• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Popraskané perníčky

Samostatná poradna pro tento druh pečení

Moderátor: OlgaC

Pravidla fóra
Nezapomínejte výstižně pojmenovat název tématu.
Témata pojmenovaná např: "Prosím pomoc" nebo "Potřebuji poradit" mohou být bez dalších upozornění vymazána.
!! Než se zeptáte: zkusili jste nejprve funkci HLEDEJ (vpravo nahoře)?. Je velice obtížné odpovídat stále dokola na ty samé otázky, které jsou již na fóru dávno zodpovězeny.
A jste v poradně, každý pochopí, že chcete poradit. Není tedy nutné to v nadpisu zdůrazňovat.

Popraskané perníčky

Nový příspěvekod kykyna » 11. listopad 2012, 22:49

Tak jsem dnes zkoušela perníčky a stále řeším stejný problém. Po upečení jsou pórovité , popraskané a vyboulené. Nemáte někdo radu co s tím?
kykyna
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 631
Obrázky: 130
Registrován: 13. březen 2011, 20:13
Zůstatek v hotovosti: 188.87
Věk: 38
Křestní jméno: Markéta
Specializace: začátečník všeuměl

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Hanys77 » 11. listopad 2012, 23:45

Možná by bylo dobré uvést, jaký máš recept.
Není důležité vědět, ale vědět, kde to najít :)
Selžou-li všechny pokusy, přečti si návod k použití
Uživatelský avatar
Hanys77
Globální moderátor
Globální moderátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7334
Obrázky: 269
Registrován: 5. únor 2010, 12:04
Zůstatek v hotovosti: 8101.96
Bydliště: Prostějov
Věk: 40
Křestní jméno: Hanka
Specializace: cukrářka amatérka, ale baví mě to :o)

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Bibiana25 » 12. listopad 2012, 17:07

Ten recept by bol dobré napísať, aký máš, ale mne to pripadá na viac PRášek DO PEČiva do perníku alebo jedlej sódy. Možno by stačilo trošku ubrať.
A vypozorovala som si u perníčkov a vianočného pečivka, že musím vypínať horkovzduch. Proste pečiem bez ventilátora, bo mi pečivo aj perníky praskali.
Uživatelský avatar
Bibiana25
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6869
Obrázky: 1103
Registrován: 20. květen 2009, 20:19
Zůstatek v hotovosti: 602.01
V bance: 98.05
Bydliště: Skalica, Slovensko
Věk: 44
Křestní jméno: Bibiana

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Jarek » 12. listopad 2012, 18:17

To popraskání mi dělávalo když jsem perníčky potíral vajíčkem před pečením a ne až po upečení. To vyboulení a porovitost mě napadá jestli v receptu není moc jedlé sody a nebo jestly to kypřidlo nemáš špatně rozmíchané.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
Jarek
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7185
Obrázky: 491
Registrován: 22. únor 2010, 20:15
Zůstatek v hotovosti: --
V bance: --
Věk: 25
Křestní jméno: Jaroslav
Specializace: vše kolem cukrařiny

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Bibiana25 » 12. listopad 2012, 21:25

Potieram vajíčkom pred upečením a nepríde mi, že by popraskanie bolo tým spôsobené. Ono asi záleží fakt od toho ktorého receptu.
Ešte mi napadlo.. nechávam perníčky vykrojené ešte odpočívať na plechu, aby cesto dosiahlo izbovú teplotu. Sa mi stávalo, že prvé várky boli ešte chladné(keďže cesto odpočíva v chlade) a vtedy mi zvykli praskať.
Uživatelský avatar
Bibiana25
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6869
Obrázky: 1103
Registrován: 20. květen 2009, 20:19
Zůstatek v hotovosti: 602.01
V bance: 98.05
Bydliště: Skalica, Slovensko
Věk: 44
Křestní jméno: Bibiana

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Jarek » 12. listopad 2012, 23:49

Bibi a to se mi nestáváto jak píšeš že to necháš dojít do pokojové teploty. Taky možná záleží jak která trouba.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
Jarek
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7185
Obrázky: 491
Registrován: 22. únor 2010, 20:15
Zůstatek v hotovosti: --
V bance: --
Věk: 25
Křestní jméno: Jaroslav
Specializace: vše kolem cukrařiny

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod kykyna » 14. listopad 2012, 00:19

Recept mám tento:
400g hl. mouky
120g mouč. cukru
0,5 lžičky jedlé sody
2 lžičky perníkového koření
2 vejce
2 pl medu
60g tuku

