• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Aromatizované ochutené oleje

Předkrmy, chlebíčky, pomazánky, chuťovky, nakládané dobroty - NE SALÁTY!

Aromatizované ochutené oleje

Nový příspěvekod EKrausova » 18. květen 2015, 20:13

Vhodné na ochutenie šalátov, rizota, cestovín, marinovanie, pečenie a dusenie mäsa...
Základnou surovinou je olivový olej (ja opäť používam neutrálnejší slnečnicový olej), ktorý ochutíte podľa toho, čo máte radi- chilli, cesnakom, bylinkami čerstvými alebo sušenými (medvedím cesnakom, bazalkou, rozmarínom, bobkovým listom... fantázii sa medze nekladú)

Postup
je veľmi jednoduchý - do čistej a suchej fľaše vložíme papričky, korenie a bylinky podľa vlastného výberu a zalejeme olejom (niekto ho predtým trochu zahreje, ja to nerobím)
Na obrázku je chilli olej (sušené chilli papričky, štipka majoránky, korenie 4 farieb) a olej rozmarínovo cesnakový, u nás používaný hlavne na pečené zemiaky (medvedí cesnak, 2-3 strúčky klasického cesnaku, 5 vetvičiek rozmarínu, bobkový list).
Olej ochutený sušenými bylinkami a papričkami treba lúhovať dlhšie, ale je trvanlivejší, s čerstvými bylinkami je pripravený rýchlejšie, je aromatickejší, ale podľa diskusií na nete ho treba uchovávať v chladničke, pretože by mohol začať kvasiť.
Fľaška s ochuteným olejom je veľmi dekoratívna a preto ju môžeme použiť aj ako darček.

život nie je to čo chceš, ale to, čo vydržíš
Uživatelský avatar
EKrausova
Globální moderátor
Globální moderátor
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 13445
Obrázky: 570
Registrován: 29. červenec 2011, 15:04
Zůstatek v hotovosti: 69.71
V bance: 6086.64
Bydliště: Martin, Slovensko
Věk: 57
Křestní jméno: Eva
Specializace: preklepy

Zpět na Studená kuchyně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?