• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Marcipán do cukroví

Samostatná poradna pro tento druh pečení

Moderátor: OlgaC

Pravidla fóra
Nezapomínejte výstižně pojmenovat název tématu.
Témata pojmenovaná např: "Prosím pomoc" nebo "Potřebuji poradit" mohou být bez dalších upozornění vymazána.
!! Než se zeptáte: zkusili jste nejprve funkci HLEDEJ (vpravo nahoře)?. Je velice obtížné odpovídat stále dokola na ty samé otázky, které jsou již na fóru dávno zodpovězeny.
A jste v poradně, každý pochopí, že chcete poradit. Není tedy nutné to v nadpisu zdůrazňovat.

Marcipán do cukroví

Nový příspěvekod jiřka » 26. listopad 2009, 22:12

V poslední době narážím na hodně receptů na cukroví,do kterých se má nastrouhat marcipán. Víte někdo,která hmota je myšlena ?? Ráda bych to zkusila,ale znám jen icing a mléčnou modelovací. Myslíte,že je to ta tyčinka,která se prodává třeba v Kaufu ?? Dík
Uživatelský avatar
jiřka
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2976
Obrázky: 755
Registrován: 27. březen 2009, 20:17
Zůstatek v hotovosti: 386.31
Bydliště: Havířov
Věk: 43
Křestní jméno: Jiřka
Specializace: Baví mně tvořit

Re: Marcipán do cukroví

Nový příspěvekod konvalinka » 26. listopad 2009, 22:25

No myslím že se tím určitě myslí pravý marcipán jako prodávají Malátkovi, ten z mandlí.
Uživatelský avatar
konvalinka
Pravidelný přispivatel
Pravidelný přispivatel
 
Příspěvky: 501
Obrázky: 311
Registrován: 26. březen 2009, 19:21
Zůstatek v hotovosti: 1293.18
Bydliště: Obora u Kaznějova
Věk: 40
Křestní jméno: Slávka
Specializace: dorty s figurkami

Re: Marcipán do cukroví

Nový příspěvekod Finem » 26. listopad 2009, 22:40

Ta tyčinka z kaufu je taky pravý marcipán z mandlí. Já ho kupuju, když to mám přímo strouhat do těsta a v pohodě.
Uživatelský avatar
Finem
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2615
Obrázky: 188
Registrován: 26. březen 2009, 19:27
Zůstatek v hotovosti: 231.64
V bance: 1013.38
Bydliště: Zlín
Věk: 39
Křestní jméno: Vlaďka
Specializace: dorty mě baví

Re: Marcipán do cukroví

Nový příspěvekod Dajka » 26. listopad 2009, 22:59

Tak jak holky píšou, myslí se pravý marcipán - třeba ta tyčka. Ale mohu vám říct, že já mám taky spostu takových receptu a dávám tam i normálně mléčný marcipán svůj a vždycky supr. Můžete i tohle vyzkoušet. Vím, mandle to nejsou, jen aroma, ale nám to chutná.
Uživatelský avatar
Dajka
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2353
Obrázky: 211
Registrován: 26. červen 2009, 09:18
Zůstatek v hotovosti: 2769.03
Bydliště: Ostrava
Věk: 42
Křestní jméno: Dagmar
Specializace: ráda zkouším nové

Re: Marcipán do cukroví

Nový příspěvekod OlgaC » 26. listopad 2009, 23:03

Určitě se myslí pravý marcipán, ale mléčný udělá stejnou službu.
Zeptejte se, poradím, třeba o tom něco vím.
Pokud si nevíte s čímkoli rady, napište SZ, ráda pomůžu.
Uživatelský avatar
OlgaC
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 22790
Obrázky: 6308
Registrován: 24. březen 2009, 13:36
Zůstatek v hotovosti: 1042.92
V bance: 17084.60
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 52
Křestní jméno: Olina
Specializace: figurky, krajinkové terénní dorty, stavbičky