Tento recept jsem vyčetla. Musela jsem přidat více tuku. Ono to těsto je už takové pórovité když ho válím. Zkoušela jsem i jiné recepty a taky jsem těsto neměla úplně hladké.
kykyna
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 631
Obrázky: 130
Registrován: 13. březen 2011, 20:13
Zůstatek v hotovosti: 188.87
Věk: 38
Křestní jméno: Markéta
Specializace: začátečník všeuměl

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod dorticek » 14. listopad 2012, 03:38

Markétko mám podobný recept

40 dkg hl mouky
14 dkg ml cukr
6 dkg hery
10 dkg medu
2 vejce
1 lžička sody
1 lžička perníkového koření

Perníky potírám po upečení . Míchám 2 dávky najednou a nechám do druhého dne odpočinout.Pak vyválím potřebné tvary a když mám vše vyváleno až pak zapínám troubu a postupně upeču.
dorticek
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3581
Obrázky: 615
Registrován: 30. září 2009, 23:08
Zůstatek v hotovosti: 1408.58
V bance: 3047.75
Bydliště: Kopřivnice
Věk: 54
Křestní jméno: Alena
Specializace: babička 4 krásných vnuček

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod kykyna » 14. listopad 2012, 08:55

A stačí ti množství toho tuku? Já musela přidat, protože né a né se to spojit. I se mi to těsto jako drolí. Zkusím přidat více tuku. Perníčky také potírám po upečení, ale stejně jsou takové hrbolaté. Asi to bude rukama :krik:
kykyna
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 631
Obrázky: 130
Registrován: 13. březen 2011, 20:13
Zůstatek v hotovosti: 188.87
Věk: 38
Křestní jméno: Markéta
Specializace: začátečník všeuměl

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Hanys77 » 14. listopad 2012, 09:31

Tipla bych, že tam máš málo medu. Asi bych zkusila jiný recept.
Není důležité vědět, ale vědět, kde to najít :)
Selžou-li všechny pokusy, přečti si návod k použití
Uživatelský avatar
Hanys77
Globální moderátor
Globální moderátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7334
Obrázky: 269
Registrován: 5. únor 2010, 12:04
Zůstatek v hotovosti: 8101.96
Bydliště: Prostějov
Věk: 40
Křestní jméno: Hanka
Specializace: cukrářka amatérka, ale baví mě to :o)

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Bibiana25 » 14. listopad 2012, 12:21

Tiež to vidím na málo medu. Ja mám recept na 400 gr. múku síce len s 100gr. hery, ale zato 3PL medu a 4PL mlieka, cesto mám hladké, keď ho dobre prepracujem. Jo a príde mi dosť tých kypridiel, možno to tak má byť, neviem. Ja dávam len 1KL sódy a perníkového prdopeču na špičku noža. Je to tu ten recept. Som s ním moc spokojná, iné medovníčky nerobím. Tento rok som skúšala potierať hneď po upečení a tiež super, majú krajšiu glazúru, ako keď som ich potierala pred pečením.
Naposledy upravil Bibiana25 dne 14. listopad 2012, 17:41, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Bibiana25
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6869
Obrázky: 1103
Registrován: 20. květen 2009, 20:19
Zůstatek v hotovosti: 602.01
V bance: 98.05
Bydliště: Skalica, Slovensko
Věk: 44
Křestní jméno: Bibiana

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Hanys77 » 14. listopad 2012, 12:52

Teď mě ještě napadlo, nespletla sis perníkové koření s kypřícím práškem do perníku? To by tam pak bylo opravdu hodně toho kypřidla.
Není důležité vědět, ale vědět, kde to najít :)
Selžou-li všechny pokusy, přečti si návod k použití
Uživatelský avatar
Hanys77
Globální moderátor
Globální moderátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7334
Obrázky: 269
Registrován: 5. únor 2010, 12:04
Zůstatek v hotovosti: 8101.96
Bydliště: Prostějov
Věk: 40
Křestní jméno: Hanka
Specializace: cukrářka amatérka, ale baví mě to :o)

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod kykyna » 14. listopad 2012, 20:15

Kypřící prášek nedávám jen sodu a koření. Zkusím přidat více medu a uvidím. Dám vědět jak dopadly. Všem :thanks:
kykyna
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 631
Obrázky: 130
Registrován: 13. březen 2011, 20:13
Zůstatek v hotovosti: 188.87
Věk: 38
Křestní jméno: Markéta
Specializace: začátečník všeuměl

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Kikina » 25. listopad 2012, 23:35

