• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Jak je to s vejcem v nepečeném?

Samostatná poradna pro tento druh pečení

Moderátor: OlgaC

Pravidla fóra
Nezapomínejte výstižně pojmenovat název tématu.
Témata pojmenovaná např: "Prosím pomoc" nebo "Potřebuji poradit" mohou být bez dalších upozornění vymazána.
!! Než se zeptáte: zkusili jste nejprve funkci HLEDEJ (vpravo nahoře)?. Je velice obtížné odpovídat stále dokola na ty samé otázky, které jsou již na fóru dávno zodpovězeny.
A jste v poradně, každý pochopí, že chcete poradit. Není tedy nutné to v nadpisu zdůrazňovat.

Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod PetraKug » 29. listopad 2012, 16:36

Mám moc ráda nepečené trubičky,našla jsem tento recept.
Ale mám strach,přeci jen,že vejce nejsou tepelně zpracovaná,lze je něčím nahradit?
Ořechové nepečené trubičky

Suroviny:

15 dkg mletých vlašských ořechů
15 dkg moučkového cukru
15 dkg mletých piškotů
2 vejce
1 lžíce kakaa

čokoláda na vaření, tuk ( máslo, nebo ztužený tuk)
bílá, nebo jiná čokoláda na ozdobu

šlehačka, ztužovač
nebo pařížská šlehačka
Postup

Ořechy, cukr, kakao, piškoty a vejce pořádně proděláme.
Těsto rozválíme na igelitu, nebo na vále posypaném moučkovým cukrem, na sílu asi půl centimetru. Nakrájíme na malé čtverečky a natáčíme na malé plechové trubičky.
Necháme zaschnout do druhého dne. Pak stáhneme z trubiček a máčíme v rozehřáté čokoládě. Podle fantazie ještě dozdobíme a necháme ztuhnout.
Plníme šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem, nebo i pařížskou šlehačkou, podle chuti.

Zdroj internet
Uživatelský avatar
PetraKug
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 351
Obrázky: 219
Registrován: 8. červen 2011, 14:45
Zůstatek v hotovosti: 282.17
Bydliště: Plzeň
Věk: 31
Křestní jméno: Petra
Specializace: Úplný amatér,ale snažím se.

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod brambor » 29. listopad 2012, 16:58

Taky jsem na tento receptík koukala ale bojím se vajec v syrovém stavu ,co takhla máslo místo vajec třeba by to šlo :dance:
Uživatelský avatar
brambor
Diskutující začátečník
Diskutující začátečník
 
Příspěvky: 134
Obrázky: 147
Registrován: 19. listopad 2009, 11:12
Zůstatek v hotovosti: 261.57
Bydliště: České Budějovice
Věk: 55
Křestní jméno: Mirka

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod malinkajana » 29. listopad 2012, 17:10

Já dělám nepečené trubičky každý rok a zatím jsme vždy přežili ve zdraví.. :lol:
Ale zas musím říct,že máme svoje domácí vajíčka.. :nechapu:
Uživatelský avatar
malinkajana
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8560
Obrázky: 925
Registrován: 9. leden 2010, 19:37
Zůstatek v hotovosti: 1558.72
Bydliště: Kuřim
Věk: 54
Křestní jméno: Jana
Specializace: amatérská cukrářka a pekeřka

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod vlastoruz » 29. listopad 2012, 18:00

Já teda nepoužívám syrová vejce ani do tiramisu. Domác či kupovaná, vyjde to nastejno.
Uživatelský avatar
vlastoruz
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2680
Obrázky: 1080
Registrován: 8. říjen 2009, 21:32
Zůstatek v hotovosti: 1188.88
Bydliště: Kopřivnice
Věk: 65
Křestní jméno: Vlasta
Specializace: stále se učím ...

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod OlgaC » 29. listopad 2012, 18:59

Já bych do syrových vajec nikdy nešla, mám i svoje slepice, ale přesto ne, toho se bojím.
Zeptejte se, poradím, třeba o tom něco vím.
Pokud si nevíte s čímkoli rady, napište SZ, ráda pomůžu.
Uživatelský avatar
OlgaC
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 22790
Obrázky: 6308
Registrován: 24. březen 2009, 13:36
Zůstatek v hotovosti: 1042.92
V bance: 17084.60
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 52
Křestní jméno: Olina
Specializace: figurky, krajinkové terénní dorty, stavbičky

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod Arielll » 29. listopad 2012, 19:00

Syrová vejce se nahrazují Salkem.
Druhou variantou je pořídit si pasterizovanou vaječnou meláž. Tam salmonela rozhodně nebude.
Prodávají se i pasterizované bílky či žloutky. Jen je nevýhodou litrové balení. I když na vánoce by to nemusel být problém spotřebovat. Po otevření vydrží v lednici cca 14 dnů.
Prodává např. Zeelandia.
Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 45
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod zdena » 29. listopad 2012, 20:27

Já tedy taky syrová vejce nepoužívám.Ale zase na druhou stranu,tyto recepty se syrovým vejcem jsou od našich maminek,babiček,a prababiček,a ty to používaly beze strachu.Vlastně dělám ořechové úlky,a tam je syrový bílek.Dělám je skoro 30 let,a nikomu se taky nic nestalo.
Uživatelský avatar
zdena
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6150
Obrázky: 326
Registrován: 20. květen 2009, 17:26
Zůstatek v hotovosti: 132.01
V bance: 2536.42
Bydliště: Velké Opatovice
Věk: 62
Křestní jméno: Zdeňka
Specializace: mám ráda všechny dobré lidičky

