• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Dacquoise s banány, mandarinkami a kešu

Pavlova a pod.

Moderátor: Arielll

Jak jste spokojeni s tímto receptem?

Super, vřele doporučuji
0
Žádná hlasování
Super, ale náročný na přípravu
0
Žádná hlasování
Průměrný
0
Žádná hlasování
Špatně se s ním pracuje
0
Žádná hlasování
Podle receptu se mi to nepodařilo
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 0

Dacquoise s banány, mandarinkami a kešu

Nový příspěvekod Arielll » 19. březen 2011, 14:46

Dacquoise je dort vyrobený z oříšků, bílkové pěny, šlehačky a čokoládového krému. Součástí dortu je čerstvé ovoce, ale můžeme použít i kompotované. Ovoce, kterým zdobíme vršek dortu, aranžujte až těsně před podáváním.
Tento „korpus“ neobsahuje žádnou mouku. Tvoří ho placky ze šlehaných bílků s cukrem a oříšky. Proto je ve spojení se šlehačkou a odlehčeným krémem velice svěží.
Placky jsou po upečení samozřejmě tvrdé, ale po promazání nasají vlhkost z krému a šlehačky a do druhého dne zvláční. Ovoce dodá dortu pikantnost.

    Ingredience korpus:
  • 60 g loupaných mandlí, kešu nebo lískových oříšků
  • 6 bílků
  • 225 g cukru krupice


Na pánvi opražte za stálého míchání oříšky. Nenechte je příliš ztmavnout. I po odstavení ještě trochu dojdou.
Nechte je vychladnout a pak jemně nastrouhejte.
Vyložte 2 velké plechy papírem na pečení. S pomocí dortové formy o průměru 20 cm si na každý z plechů nakreslete dva kruhy. Otočte na druhou stranu, abyste těsto nekladli na pomalovanou stranu.
Předehřejte troubu na 140°C (plyn stupeň č. 1).
V míse ušlehejte nejvyšší rychlostí bílky na tuhý sníh. Postupně po lžících přidávejte cukr a každou dávku důkladně zašlehejte až je sníh lesklý a tuhý.
Metličkou opatrně vmíchejte do sněhu nastrouhané oříšky.
Do každého z připravených kruhů dejte jednu čtvrtinu sněhu s oříšky a špachtlí ho stejnoměrně rozetřete, aby pokryl celý kruh.
Plechy dejte do trouby nad sebe a pečeme 30 minut. Pak plechy přehoďte, aby se pekly rovnoměrně a pečte dalších 30 minut nebo dokud pláty nezezlátnou.
Po upečení je nechte 10 minut chladnout, pak z nich stáhněte papír a nechte vychladnout úplně.


    Ingredience čokoládový krém:
  • 250 g másla
  • moučkový cukr dle chuti
  • 250 ml mléka
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 6 žloutků
  • 1 vanilkový cukr
  • čokoládu nebo nutelu


Do mléka rozmíchejte mouku, žloutky a vanilkový cukr. Z této směsi uvařte hustou kaši. Přikryjte ji mikrotenovým sáčkem, aby se vám neudělal škraloup a nechte vychladit.
Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a po lžících přidávejte vychladlou kaši. Nakonec zašlehejte rozpuštěnou čokoládu nebo nutelu.
Všechny suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu.


    Ingredience šlehačkovo – tvarohový krém:
  • 250 ml šlehačky
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • moučkový cukr dle chuti


Vyšlehejte šlehačku a přidejte tvaroh a cukr. Pokud použijete rostlinnou šlehačku, není třeba přidávat žádný ztužovač. Ale jestliže máte raději živočišnou, je nutné do této směsi nějaký ztužovač použít.

Uživatelský avatar
Arielll
Administrátor
Administrátor
Zdomácnělý(á)
Zdomácnělý(á)
 
Příspěvky: 8965
Obrázky: 2483
Registrován: 14. únor 2009, 22:48
Zůstatek v hotovosti: 7342.03
V bance: 8053.37
Bydliště: Praha
Věk: 46
Křestní jméno: Marcela
Specializace: figurky

Re: Dacquoise s banány, mandarinkami a kešu

Nový příspěvekod Sarito » 12. prosinec 2011, 17:14

Vypadá skvele !! Urcite ho zkusim!!
Sarito
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 25
Obrázky: 37
Registrován: 8. srpen 2011, 12:05
Zůstatek v hotovosti: 120.70
Bydliště: Tenerife , Canárske ostrovy
Věk: 42
Křestní jméno: Sárka
Specializace: rada pecu,je to muj konícek

Re: Dacquoise s banány, mandarinkami a kešu

Nový příspěvekod evelyn » 4. září 2012, 16:19

Vyzerá to lákavo,určite vyskúšam :kytka:
Uživatelský avatar
evelyn
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2688
Obrázky: 528
Registrován: 19. červenec 2010, 19:43
Zůstatek v hotovosti: 902.74
Bydliště: Veľké Kapušany, okr. Michalovce , Slovensko
Věk: 59
Křestní jméno: magdalena
Specializace: pecenie je moj konicek,skusam coho som schopna

Re: Dacquoise s banány, mandarinkami a kešu

Nový příspěvekod Sarito » 27. září 2012, 21:19

Delala jsem tento výborný recept na narozeniny mého syna , trochu s jinou variantou : nutelový krém se slehackou a jahodama.Jen se za ním zaprásilo!!!je vynikajíci!! díky za bájecný recept
Sarito
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 25
Obrázky: 37
Registrován: 8. srpen 2011, 12:05
Zůstatek v hotovosti: 120.70
Bydliště: Tenerife , Canárske ostrovy
Věk: 42
Křestní jméno: Sárka
Specializace: rada pecu,je to muj konícek


Zpět na Sněhové těsto

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?