• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Likérové špičky

Zákusky, které můžeme vidět v ckukrárnách koňakové špičky, indiánci, punčové řezy apod. (kromě odpalovaných - ty mají samostatnou kategorii).

Moderátor: Arielll


Jak vám chutnalo?

Vynikající
1
100%
Dobré
0
Žádná hlasování
Už jsem jedl/a lepší
0
Žádná hlasování
Hrůza
0
Žádná hlasování
Podle receptu se to nedá vyrobit
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 1

Likérové špičky

Nový příspěvekod HeRa » 12. červenec 2009, 22:37

  • 200g voda -
  • 150g cukr krupice -
  • 40g sójový pudr ( používám sojovou hladkou mouku z BIO prodejny)
  • 300g stolní margarín ( v cukrárnách dávají 100% tuk , já dala 1/2 dávky stela a 1/2 dávky másla)
  • 50g kakao


Tohle všechno dát do hrnce a povařit 5 minut - pořád míchat a po odstavení z ohně, do horké směsi vmíchat
  • 300 g cukrářské kakaové polevy
(např.pecičky Carla, já dávám MasterMartini -čokoládovou polevu-prodávají Malátkovi)

Po vychladnutí hmotu vyšlehat v robotu na hladký krém (šleháním zesvětlá). Naplníme do sáčku se speciálním nástavcem na špičky a nastříkáme na buflery tvar likérové špičky. Dáme do lednice zatuhnout.
Po zatuhnutí naplníme otvory v krému vaječným koňakem nebo tekutou náplní:

    Do:
  • 70 g teplé vody zašleháme
  • 160 g Mixaru (vanilkový krém v prášku)
  • 80g fondánu


V MW zahřejeme a promícháváme až se fondán rozpustí a přidáme trochu rumového aroma. Vlažným tekutým krémem plníme špičky a uzavřeme pusinkou z čokoládového krému -a dáme zase ztuhnout do lednice
Vychlazené zákusky máčíme ve vlažné čokoládové polevě ředěné:

  • 400g čokoládové polevy + 125 g 100% tuku rozehřát asi při teplotě 40°C ve vodní lázni
  • nebo opatrně v MW za stálého promíchávání po pár vteřinách

Buflery:
  • 4 vejce
  • 100 g cukr krupice
  • 130 g hladké moukay
  • 20g škrobu


Ušleháme bílky + 60g cukru v pevný sníh.
Žloutky + 40g cukru také vyšlehat v jiné nádobě a opatrně postupně přidávat po troškách sníh a mouku a jakoby převalovat a spojit. Zbytečně dlouho nemíchat!!!
Hmotu naplnit do sáčku a na plech vyložený obyčejným balícím papírem natříkat kopečky a hned péct ve vyhřáté troubě do růžova.
Po vychladnutí buflery potřít čokoládou a pak na to můžeme stříkat špičky.
Uživatelský avatar
HeRa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4295
Obrázky: 1234
Registrován: 23. březen 2009, 12:02
Zůstatek v hotovosti: 317.62
V bance: 2447.43
Bydliště: Klatovy
Věk: 53
Křestní jméno: Radka
Specializace: vyřádím se na čoko dortech

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod mivojti » 13. červenec 2009, 08:40

koukám, že máme uplně stejný recept, já ho mám z cukrářských technologii, jsou to moc fajn normy, vše podle nich vychází super, jenom v buflerech mám o 50 g víc mouky a škrob dávám kukuřičný. Ohledně toho tuku v krému ve výrobnách berou většinou od Vamixu, jsou to super margariny, ale je těžké se k nim dostat.
Rád pomohu a poradím, samozřejmě, pokud vím. Michal
Uživatelský avatar
mivojti
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 3611
Obrázky: 406
Registrován: 24. květen 2009, 23:20
Zůstatek v hotovosti: 7.36
V bance: 1612.73
Bydliště: Nové Město na Moravě
Věk: 52
Křestní jméno: Michal Pavel
Specializace: krémová klasika

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod Dajka » 13. červenec 2009, 19:04

za tento recept jsem velmi vděčná. Dík. Jen otázečka. Dá se něčím nahradit ten Mixar? Nikdy jsem s ním nedělala a myslím, že se k němu asi na své možnosti ani nedostanu. Nebo je i v přijatelném množství?
Uživatelský avatar
Dajka
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2353
Obrázky: 211
Registrován: 26. červen 2009, 09:18
Zůstatek v hotovosti: 2769.03
Bydliště: Ostrava
Věk: 42
Křestní jméno: Dagmar
Specializace: ráda zkouším nové