Markétko,máš těsto dostatečně odpočinuté já ho nechávám klidně i týden v lednici a pak teprve peču :ahoj:
Uživatelský avatar
Kikina
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 12488
Obrázky: 2234
Registrován: 23. listopad 2009, 22:41
Zůstatek v hotovosti: 14333.35
V bance: 2041.87
Bydliště: Opava
Věk: 63
Křestní jméno: Kristina
Specializace: všechno musím zkusit

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Nobstice » 25. listopad 2012, 23:41

My včera s holčičkama pekly perníčky podle LibuškyM a páč jsem čuně a nechala jsem to na poslední chvíli, tak si těsto neodpočinulo ani dvě hodinky a šlo do trouby. A jsou krásně hlaďounké. :souhlas:
Máš - li něco na srdci, napiš tetce Nobstici
Pokud si nevíte s čímkoliv rady, napište SZ, poradím, pomůžu :-)
Číhám, číhám, na všechno se dívám. Oko mám bystré a jazyk břitký, leč srdce dobré - i když píšu výtky.
Uživatelský avatar
Nobstice
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 21916
Obrázky: 1635
Registrován: 26. březen 2009, 11:30
Zůstatek v hotovosti: 3406.07
V bance: 5016.95
Bydliště: Chomutov
Věk: 51
Křestní jméno: Lenka
Specializace: Dort má mít hezkou podložku a pěkné pozadí

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Kikina » 26. listopad 2012, 00:22

No jó Leni tobě jde prostě všechno :souhlas: : :D,nesnáším takové lidičky :smich: :smich:
Uživatelský avatar
Kikina
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 12488
Obrázky: 2234
Registrován: 23. listopad 2009, 22:41
Zůstatek v hotovosti: 14333.35
V bance: 2041.87
Bydliště: Opava
Věk: 63
Křestní jméno: Kristina
Specializace: všechno musím zkusit

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Jarek » 30. listopad 2012, 07:53

Taky používám těsto od Libušky Mokré. Někdy ho nechávám odpočinout třeba tři týdny a někdy vůbec ne a hned ho zpracovávám a taky jsem nikdy neměl popraskané a nebo puchýře.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
Jarek
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7185
Obrázky: 491
Registrován: 22. únor 2010, 20:15
Zůstatek v hotovosti: --
V bance: --
Věk: 25
Křestní jméno: Jaroslav
Specializace: vše kolem cukrařiny

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod klekanda » 30. listopad 2012, 22:45

Jarek píše:To popraskání mi dělávalo když jsem perníčky potíral vajíčkem před pečením a ne až po upečení. To vyboulení a porovitost mě napadá jestli v receptu není moc jedlé sody a nebo jestly to kypřidlo nemáš špatně rozmíchané.

Jarku, nějak si odporuješ!!!!
Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl.
A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je
a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Uživatelský avatar
klekanda
Globální moderátor
Globální moderátor
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3827
Obrázky: 668
Registrován: 23. březen 2009, 15:57
Zůstatek v hotovosti: 6582.23
V bance: 6768.64
Bydliště: Praha
Věk: 69
Křestní jméno: Eva

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod LentilkaHK » 1. prosinec 2012, 11:43

Nobstice píše:My včera s holčičkama pekly perníčky podle LibuškyM a páč jsem čuně a nechala jsem to na poslední chvíli, tak si těsto neodpočinulo ani dvě hodinky a šlo do trouby. A jsou krásně hlaďounké. :souhlas:

Lze, ale perníčky jsou méně voňavé, když se to koření nerozleží (mám vyzkoušené, jsem mistr v nestíhání :tuk: ).

Jarek píše:Bibi a to se mi nestáváto jak píšeš že to necháš dojít do pokojové teploty.

:?: :!: I don't understand! (Skoro mám nutkání napsat spíš WTF.)
Uživatelský avatar
LentilkaHK
Globální moderátor
Globální moderátor
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4383
Obrázky: 976
Registrován: 27. září 2009, 09:09
Zůstatek v hotovosti: 6223.93
V bance: 1364.89
Bydliště: Ostrava
Věk: 35
Křestní jméno: Lenka
Specializace: Já nevím... figurky?

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Jarek » 1. prosinec 2012, 13:42

Evi včem si odporuji? Nevidím nic co by bylo proti něčemu. Luntilko co tím myslíš?
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
Jarek
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7185
Obrázky: 491
Registrován: 22. únor 2010, 20:15
Zůstatek v hotovosti: --
V bance: --
Věk: 25
Křestní jméno: Jaroslav
Specializace: vše kolem cukrařiny

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Hanys77 » 1. prosinec 2012, 23:53

Víš Jarku, řekla bych, že Eva myslela tento rozpor ;)
Jarek píše:To popraskání mi dělávalo když jsem perníčky potíral vajíčkem...


