• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Drobné cukroví

Samostatná poradna pro tento druh pečení

Moderátor: OlgaC

Pravidla fóra
Nezapomínejte výstižně pojmenovat název tématu.
Témata pojmenovaná např: "Prosím pomoc" nebo "Potřebuji poradit" mohou být bez dalších upozornění vymazána.
!! Než se zeptáte: zkusili jste nejprve funkci HLEDEJ (vpravo nahoře)?. Je velice obtížné odpovídat stále dokola na ty samé otázky, které jsou již na fóru dávno zodpovězeny.
A jste v poradně, každý pochopí, že chcete poradit. Není tedy nutné to v nadpisu zdůrazňovat.

Drobné cukroví

Nový příspěvekod zdena » 16. srpen 2010, 10:42

Nevíte některá/ý,co udělat,když se vykrajuje cukroví a musí se podsypávat,tak ty poslední kousky jsou křivé a hrbaté.Je to určitě moukou,ale dá se to něčím spravit?Třeba přidat tuk?Je mě líto to těsto vyhodit.A protože peču dost drobného po celý rok,tak vždy zbytky smíchám dohromady,a mám jeden druh navíc.Dřív to nebylo tak zlé,ale v poslední době to je hrůza.
Uživatelský avatar
zdena
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6150
Obrázky: 326
Registrován: 20. květen 2009, 17:26
Zůstatek v hotovosti: 132.01
V bance: 2536.42
Bydliště: Velké Opatovice
Věk: 62
Křestní jméno: Zdeňka
Specializace: mám ráda všechny dobré lidičky

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod JuliaA » 16. srpen 2010, 13:31

Delam ze zbytku jablkovy kolac.
JuliaA
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 347
Obrázky: 89
Registrován: 4. leden 2010, 15:06
Zůstatek v hotovosti: 261.72
Bydliště: Praha 9
Věk: 39
Křestní jméno: Julia

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod MajkaH » 16. srpen 2010, 13:36

Zdeni, já někdy tuk do takového zbytku přidávám ( třeba i u medovníků ), protože tím podsypáváním se tam té mouky opravdu dostane hodně :nechapu:
Uživatelský avatar
MajkaH
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3448
Obrázky: 496
Registrován: 26. březen 2009, 10:25
Zůstatek v hotovosti: 1969.35
Bydliště: Táborsko
Věk: 45
Křestní jméno: Majka
Specializace: moc ráda peču a zdobím :-)

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod klekanda » 16. srpen 2010, 20:54

Zdeni, já místo podsypávání vyvaluji na a přes igelit a mouku nepotřebuji.
Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl.
A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je
a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Uživatelský avatar
klekanda
Globální moderátor
Globální moderátor
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3827
Obrázky: 668
Registrován: 23. březen 2009, 15:57
Zůstatek v hotovosti: 6582.23
V bance: 6768.64
Bydliště: Praha
Věk: 69
Křestní jméno: Eva

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod zdena » 16. srpen 2010, 21:33

Evi,no to je nápad.Musím to hned zítra vyzkoušet.mám tam ještě zbytky těsta,tak to zkusím. :thanks:
Uživatelský avatar
zdena
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6150
Obrázky: 326
Registrován: 20. květen 2009, 17:26
Zůstatek v hotovosti: 132.01
V bance: 2536.42
Bydliště: Velké Opatovice
Věk: 62
Křestní jméno: Zdeňka
Specializace: mám ráda všechny dobré lidičky

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod marky » 12. září 2010, 21:22

Zdenko taky vyvaluju tak jako Eva přes igelit.Dám jeden dospod,jeden nahoru po bokách přiložím stejnou šíři bud špejlí,nebo kovových drátu abych měla stejnou šířku těsta a jde to suprovně.Pokud se mi to moc lepí pak jen stáhnu vrchní igelit a popráším štětečkem moukou,přiložím igelit spátky otočím hore nohama a kousky špachtličkou odeberu.Nebo použiju způsob jak jsem psala
Tady
Je lepší shořet, než vyhasnout
Když všichni mluví o nemožnostech, hledej možnosti.
Uživatelský avatar
marky
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1243
Obrázky: 578
Registrován: 23. březen 2009, 14:35
Zůstatek v hotovosti: 432.09
V bance: 0.00
Bydliště: Huslenky,okr.Vsetin
Věk: 39
Křestní jméno: Markéta
Specializace: cukroví,zákusky,dorty a porucha pravopisu

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod Léňa » 2. říjen 2010, 18:37

Já z těch křivějších upečených dělám zbytkový salám.,je to pak další druh nepečeného cukroví a je to super. :souhlas:
Uživatelský avatar
Léňa
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel
 
Příspěvky: 771
Obrázky: 244
Registrován: 28. srpen 2009, 09:33
Zůstatek v hotovosti: 662.98
Bydliště: Olomouc
Věk: 41
Křestní jméno: Lenka

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod jelec » 5. listopad 2010, 17:52

Taky vyvaluji přes sáček a když je nějaké křivé,tak rozdrobím do nějaké náplně do košíčků(šohajky,atd.)místo piškotů :souhlas:
Uživatelský avatar
jelec
Diskutující začátečník
Diskutující začátečník
 