Re: Marcipán do cukroví

Nový příspěvekod vladradka » 26. listopad 2009, 23:43

Já taky dělám jeden koláč, kde se přidává marcipán a používám normálně mléčnou hmotu doma dělanou a je to výborné, nedá se poznat ani rozdíl. :souhlas: Takže bych klidně nahradila mléčnou hmotou. :dance:
Uživatelský avatar
vladradka
Občasný přispivatel
Občasný přispivatel
 
Příspěvky: 436
Obrázky: 22
Registrován: 15. září 2009, 22:33
Zůstatek v hotovosti: 153.47
Bydliště: Větřkovice
Věk: 42
Křestní jméno: Radka
Specializace: zkusit se musí vše

Re: Marcipán do cukroví

Nový příspěvekod Bulíček » 27. listopad 2009, 10:08

Jiří já přidávám pravý mandlový marcipán, přesně ty tyčinky z obchodu, ale určitě i ten mléčný bude vyhovující. White icing a jiné fondánové hmoty bych ale nedoporučovala, to už je přecejen o dost jiná hmota.
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11577
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 68.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 49
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Marcipán do cukroví

Nový příspěvekod miskaplyska » 27. listopad 2009, 20:02

Já si koupila nějaký časopis s vánočním pečením a tam je v jennom těstě taky pravý marcipán. Docela mě ten recept zaujal, ale pak mě to nadšení zase přešlo, protože je u něho poznámka, že tento druh cukroví moc dlouho nevydrží a je určen k rychlé spotřebě. Všechno je tam ale tepelně upraveno, tak netuším proč by nemělo . že by právě kvůli marcipánu??
Uživatelský avatar
miskaplyska
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1296
Obrázky: 1088
Registrován: 29. duben 2009, 11:15
Zůstatek v hotovosti: 1457.65
Bydliště: Žeravice
Věk: 36
Křestní jméno: Michala

Re: Marcipán do cukroví

Nový příspěvekod OlgaC » 27. listopad 2009, 20:05

To kvůli marcipánu určitě nebude, ten vydrží měsíce. Ale tepelně upravené cukroví s marcipánem - to mi nějak nehraje. Že by se teplem kazil?
Zeptejte se, poradím, třeba o tom něco vím.
Pokud si nevíte s čímkoli rady, napište SZ, ráda pomůžu.
Uživatelský avatar
OlgaC
Globální moderátor
Globální moderátor
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 22790
Obrázky: 6308
Registrován: 24. březen 2009, 13:36
Zůstatek v hotovosti: 1042.92
V bance: 17084.60
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 52
Křestní jméno: Olina
Specializace: figurky, krajinkové terénní dorty, stavbičky

Re: Marcipán do cukroví

Nový příspěvekod miskaplyska » 27. listopad 2009, 20:57

Oli, taky to nechápu, a z čistě experimentálních důvodů ten recept určitě zkoušet nebudu. Až budu doma, tak ho sem písnu, kdyby to někdo chtěl přece jen vyzkoušet.
Uživatelský avatar
miskaplyska
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1296
Obrázky: 1088
Registrován: 29. duben 2009, 11:15
Zůstatek v hotovosti: 1457.65
Bydliště: Žeravice
Věk: 36
Křestní jméno: Michala

Re: Marcipán do cukroví

Nový příspěvekod Jarek » 20. květen 2011, 16:08

A stane se něco když do těsta dám místo marcipánu Varnu? A nebo je lepší raději použít mléčný marcipán?
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
TENTO ÚČET BYL ZABLOKOVÁN. NEPOSÍLEJTE SOUKROMÉ ZPRÁVY, UŽIVATEL NEMÁ MOŽNOST SI JE PŘEČÍST.
Jarek
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 7185
Obrázky: 491
Registrován: 22. únor 2010, 20:15
Zůstatek v hotovosti: --
V bance: --
Věk: 25
Křestní jméno: Jaroslav
Specializace: vše kolem cukrařiny


Zpět na Perníčky a vánoční cukroví

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?