo se mi , když tu smíchanou čokoládu s rozvarem trochu ještě nahřeju a vyloučí se z toho tuk , ten sleju a pak propracuju než zbylý tuk v hmotě zase ztuhne , potom bývá bílá modelovací čokoláda dobrá.Ale nemám vychytaný přesný recept.
Uživatelský avatar
HeRa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4295
Obrázky: 1234
Registrován: 23. březen 2009, 12:02
Zůstatek v hotovosti: 317.62
V bance: 2447.43
Bydliště: Klatovy
Věk: 53
Křestní jméno: Radka
Specializace: vyřádím se na čoko dortech

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod Ruži05 » 25. říjen 2009, 19:13

Beru, díky za odpověd, budu zkoušet. Snad to nějak dopadne. Člověk nad tvými výtvory žasne.
Ruži05
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 517
Obrázky: 245
Registrován: 2. říjen 2009, 11:26
Zůstatek v hotovosti: 416.92
Bydliště: Jihlava
Věk: 67
Křestní jméno: Růži
Specializace: Vše dělám s láskou21

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod Macik36 » 29. říjen 2009, 21:02

Dobrý den, jsem tady nová, zkusila jsem podle vašeho receptu udělat čokoládovou hmotu, ale asi jsem někde udělala chybu.Hmota je stále řídká a od stěn se neodděluje, co s tím? Děkuji za info.

//Bulíček: Maciku, vítám tě! A pamatuj, že podle pravidel fóra si tu všichni povinně tykáme. :souhlas:



Dobře, děkuji :souhlas:
Naposledy upravil Macik36 dne 30. říjen 2009, 17:19, celkově upraveno 1
Macik36
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 59
Obrázky: 126
Registrován: 26. říjen 2009, 14:13
Zůstatek v hotovosti: 211.13
Věk: 46
Křestní jméno: Marcela
Specializace: Začínám, ale moc mě to baví.

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod HeRa » 29. říjen 2009, 21:37

Maciku a jakou jsi použila čokoládu? Pokud je to pořád řídké , tak přidej ještě čokoládu a nebo taky pomůže kakao.
Uživatelský avatar
HeRa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4295
Obrázky: 1234
Registrován: 23. březen 2009, 12:02
Zůstatek v hotovosti: 317.62
V bance: 2447.43
Bydliště: Klatovy
Věk: 53
Křestní jméno: Radka
Specializace: vyřádím se na čoko dortech

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod Macik36 » 30. říjen 2009, 02:04

Děkuji, zkusím to. A dám vědět.


Hotovo, povedlo se, ale musela jsem přidat celou čokoládu. :roll:
Macik36
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 59
Obrázky: 126
Registrován: 26. říjen 2009, 14:13
Zůstatek v hotovosti: 211.13
Věk: 46
Křestní jméno: Marcela
Specializace: Začínám, ale moc mě to baví.

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod zdena » 10. listopad 2009, 20:58

Dnes jsem vyzkoušela modelovací čokoládu od HeRy,a je úplně boží. :souhlas: Zkoušela jsem růžičky,a docela to dopadlo.Jednu jsem potřela zlatou práškovou barvou a nevypadá to taky špatně :tleskam: .Pořád jsem z toho měla strach,ale jde to pěkně udělat. :thanks: za recept. :kytka:
Uživatelský avatar
zdena
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6150
Obrázky: 326
Registrován: 20. květen 2009, 17:26
Zůstatek v hotovosti: 132.01
V bance: 2536.42
Bydliště: Velké Opatovice
Věk: 62
Křestní jméno: Zdeňka
Specializace: mám ráda všechny dobré lidičky

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod Borsana » 19. listopad 2009, 21:33

Skvělá hmota, skvělé růžičky.
Při prohrabávání té veliké hromady časopisů co skladuju jsem zjistila, že mám tento recept doma. To mám z toho, že jsem moc nepekla, ale teď jsem na MD, tak je to s časem lepší - proto jsem růžičky hned vyzkoušela
Uživatelský avatar
Borsana
Dostudovaný začátečník
Dostudovaný začátečník
 
Příspěvky: 269
Obrázky: 192
Registrován: 30. srpen 2009, 21:42
Zůstatek v hotovosti: 310.78
Bydliště: Prostějov
Věk: 49
Křestní jméno: Zdena
Specializace: mamina mimina

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod mandula » 23. listopad 2009, 15:23

:souhlas: je to fakt superne,uz sa ani mne nelepila ,kocky a chlapaci rady su fajne :thanks: :dort:
mandula
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 71
Obrázky: 90
Registrován: 30. září 2009, 13:41
Zůstatek v hotovosti: 157.65
Bydliště: Slovensko,Galanta
Věk: 38
Křestní jméno: Janka
Specializace: torty a zakusky

Re: Modelovací čokoláda a čokoládové růže

Nový příspěvekod danaspou » 15. leden 2010, 15:14

Zkouším tuhle hmotu poprvé a potvůrka je nějaká hrudkovatá. Jakoby zdrclá, to má být nebo jsem někde udělala chybu? Za radu :thanks: .
Uživatelský avatar
danaspou
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4298
Obrázky: 493
Registrován: 28. duben 2009, 14:00
Zůstatek v hotovosti: 1067.06
Bydliště: Dolní Bělá, Plzeň-sever
Věk: 37
Křestní jméno: Dana
Specializace: Cokoli potahovaného a figurky taky můžu

Další

Zpět na Tvorba ozdob z čokolády

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?