• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Špagetová bábovka s brokolicou a bryndzou

Omelety, langoše atd.

Špagetová bábovka s brokolicou a bryndzou

Nový příspěvekod EKrausova » 26. únor 2017, 19:06

Základné suroviny:
  • špagety (keď použijeme makaróny, rez bude zaujímavejší)
  • brokolica
  • bryndza (možno nahradiť taveným alebo strúhaným tvrdým syrom)
  • olej a plátok masla
  • mlieko a múka na bešamel
  • tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy alebo zapekacej nádoby
  • soľ, korenie, trochu citrónovej trávy (nemusí byť)

Množstvo surovín prispôsobíme svojej chuti a počtu stravníkov, bešamelu musí byť "hodne", aby spojil cestoviny a zeleninu.

Postup
Špagety a brokolicu predvaríme a scedíme (ja uvarím najprv brokolicu a potom v tomto "vývare" špagety, získajú príchuť brokolice), uvaríme bešamel (na oleji s kúskom masla), rozpustíme v ňom bryndzu alebo syr a podľa chuti osolíme a okoreníme. Bábovkovú formu alebo inú vhodnú nádobu vymastíme, vysypeme strúhankou a vrstvíme- celý spodok pokryjeme bešamelom, rozložíme špagety, posypeme ružičkami brokolice, opäť zalejeme bešamelom- pokračujeme až do spotrebovania surovín. Pečieme asi na 180 stupňov do zlatista (ja som mala len jednu vrstvu, trvalo to asi 20 minút).
Nákyp chutí aj za studena (vtedy sa aj lepšie krája, za tepla je použitie bábovkovej formy vlastne zbytočné, nákyp zrejme bez vychladnutia pekne nevyklopíme)

život nie je to čo chceš, ale to, čo vydržíš
Uživatelský avatar
EKrausova
Globální moderátor
Globální moderátor
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 13437
Obrázky: 564
Registrován: 29. červenec 2011, 15:04
Zůstatek v hotovosti: 59.64
V bance: 6086.64
Bydliště: Martin, Slovensko
Věk: 57
Křestní jméno: Eva
Specializace: preklepy

Zpět na Bezmasá jídla slaná

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?