Jarek píše:...a taky jsem nikdy neměl popraskané a nebo puchýře.


A co nechápeš na Lentilčině údivu? Tvá věta je absolutně nesrozumitelná.
Jarek píše:Bibi a to se mi nestáváto jak píšeš že to necháš dojít do pokojové teploty. Taky možná záleží jak která trouba.


Možná by to chtělo příště míň spěchat, psát čárky a mezery tam, kde patří, přemýšlet o tom, jak to co nejsrozumitelněji napsat a přečíst si to po sobě, než něco odešlu. Já chápu, že se překlep může vloudit, ale aby se vyskytovaly pravidelně je už spíš o něčem jiném, než o náhodě. Ale některé tvé příspěvky jsou opravdu moc pěkně napsané, ale to ti zřejmě před odesláním dělá někdo korekturu ;)
Není důležité vědět, ale vědět, kde to najít :)
Selžou-li všechny pokusy, přečti si návod k použití
Uživatelský avatar
Hanys77
Globální moderátor
Globální moderátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7334
Obrázky: 269
Registrován: 5. únor 2010, 12:04
Zůstatek v hotovosti: 8101.96
Bydliště: Prostějov
Věk: 40
Křestní jméno: Hanka
Specializace: cukrářka amatérka, ale baví mě to :o)

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Jarek » 2. prosinec 2012, 12:19

Nikdo mi korekturu nedělá, skusím si na ty překlepy dát alespon trošičku pozor :oops: .
Ty věty na které reagovala Eva tak tím jsem myslel, že jsem perníčky neměl nikdy popraskané a nebo jsem na nich nikdy neměl puchýře kvůli tomu, že by bylo těsto máslo uleželé. Popraskání mi dělávalo akorát to když jsem perníčky potíral vajíčkem ještě před pečením, ted když je potírám po upečení, ještě horké tak popraskané nejsou.
A ta naeskozumitelná věta. Bibiana v jednom příspěvku říkala, že nechává plechy s vykrájenými tvary nějaký čas odpočívat v místnosti, aby těsto dosáhlo pokojovou teplotu, že když to nedělala tak jí perníčky praskaly.
Já tou větou reagoval na to, že já nenechávám těsto dojít do pokojové teploty a stejně mám perníčky bez puchýřů a nepopraskané, ale že třeba záleží na troubě, každá je totiž jiná.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
Jarek
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7185
Obrázky: 491
Registrován: 22. únor 2010, 20:15
Zůstatek v hotovosti: --
V bance: --
Věk: 25
Křestní jméno: Jaroslav
Specializace: vše kolem cukrařiny

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Nobstice » 3. prosinec 2012, 02:33

Jarek píše: Někdy ho nechávám odpočinout třeba tři týdny

Není to moc? :o
Máš - li něco na srdci, napiš tetce Nobstici
Pokud si nevíte s čímkoliv rady, napište SZ, poradím, pomůžu :-)
Číhám, číhám, na všechno se dívám. Oko mám bystré a jazyk břitký, leč srdce dobré - i když píšu výtky.
Uživatelský avatar
Nobstice
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 21916
Obrázky: 1635
Registrován: 26. březen 2009, 11:30
Zůstatek v hotovosti: 3406.07
V bance: 5016.95
Bydliště: Chomutov
Věk: 51
Křestní jméno: Lenka
Specializace: Dort má mít hezkou podložku a pěkné pozadí

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod Jarek » 3. prosinec 2012, 10:17

Leni není to moc. Někdo zadělává těsto třeba i měsíc dopředu a v pohodě. Tomu se nemůže nic stát když ho máš trošičku v chladnu.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
Jarek
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7185
Obrázky: 491
Registrován: 22. únor 2010, 20:15
Zůstatek v hotovosti: --
V bance: --
Věk: 25
Křestní jméno: Jaroslav
Specializace: vše kolem cukrařiny

Re: Popraskané perníčky

Nový příspěvekod kykyna » 5. prosinec 2012, 10:39

Zpět k tématu :hop: Perníčky jsou upečené. Dělala jsem několik dávek a zkoušela a zkoušela a opravdu tam bylo málo medu. Když jsem dala na 1/2kg mouky 3 PL medu byly perníčky krásně hladké i s těstem se krásně pracovalo. :thanks: všem za rady.
kykyna
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 631
Obrázky: 130
Registrován: 13. březen 2011, 20:13
Zůstatek v hotovosti: 188.87
Věk: 38
Křestní jméno: Markéta
Specializace: začátečník všeuměl


Zpět na Perníčky a vánoční cukroví

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?