• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Slané krekry z brambor nebo tvarohu

Chleby, housky, rohlíky, bagety atd. - sladké pečivo NE, na to je dost kategorií v dortové sekci.

Slané krekry z brambor nebo tvarohu

Nový příspěvekod Bulíček » 17. březen 2012, 08:13

Základní dávka:
  • 250g hladké mouky
  • 250g ve slupce vařených studených brambor (nebo 250g netučného tvarohu)
  • 250g másla nebo margarínu (já dávám Heru)
  • špetka prášku do pečiva
  • sůl a koření dle chuti – pepř, pálivá paprika, směs (adžika, provensálské, indické,či jiné)
  • 1 vejce na pomazání

Postup:
Brambory nastrouháme, smícháme se změklým tukem a moukou s práškem, osolíme, okořeníme a uděláme kouli, která nejspíš ještě lepí, ale mouku už nepřidáváme. Dáme do mikroténu a do chladničky asi na půl hodiny. Pak na pomoučněném vále vyválíme asi na 3mm a vykrajujeme kolečka, nebo nakrájíme rádýlkem na obdélníčky. Na plechu potřeme rozšlehaným vejcem a ještě můžeme posypat mákem, kmínem nebo semínky lnu či sezamu. Pečeme opatrně, je rychle hotové a připaluje se. Když nechceme, nedáváme do těsta prášek do pečiva, jde to i bez něho. Místo vařených brambor můžeme použít měkký netučný tvaroh se stejným úspěchem.
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11577
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 68.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 48
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Slané krekry z brambor nebo tvarohu

Nový příspěvekod lumpik77 » 2. červen 2012, 23:02

Cez týždeň vyskúšam,len mám dilemu či tvarohové,alebo zemiakové.Ktoré sú podľa Teba chutnejšie a aká je ich trvanlivosť? :thanks:
Uživatelský avatar
lumpik77
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6814
Obrázky: 27
Registrován: 12. říjen 2011, 12:24
Zůstatek v hotovosti: 117.38
V bance: 204.85
Bydliště: Bratislava III -Krasňany
Věk: 39
Křestní jméno: Inka

Re: Slané krekry z brambor nebo tvarohu

Nový příspěvekod Bulíček » 28. říjen 2012, 12:59

Jéj, nevšimla jsem si včas. Podle mě jsou lepší ty z brambor. A trvanlivost je velice krátká, protože u nás se vždycky ppo nich prostě jen zapráší :-)
Hlupák hledá chyby u jiných, moudrý člověk u sebe.
Uživatelský avatar
Bulíček
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 11577
Obrázky: 1705
Registrován: 15. březen 2009, 17:19
Zůstatek v hotovosti: 68.07
V bance: 201.25
Bydliště: Praha
Věk: 48
Křestní jméno: Lucie
Specializace: cukraření, pečení, vaření

Re: Slané krekry z brambor nebo tvarohu

Nový příspěvekod EKrausova » 16. září 2016, 11:05

môžem potvrdiť, trvanlivosť vééľmi krátka :lol: vysoko "žravá záležitosť"
270709270709
tvarohové s bohatou posýpkou od Emmy
život nie je to čo chceš, ale to, čo vydržíš
Uživatelský avatar
EKrausova
Globální moderátor
Globální moderátor
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 13375
Obrázky: 560
Registrován: 29. červenec 2011, 15:04
Zůstatek v hotovosti: 28.54
V bance: 6590.64
Bydliště: Martin, Slovensko
Věk: 57
Křestní jméno: Eva
Specializace: preklepy


Zpět na Domácí pečivo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?