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod HeRa » 13. červenec 2009, 21:29

jj mivojti , taky mám cukrářské technologie , je tam všechno , jen se musí dávky hodně zmenšit ;) .Dneska se dají sehnat téměř všechny suroviny ,ale tuky jsou baleny v blocích po 2,5kg a 4 v krabici,ale zase mají dost velkou trvanlivost a dá se to spotřebovat.
dajko - mixar se dá koupit v 1kg balení a koupila jsem ho u firmy Hana z Č.Budějovic-zasílají i na dobírku. kontakt
A taky jsem to jednou nahradila řidším pudinkem smíchaným vaječným koňakem.
Uživatelský avatar
HeRa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4295
Obrázky: 1234
Registrován: 23. březen 2009, 12:02
Zůstatek v hotovosti: 317.62
V bance: 2447.43
Bydliště: Klatovy
Věk: 53
Křestní jméno: Radka
Specializace: vyřádím se na čoko dortech

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod IJohny » 14. červenec 2009, 10:54

Knihu cukrářská technologie - tak tu mám taky doma, musela jsem ji mít ve škole. ta je fakticky dobrá
Držet hubu a prd je umění
Uživatelský avatar
IJohny
Pečený(á)-vařený(á)
Pečený(á)-vařený(á)
 
Příspěvky: 15452
Obrázky: 3105
Registrován: 23. březen 2009, 10:30
Zůstatek v hotovosti: 612.17
V bance: 2456.60
Bydliště: Starý Klíčov - okr.Domažlice
Věk: 40
Křestní jméno: IVETA
Specializace: Že by dorty?

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod Dajka » 14. červenec 2009, 11:16

Radko, jsi zlatá. A seženu si i ten mixar -ať se to naučím jak se patří.
To se doma zblázní radostí a moji známi taky.
Uživatelský avatar
Dajka
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2353
Obrázky: 211
Registrován: 26. červen 2009, 09:18
Zůstatek v hotovosti: 2769.03
Bydliště: Ostrava
Věk: 42
Křestní jméno: Dagmar
Specializace: ráda zkouším nové

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod maivmi » 15. červenec 2009, 14:03

Já kdysi dělala nějaké falešné špičky,nebyly špatné,ale nebylo to ono,takže až naberu sil,tak tyhle určitě taky zkusím,moje rodinka má špičky moc ráda,a jestli se mi opravdu povedou tak budu mit velikánskou radost,takže tímto děkuji za super recept
Uživatelský avatar
maivmi
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4596
Obrázky: 715
Registrován: 5. červen 2009, 16:14
Zůstatek v hotovosti: 1709.74
Bydliště: Hradec Králové
Věk: 50
Křestní jméno: Eva
Specializace: dorty mě vzaly za srdce,balení dárků,bižuterie

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod bigos » 10. prosinec 2010, 10:58

Ahoj holky, já se na recept chystám teď na vánoce jen bych potřebovala malinkou radu teda spíš mám otázečku, jestli se dá ta čoko poleva nahradit klasickou čokoládou na vaření? :roll: dík moc
Uživatelský avatar
bigos
Rozkoukávající se začátečník
Rozkoukávající se začátečník
 
Příspěvky: 64
Obrázky: 64
Registrován: 25. srpen 2010, 07:46
Zůstatek v hotovosti: 13.73
V bance: 113.27
Bydliště: Černín u Znojma
Věk: 36
Křestní jméno: Jitka
Specializace: Jsem blázen do pečení

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod MartinaF » 10. prosinec 2010, 14:19

Jasně, hlavně, že to bude polité čokoládou. Je jedno, jestli to nazveš čokoládovou polevou, nebo čokoládou na vaření. :souhlas:
MartinaF
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 35
Obrázky: 25
Registrován: 10. březen 2010, 18:54
Zůstatek v hotovosti: 148.34
Bydliště: Most - Vtelno
Věk: 50
Křestní jméno: Martina
Specializace: všechno sladké

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod Jituše » 2. květen 2011, 21:01

Prosím,rozumím tomu dobře?? Mám vařit vodu,cukr,mouku,kakao i tuk??? :thanks:
Jituše
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: 1. únor 2010, 14:33
Zůstatek v hotovosti: 100.01
Věk: 56
Křestní jméno: Jitka
Specializace: Baví mě dorty

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod HeRa » 3. květen 2011, 08:37

jj přesně tak
Uživatelský avatar
HeRa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4295
Obrázky: 1234
Registrován: 23. březen 2009, 12:02
Zůstatek v hotovosti: 317.62
V bance: 2447.43
Bydliště: Klatovy
Věk: 53
Křestní jméno: Radka
Specializace: vyřádím se na čoko dortech

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod bejulik » 22. listopad 2011, 08:57

