• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Domácí BAILEYS

Domácí Baileys

Nový příspěvekod žofinka » 29. září 2009, 13:05

  • 2 salka
  • 0,5l rumu
  • 1 smetana ke šlehání

Salka vaříme cca 2 hodiny, poté necháme úplně vychladnout a zašleháme s rumem, nakonec přilijeme smetanu a ještě chvilku ušleháme.
Plníme do lahví a necháváme řádně vychladit :kytka:


To já zase nemusím vaječný likér,ale tohle ve sklence s ledem...hmmmm..už aby byly Vánoce :smich:
Až Ti bude smutno, otoč se tváří ke slunci a všechny stíny padnou za Tebe!
Uživatelský avatar
žofinka
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1041
Obrázky: 230
Registrován: 23. březen 2009, 13:37
Zůstatek v hotovosti: 346.05
Bydliště: Chrudim
Věk: 33
Křestní jméno: Mirka
Specializace: Usměv za každé situace :o)

Baileys

Nový příspěvekod janaba27 » 1. říjen 2009, 13:26

  • 2 salka
  • 2 mandlové pudinky - uvařit v 1,25l (i trochu více) mléka
  • rum dle chuti

K uvařenému pudinku vešleháme salka, která jsme 2 hodiny vařili ve vodní lázni a podle chuti ochutíme rumem. :souhlas:

Je to opravdu luxusní a hodně rychle mizí. Děláme jej i na různé oslavy. :vlna: :vlna:
JANINA
Uživatelský avatar
janaba27
Diskutující začátečník
Diskutující začátečník
 
Příspěvky: 142
Obrázky: 57
Registrován: 7. srpen 2009, 12:46
Zůstatek v hotovosti: 177.12
Bydliště: Milevsko
Věk: 37
Křestní jméno: Jana
Specializace: zkouším, co vše umím

Re: Baileys

Nový příspěvekod Ivushkak » 7. říjen 2009, 20:20

Teď, jak tu vidím tenhle recept jsem si vzpomněla, že jsem ho kdysi dělala taky. Proštrachala jsem honem recepty a našla! Jen v tom mém receptu mám ještě navíc ampulku mandlové tresti, jinak vše souhlasí. A já souhlasím s tím, že likérek je opravdu vynikající a vřele doporučuju ho vyzkoušet.
Uživatelský avatar
Ivushkak
Stálý přispivatel
Stálý přispivatel
 
Příspěvky: 976
Obrázky: 1300
Registrován: 26. březen 2009, 20:39
Zůstatek v hotovosti: 3273.07
Bydliště: Brno
Věk: 45
Křestní jméno: Ivana
Specializace: Tvoření mě baví :-)

Re: Baileys

Nový příspěvekod janaba27 » 7. říjen 2009, 21:17

Tak ta tresť tomu může přidat ještě další chuťově velmi zajímavý šmrnc. Nooo, asi zkusíme letos do 1 lahve přidat :ahoj:
JANINA
Uživatelský avatar
janaba27
Diskutující začátečník
Diskutující začátečník
 
Příspěvky: 142
Obrázky: 57
Registrován: 7. srpen 2009, 12:46
Zůstatek v hotovosti: 177.12
Bydliště: Milevsko
Věk: 37
Křestní jméno: Jana
Specializace: zkouším, co vše umím

Re: Domácí Baileys

Nový příspěvekod Ani44 » 24. listopad 2009, 00:42

Moc děkuji za recept, dnes vyrobeno a nemá to chybu.
Ani44
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 1
Registrován: 24. listopad 2009, 00:36
Zůstatek v hotovosti: 100.00
Věk: 47

Re: Baileys

Nový příspěvekod Henadi » 16. prosinec 2009, 21:50

Já tedy dvě hodinky vařím salko, potom k tomu v mixérku přimíchám ještě dvě kondenzovaná mléka, mandlový puding klasicky udělaný, rum a mandlovou tresť dle chuti :)))
Uživatelský avatar
Henadi
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 12
Obrázky: 7
Registrován: 16. prosinec 2009, 21:47
Zůstatek v hotovosti: 114.09
Bydliště: České Budějovice
Věk: 33
Křestní jméno: Hani
Specializace: zatím se hledám:)

