• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Šafránové rizoto

Rizota, kuskus se zeleninou nebo masem, bulgur, pokrmy z jáhel atd.

Šafránové rizoto

Nový příspěvekod Bibiana25 » 31. leden 2014, 15:03

  • 200gr ryže Arborio
  • 500ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 100ml bieleho vína
  • 1 stredná cibuľa
  • 50gr masla
  • 60gr parmezánu alebo grana padano
  • 2-3PL olivového oleja
  • trošku bieleho mletého korenia
  • šafrán

Šafrán si namočíme v troške vývaru, aby sa uvoľnila chuť a vôňa.
Cibuľku nakrájame na drobno a zľahka v hrnci osmahneme na olivovom oleji, pridáme neprepláchnutú ryžu a chvíľku posmažíme na cibuľke. Zalejeme vínom a cca 2 naberačkami vývaru, okoreníme a varíme ryžu neprikrytú cca 18-20 minút za častého miešania a postupného podlievania vývarom. Konzistencia musí byť stále kašovitá. Počas varu pridáme vývar so šafranom. Tesne pred dovarením pridáme maslo a vmiešame. Odstavíme z varu a vmiešame strúhaný syr. Maslo a syr zabezpečia krémovú konzistenciu rizota. Môžeme pridať na sucho osmahnuté plátky Prosciutto Crudo alebo Pancetty. Konzumujeme ako samostatné jedlo, alebo ako prílohu k medajlónkom z bravčovej panenky.
Uživatelský avatar
Bibiana25
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 6869
Obrázky: 1103
Registrován: 20. květen 2009, 20:19
Zůstatek v hotovosti: 602.01
V bance: 98.05
Bydliště: Skalica, Slovensko
Věk: 44
Křestní jméno: Bibiana

Re: Šafránové rizoto

Nový příspěvekod sepultura » 27. srpen 2014, 13:32

12345
sepultura
Mlčoch
Mlčoch
 
Příspěvky: 1
Registrován: 27. srpen 2014, 13:28
Zůstatek v hotovosti: 100.01
Věk: 59
Křestní jméno: Jana


Zpět na Rýže a obiloviny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?