Příspěvky: 129
Obrázky: 69
Registrován: 24. březen 2009, 11:47
Zůstatek v hotovosti: 202.47
Bydliště: FRÝDEK-MÍSTEK
Věk: 39
Křestní jméno: JANA
Specializace: kutilka

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod benyn » 3. květen 2011, 11:09

prosim radu- poleva citronova , kavova na lineckem cukrovi po zaschnuti nadela nevzhledne mapy. Da se tomu nejak zabranit?
benyn
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 23
Obrázky: 15
Registrován: 27. březen 2011, 16:42
Zůstatek v hotovosti: 107.72
Věk: 69
Křestní jméno: eliska

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod Jarek » 7. květen 2011, 07:13

Mě taky někdy dělá citronová poleva mapy. Ale tu používám jenna perníčky. A podle mě to bylo tím, že když jsem do základní polevy přidal citronovou štávu, aby byla řidší tak jsem ji měl málo promíchanou a ona začala vystupovat nahoru. Je to vidět třeba tady na tomhle obrázku.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
Jarek
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7185
Obrázky: 491
Registrován: 22. únor 2010, 20:15
Zůstatek v hotovosti: --
V bance: --
Věk: 25
Křestní jméno: Jaroslav
Specializace: vše kolem cukrařiny

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod zdena » 7. květen 2011, 08:42

Eliško,já do kávové polevy přidávám olej.Podle oka,a vyzkouším na kousku cukroví.Taky se mi stane,že to není úplně ono,ale s tím olejem je to o hodně lepší.
Uživatelský avatar
zdena
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6150
Obrázky: 326
Registrován: 20. květen 2009, 17:26
Zůstatek v hotovosti: 132.01
V bance: 2536.42
Bydliště: Velké Opatovice
Věk: 62
Křestní jméno: Zdeňka
Specializace: mám ráda všechny dobré lidičky

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod benyn » 1. červen 2011, 00:59

Dekuji za rady - vyzkousim Eliska
benyn
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 23
Obrázky: 15
Registrován: 27. březen 2011, 16:42
Zůstatek v hotovosti: 107.72
Věk: 69
Křestní jméno: eliska

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod JarmilaMo » 9. září 2011, 14:57

zdena píše:Nevíte některá/ý,co udělat,když se vykrajuje cukroví a musí se podsypávat,tak ty poslední kousky jsou křivé a hrbaté.Je to určitě moukou,ale dá se to něčím spravit?Třeba přidat tuk?Je mě líto to těsto vyhodit.A protože peču dost drobného po celý rok,tak vždy zbytky smíchám dohromady,a mám jeden druh navíc.Dřív to nebylo tak zlé,ale v poslední době to je hrůza.
Obraz002.jpg


Mě se dobře s těstem pracuje na silikonové podložce a jen na horní straně mám igelit, a také se nic nelepí a tenkou špachtličkou to jde pěkně podebrat. Druhý způsob je od Markétky, taky je fajn.
JarmilaMo
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 385
Registrován: 23. březen 2009, 22:00
Zůstatek v hotovosti: 108.69

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod vladka121 » 30. listopad 2012, 08:34

Zdravím a zaároveň prosím o radu. Také vyvaluji přes igelit a teď se mi stalo, že třeba z dojité dávky poslední plech se mi jakoby zdeformuje. moukou nepodsypávám vůbec. stalo se mi to u malinového a zrovna u lineckého s dírkou :-(. Je možné že to může být špatnou teplotou v troubě? Porušila jsem už nějak těsto? Nechápu to a dost mě to štve. Prosím přišel někdo pročpak to dělá?
vladka121
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 63
Obrázky: 122
Registrován: 3. červen 2010, 11:20
Zůstatek v hotovosti: 220.27
Věk: 40
Křestní jméno: Vladka

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod Jarek » 30. listopad 2012, 20:45

Jestli už jsi neměla těsto spařené. To se stane tak, že těsto dlouho zpracováváš a nebo propracováváš a potom už se v těstě tuk rozpouští a vsakuje se do mouky. Tím se těsto drolí a upečené cukroví je drobivé a tvrdé. Pomůže když do těsta zapracuješ bud kousek másla a nebo vejce a nebo taky když ho po částech zapracuješ do nového těsta .
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
Jarek
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7185
Obrázky: 491
Registrován: 22. únor 2010, 20:15
Zůstatek v hotovosti: --
V bance: --
Věk: 25
Křestní jméno: Jaroslav
Specializace: vše kolem cukrařiny

Re: Drobné cukroví

Nový příspěvekod zdena » 1. prosinec 2012, 18:15

A já jsem začala používat jiný tuk,a cukroví je v pořádku. :souhlas:
Uživatelský avatar
zdena
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6150
Obrázky: 326
Registrován: 20. květen 2009, 17:26
Zůstatek v hotovosti: 132.01
V bance: 2536.42
Bydliště: Velké Opatovice
Věk: 62
Křestní jméno: Zdeňka
Specializace: mám ráda všechny dobré lidičky


Zpět na Perníčky a vánoční cukroví

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?