Ahojky. Chcela by som sa opýtať, či je možné si krém urobiť deň vopred a na druhý deň vyšľahať a striekať na piškóty. Alebo je lepšie to urobiť hneď? A môžem použiť namiesto Stely Ceru (100% tuk)? :thanks:
bejulik
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: 14. červen 2011, 11:33
Zůstatek v hotovosti: 100.09
Věk: 34

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod HeRa » 22. listopad 2011, 09:03

Můžeš si ten krém udělat den dopředu , ale před šleháním si ho mírně nahřej v MWT na pokojovou teplotu aby se při šlehání nesrážel. ten tuk můžeš použít, v cukrárnách špičky běžně dělají se 100% tukem, líp se s tím pracuje.
Uživatelský avatar
HeRa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4295
Obrázky: 1234
Registrován: 23. březen 2009, 12:02
Zůstatek v hotovosti: 317.62
V bance: 2447.43
Bydliště: Klatovy
Věk: 53
Křestní jméno: Radka
Specializace: vyřádím se na čoko dortech

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod bejulik » 22. listopad 2011, 13:21

Veeeeeeeľmi pekne :thanks: a btw - vieš úžasne pracovať s čokoládou :souhlas:
bejulik
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: 14. červen 2011, 11:33
Zůstatek v hotovosti: 100.09
Věk: 34

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod bejulik » 25. listopad 2011, 10:18

:thanks: za super receptík - špičky sa vydarili :tleskam: Nemám ešte klasickú likérovú špičku na vytláčanie, ale na piškótku som striekala krém dookola :D
bejulik
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: 14. červen 2011, 11:33
Zůstatek v hotovosti: 100.09
Věk: 34

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod vanousek » 18. duben 2012, 09:15

kolik je z této dávky asi kusů,pokud to budu stříkat na klasické piškoty? :thanks: :thanks:
Uživatelský avatar
vanousek
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 31
Obrázky: 173
Registrován: 28. leden 2010, 16:11
Zůstatek v hotovosti: 394.71
Bydliště: Červená Voda
Věk: 43
Křestní jméno: Věra
Specializace: Pečení mě baví

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod HeRa » 18. duben 2012, 11:37

Jo, to je otázka . Vyzkoušej to a pak se s námi poděl o poznatky ;) .
Uživatelský avatar
HeRa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4295
Obrázky: 1234
Registrován: 23. březen 2009, 12:02
Zůstatek v hotovosti: 317.62
V bance: 2447.43
Bydliště: Klatovy
Věk: 53
Křestní jméno: Radka
Specializace: vyřádím se na čoko dortech

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod gabkas » 11. březen 2015, 15:48

Radko, prosím tě, jakou velikost špičky by jsi zvolila na mini likérky? Na e-shopu mají 4 druhy a já se bohužel bojím že špatně zvolím. :ahoj: :thanks:
Uživatelský avatar
gabkas
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4879
Obrázky: 877
Registrován: 31. říjen 2010, 22:21
Zůstatek v hotovosti: 1363.71
Bydliště: Brno
Věk: 39
Křestní jméno: Gabka
Specializace: kazdy dort je pro me vyzva

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod HeRa » 15. březen 2015, 09:49

já teda nevím jak velké mají špičky ale logicky na mini tu nejmenší
Uživatelský avatar
HeRa
Zabydlený(á)
Zabydlený(á)
 
Příspěvky: 4295
Obrázky: 1234
Registrován: 23. březen 2009, 12:02
Zůstatek v hotovosti: 317.62
V bance: 2447.43
Bydliště: Klatovy
Věk: 53
Křestní jméno: Radka
Specializace: vyřádím se na čoko dortech

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod krtek » 16. březen 2015, 23:02

Mám tu nejmenší špičku, jsou z toho přesně takové, jako mají cukrárny v minizákuscích.
Uživatelský avatar
krtek
Mise přispivatel dokončena
Mise přispivatel dokončena
 
Příspěvky: 1570
Obrázky: 325
Registrován: 30. říjen 2009, 22:03
Zůstatek v hotovosti: 1267.51
Bydliště: Mělnicko
Věk: 72
Křestní jméno: Zdenka
Specializace: dorty, cukroví

Re: Likérové špičky

Nový příspěvekod IvcaG87 » 22. květen 2017, 10:05

Můžu se zeptat kolik jich tak bude z jedné dávky špičku mam tu největší?
Uživatelský avatar
IvcaG87
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 47
Obrázky: 76
Registrován: 30. září 2013, 11:27
Zůstatek v hotovosti: 142.39
Bydliště: Kladensko a Praha
Věk: 30
Křestní jméno: Ivča
Specializace: pomalu ale jistě s 3D


Zpět na Zákusky a lá cukrárna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: ˙Bot-Seznam.cz, ˙Bot-Yandex ru a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?