• Uživatelské galerie V.I.P.
 Arielll
Chcete zde být uvedeni?

Bezlepkové bavorské vdolečky

Moderátor: Arielll

Bezlepkové bavorské vdolečky

Nový příspěvekod srettka » 27. leden 2015, 09:33


500 g bezlepkové mouky schär universal mixit
1 sáček dobrého vanilkového pudinku
2 žloutky
1/2 kostky droždí
¼ hrnku krupicového cukru
1 vanilkový cukr, nebo pár kapek vanilkové esence
50 g másla
250 ml mléka (použila jsem vanilkové mléko Bobík)
1 PL rumu
PL psylia
2 PL vody
Špetka soli
Špetka citronové kůry

V troše mléka se lžičkou cukru rozmícháme droždí a dáme k teplu oživit kvásek. Do dvou polévkových lžic vody dáme nabobtnat psylium.
Rozpustíme máslo, přidáme mléko, žloutky, rum ,vzešlý kvásek, nabobtnalé psylium a rozmícháme. Vlijeme do pekárny, přidáme mouku, pudinkový prášek, cukr, sůl, kůru a zapneme program Těstoviny. Necháme umíchat a aspoň ½ hodiny vykynout. Silikonový vál potřeme olejem a přendáme na něj vykynuté těsto. Odebíráme kousky těsta a tvoříme v naolejovaných dlaních vdolečky. Necháme na válu ještě chvíli kynout.
Do kastrolku si dáme tak 4-5 cm oleje a nahřejeme. Ale nerozpálíme, aby se nám vdolky z vrchu nespálily a uvnitř nezůstaly syrové. Vdolek uprostřed lehce stlačíme a vkládáme do oleje vrchní stranou dolů a smažíme přiklopené cca 1 minutu. Potom je otočíme a usmažíme druhou stranu také do zlatova.
Usmažené dáme na ubrousek a můžeme servírovat dle chuti. My použili klasická povidla a nahoru pacholík.
srettka
Stálice
Stálice
 
Příspěvky: 2022
Obrázky: 266
Registrován: 4. prosinec 2010, 19:53
Zůstatek v hotovosti: 904.13
Bydliště: okres Chomutov
Věk: 48
Křestní jméno: kamila

Zpět na Dietní recepty (bezlepkové, bezvaječné, při alergii na kravské mléko apod.)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Uživatelské galerie
Arielll • Jarunkabraz
Chcete zde být uvedeni?