Domácí Baileys

Nový příspěvekod simona160 » 10. březen 2011, 15:14

  • 2 plechovky Salka,
  • 1 mandlový pudink.
  • 1/2 l mléka,
  • 1/2 l rumu


Plechovky salka dáme na 2 hodiny vařit z toho 1,5 hodiny necháme jen mírně bublat.
Mandlový pudink uvaříme v mléku bez cukru. Až vychladne salko i pudink vše umixujeme s rumem a pak případně přecedíme.
člověk se učí celý život
simona160
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3276
Obrázky: 866
Registrován: 7. říjen 2010, 21:43
Zůstatek v hotovosti: 355.08
V bance: 2109.59
Bydliště: Ostrava
Věk: 43
Křestní jméno: Simona

Domácí Baileys(s whiskou)

Nový příspěvekod LenkaMej » 13. prosinec 2011, 19:48

Domácí Baileys, jak ho dělám já:

  • 2 kondenzovaná slazená mléka
  • cca 0,4l whisky
  • 0,5l mléka
  • 1 sáček pudinku s mandlovou příchutí
  • 1 kondenzované neslazené mléko

Neotevřené plechovky kondenzovaného mléka vložíme do hrnce s vodou tak, aby byly zcela potopeny, a vaříme dvě hodiny.Poté je necháme vychladnout.
Podle návodu uvaříme pudink a opět jej necháme vychladnout. Během chladnutí pudink mícháme, aby se nevytvořil škraloup nebo překryjeme igelit. sáčkem. Ztuhlý obsah plechovek přendáme do mixéru, přidáme pudink a mixujeme, postupně přidáváme whisky(dle chuti i více, ale alespoň těch 0,4l určitě) a kondenzované mléko. Hotový likér slijeme do lahví a necháme odležet, alespoň pár dní.
Uživatelský avatar
LenkaMej
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2381
Obrázky: 1029
Registrován: 1. listopad 2010, 10:34
Zůstatek v hotovosti: 1360.05
Bydliště: Velké Meziříčí
Věk: 32
Křestní jméno: Lenka

Re: Domácí Baileys

Nový příspěvekod lumpik77 » 9. leden 2012, 12:32

A ja ho robím zasa takto:

  • 2 sladené Salká
  • 2 mandľové pudingy
  • 1 kakaový puding
  • 0,7l whisky
  • 1,5l mlieka

Salko varíme v konzervách vo vode 2hodiny. Uvaríme pudingy. Vychladnuté zmiešame a prilievame whisky.
Uživatelský avatar
lumpik77
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6814
Obrázky: 27
Registrován: 12. říjen 2011, 12:24
Zůstatek v hotovosti: 117.38
V bance: 204.85
Bydliště: Bratislava III -Krasňany
Věk: 40
Křestní jméno: Inka

Domácí BAILEYS

Nový příspěvekod Soptice » 23. srpen 2014, 18:22

Potřebujeme:
  • 1/2l mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka (2 hodiny vařit ponořené v hrnku s vodou,pak nechat vychladnout)
  • 1 mandlový pudink
  • 1/2l whisky nebo rumu


Uvaříme pudink s 1/2l mléka a cukrem, necháme vychladnout, občas mícháme,karamelové mléko dáme do šlehače,přidáme pudink a šleháme, postupně přiléváme whisky nebo rum podle chuti. Skladujeme v chladu. Baileys nechte pár dní odležet, má lepší chuť.Podávejte s ledem.
Žij každý den svého života,jako by byl první a jako by byl poslední.
Kim Anderson
Uživatelský avatar
Soptice
Těžký závislák
Těžký závislák
 
Příspěvky: 20452
Obrázky: 2636
Registrován: 22. únor 2010, 11:12
Zůstatek v hotovosti: 2243.91
V bance: 2426.85
Bydliště: Okres Ústí n/Orlicí - Sopotnice
Věk: 69
Křestní jméno: Jiřina
Specializace: učím se,učím se,učím se.

Re: Domácí BAILEYS

Nový příspěvekod veroniqc31 » 31. říjen 2016, 19:35

výborný recept :) a osvedčil sa aj v nealko verzii bez rumu. skoro ako puding ale super aj tak :)
Uživatelský avatar
veroniqc31
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 13
Registrován: 31. říjen 2016, 19:19
Zůstatek v hotovosti: 105.09
Věk: 31
Křestní jméno: Veronika
Specializace: Milovníčka parfémov a pekných vôní :)


Zpět na Likéry

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?