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod Jarek » 29. listopad 2012, 21:27

Já teda osobně , a ani nikdo z mého okolí , neřešíme vejce do nepečeného těsta. Vždy je dáváme bezestrachu. Nikdy nikomu nic nebylo. Vejce do nepečených těst se, ale dají nahradit slazeným kondenzovaným mlékem ( bud salko a nebo tubička piknik ) a nebo jak píše Arielll pasterovanou vaječnou melanží ( prodávají se bud celé vejce a nebo žloutky a nebo bílky zvlášt ) a nebo se dají rozdělat sušená vejce ( nebo bílky a nebo žloutky ) ve vodě a tam taky nic nehrozí.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
Jarek
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7185
Obrázky: 491
Registrován: 22. únor 2010, 20:15
Zůstatek v hotovosti: --
V bance: --
Věk: 25
Křestní jméno: Jaroslav
Specializace: vše kolem cukrařiny

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod sobotkova25 » 30. listopad 2012, 07:21

Dělám vaječný koňak,tam jsou syrové žloutky, celé roky a nic se nám zatím nestalo.Tatarský biftek,tam je taky syrový žloutek , syrové maso a v pohodě. ;) :ahoj:
Uživatelský avatar
sobotkova25
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 14421
Obrázky: 1667
Registrován: 27. duben 2010, 14:18
Zůstatek v hotovosti: 1269.06
V bance: 722.37
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Věk: 64
Křestní jméno: Milena
Specializace: začátečník samouk

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod Jarek » 30. listopad 2012, 07:51

Jaký děláš vaječnák? Já dělám vařený, někdo dělá nevařený. V tom vařeném se žloutky prohřejí.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
Jarek
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7185
Obrázky: 491
Registrován: 22. únor 2010, 20:15
Zůstatek v hotovosti: --
V bance: --
Věk: 25
Křestní jméno: Jaroslav
Specializace: vše kolem cukrařiny

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod PetraKug » 30. listopad 2012, 15:23

copak až tak strach o sebe nemám,ale mám chlapečky 2,5 roku o to mi jde.
A pokud bych nahrazovala salkem,tak v jakém poměru prosím?
Uživatelský avatar
PetraKug
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 351
Obrázky: 219
Registrován: 8. červen 2011, 14:45
Zůstatek v hotovosti: 282.17
Bydliště: Plzeň
Věk: 31
Křestní jméno: Petra
Specializace: Úplný amatér,ale snažím se.

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod Jarek » 30. listopad 2012, 20:41

Salko dávám tak, že v receptu je třeba psaný jeden žloutek a já salko leji a přidávám dokud mi to nepřipadá, že by to odpovídalo jednomu žloutku ( třeba dvě lžíce ).
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
Jarek
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7185
Obrázky: 491
Registrován: 22. únor 2010, 20:15
Zůstatek v hotovosti: --
V bance: --
Věk: 25
Křestní jméno: Jaroslav
Specializace: vše kolem cukrařiny

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod sobotkova25 » 2. prosinec 2012, 17:24

Jarku,na 6 žloutků dávám 2 slazené kondenzované mléka.Šlehám v misce žloutky a přilívám kondenzované mléko.Nakonec rum podle chuti.Dělali jsme si ho tak už jako děti doma.Rum dávám Božkov,kolkovaný ;) :)Sleju do lahví,krásně za pár dní zhoustne,že ho vylizujeme ze štamrlat.Mňam :lol:
Uživatelský avatar
sobotkova25
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 14421
Obrázky: 1667
Registrován: 27. duben 2010, 14:18
Zůstatek v hotovosti: 1269.06
V bance: 722.37
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Věk: 64
Křestní jméno: Milena
Specializace: začátečník samouk

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod moucis » 2. prosinec 2012, 18:29

Presne takhle delam vajecny konak take.Je to asi nejjednodussi recept a chutna bajecne.Jenom jeste pridavam dva vanilkove cukry.Mnam,mnam.
moucis
Začátečník maturant
Začátečník maturant
 
Příspěvky: 176
Obrázky: 22
Registrován: 2. březen 2011, 20:29
Zůstatek v hotovosti: 130.18
Bydliště: Nemecko
Věk: 48
Křestní jméno: Jana
Specializace: vsechno a nic

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod PetraKug » 3. prosinec 2012, 21:46

A žádná šlehačka?
Není to moc hutný?.-)
Uživatelský avatar
PetraKug
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 351
Obrázky: 219
Registrován: 8. červen 2011, 14:45
Zůstatek v hotovosti: 282.17
Bydliště: Plzeň
Věk: 31
Křestní jméno: Petra
Specializace: Úplný amatér,ale snažím se.

Re: Jak je to s vejcem v nepečeném?

Nový příspěvekod moucis » 4. prosinec 2012, 00:22

Kdyz das hodne rumu,tak ne. ;) ,ale ja uz mam deti skoro dospele.Kdyz byly male,tak jsem pridavala kondenzovane neslazene mleko(tatra) a rumovou trest.
moucis
Začátečník maturant
Začátečník maturant
 
Příspěvky: 176
Obrázky: 22
Registrován: 2. březen 2011, 20:29
Zůstatek v hotovosti: 130.18
Bydliště: Nemecko
Věk: 48
Křestní jméno: Jana
Specializace: vsechno a nic


Zpět na Perníčky a vánoční cukroví

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?